Ahad, 12 Disember 2010

Agenda Ketuanan Cina Komunis Dalam Konvension Pakatan !!!


Seperti dijangkakan konvensyen Pakatan Rakyat yang dijadualkan Ahad depan akan mengelakkan isu-isu sensitif yang mungkin meretakkan hubungan ketiga-tiga parti komponen itu.

Bercakap kepada wartawan di inu pejabat PKR di Petaling Jaya, Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim bersama Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat DAP Lim Kit Siang sepakat berkata agenda utama mereka adalah “membincangkan isu-isu yang sudah dipersetujui”.

Ditanya sama ada isu negara Islam akan dibangkitkan pada konvensyen di Pulau Pinang itu, Anwar berkata Pakatan Rakyat akan hanya membincangkan isu yang telah dipersetui secara sepakat. "Kita telah bincangkan pada mesyuarat tadi. Hadi ada bersama, Mustafa Ali juga ada dan mereka jelaskan bahawa isu yang akan difokus adalah isu bersama,” kata Anwar. “Kenapa perlu dibawa isu yang kita tidak ada kesefahaman bersama? Keputusan kita bergantung kepada konsensus.

Ditanya wartawan mengenai isu pelantikan timbalan perdana menteri Cina jika Pakatan Rakyat membentuk kerajaan persekutuan, Abdul Hadi berkata mereka akan membuat keputusan berdasrkan perlembagaan negara. "Kita belum menang ataupun ambil alih kuasa, jadi kita belum boleh lagi. Kita tidak boleh bincangkannya lagi tapi kita akan buat ikut perlembagaan (negara),” katanya.

Komen


Pakatan Rosak hanya akan menegakkan ketuanan cina komunis! ketuanan rakyat ialah ketuanan cina komunis! tak ada agenda lain! bagi anwar aljuburi pengkhianat bangsa, agama dan negara yang penting angan angan nak jadi PM...itu sajer!


Sementara itu PAS tetap akan menjadi kuda padi tunggangan enak DAP dan nuar untuk mengejar cita cita mereka! PAS hanya bertindak sebagai balaci, hamba dan sahya politik kepada cina komunis DAP dan Nuar Peliwat Malang...

Lu Fikir La Sendiri!!!

1 ulasan:

  1. "Kita telah bincangkan pada mesyuarat tadi. Hadi ada bersama, Mustafa Ali juga ada dan mereka jelaskan bahawa isu yang akan difokus adalah isu bersama,” kata Anwar. “Kenapa perlu dibawa isu yang kita tidak ada kesefahaman bersama? Keputusan kita bergantung kepada konsensus.

    SO PAKATAN MEMANG BELUM BERSEPAKATLA?? BERTERUSAN MASING2 BERSIFAT SPT SESUMPAH?? PR KENA INGAT, INI SOAL MENTADBIR NEGARA BUKAN SHARE JUAL PISANG GORENG.. INI SOAL KEHIDUPAN DAN EMOSI RAKYAT.. RAKYAT PERLUKAN KEPASTIAN SUPAYA DAPAT LEBIH BERSEDIA BERFIKIR DAN BERTINDAK SECARA OBJEKTIF.. BUKAN SEMUA RAKYAT RELA JADI COFFEE BOY ANWAR.. DISURUH TONGGENG, TONGGENG

    BalasPadam