Rabu, 30 September 2009

PRK Bagan Pinang...Calon Kamekaze PAS Tertelan Kapur Barus!!!


Seperti yang dijanjikan, PAS telah pun mengumumkan calon mereka malam tadi di Pentas DAPig dengan kehadiran pemimpin dan pengikut Pakatan Rosak dari luar yang tak sampai 500 orang. Peniaga yang tiba-tiba digelar ustaz Zulkifli oleh kuda-kuda belang taksub PAS jelas menampakkan riak muka yang kusam kerana menyedari bahawa beliau hanya akan menjadi kambing hitam PAS didalam PRK Bagan Pinang ini.

PAS tahu, malah pemimpin Pakatan Rosak yang lain juga sedar bahawa laluan sukar dan suram akan terus menyelubungi kempen mereka kali ini. Mereka tahu bahawa Bagan Pinang bukannya tempat untuk mereka berdendang dan menari dengan rentak yang mereka sukai.

Mereka masuk ke gelanggang PRK ini hanya semata-mata mahu bertanding, mahu menyusahkan, mahu memecahbelahkan perpaduan di Bagan Pinang, mahu menabur fitnah, mahu memaki hamun seperti mana yang berlaku malam tadi apabila pentas memperkenalkan calon seperti biasa di jadikan platform untuk mengutuk dan menabur fitnah! Jenis Iblis sakit itu lah kerjanya...Apa nak heran!

Bagi Ketua Penerangan UMNO, YB Ahmad Maslan beliau meletakkan PAS sebagai parti yang merelakan diri mereka dilacurkan oleh DAP dalam meraih sokongan pengundi bukan melayu terutama kaum cina.

'Tan Sri Isa anak tempatan, arwah isteri beliau juga berasal dari situ, beliau dibesarkan di situ, 30 tahun menjadi wakil rakyat, 22 tahun menjadi MB, banyak jasanya kepada penduduk Bagan Pinang dan Teluk Kemang khususnya dan seluruh rakyat Negeri Sembilan Amnya, Rakyat di Bagan Pinang tidak sabar-sabar untuk memenangkan calon pujaan mereka bagi mengiktiraf jasa dan pengorbanan Tan Sri Isa selama ini' -kata YB Ahmad Maslan.

Kempen UMNO dan BN berjalan seperti biasa, penuh dengan pujukan dan rayuan, tiada maki hamun, fitnah, menimbulkan pergaduhan jauh lagi merosak perpaduan seperti amalan Pakatan Pembangkang dalam setiap pilihanraya.

Laungan take beer malam tadi juga kedengaran tidak mendapat sambutan yang menggalakkan kerana orang ramai semakin faham dan tahu bahawa agama bukannya sesuatu yang boleh dibuat mainan. Bukan macam Nik Aziz yang boleh menilai sembahyang seseorang serta memberi jaminan syurga kepada pengikut mereka....gila betul la!

Sendiri Mau Ingat!

Eden Undi BN!
Hidup UMNO!

4 ulasan:

 1. Salam,

  Apa janji depa kali ni, nk tutup kilang arak? DAP xbg. Nk haramkan arak ditempat sendiri? DAP xbg, Nk bg kuasa org tgkp pemunium arak? DAP xbg. Apa janji PAS kali ni? Apa?

  BalasPadam
 2. salam Junah,
  Janji syurga jer la kepada kuda belang! lepas tu janji palsu itu jer la yang PAS buat dulu kini dan selamanya...
  terima kasih

  BalasPadam
 3. SLM BRO...SEKALI ISA JELING SI ZUL TU DAH TECUNGAP2 X CUKUP OKSIGEN DAHH BROO!..TU BELUM DIA JERKAH LAGI..NTAH MENGELUPUR KAT SITU JUGAK KOT KEHKEHKEH ADOIYAIII

  BalasPadam
 4. salam Jeff,
  kalau Isa kahak lagi la bungkus tobat mengucap, tapi bagus juga kena kahak sekurang2 insaf dan bertaubat...cuma tak dapat syurga nik aziz la...kua kua kua
  terima kasih bro

  BalasPadam