Rabu, 30 Januari 2013

PRU13...Apa Dah Jadi Dengan Kajian Mahasiswa Ni..!!!Bila berbicara tentang mahasiswa pasti kita akan menyentuh golongan cerdik pandai belia @ orang muda yang merupakan majoriti rakyat didalam negara. Bijak pandai ada menyebut..jika mahu melihat sesebuah negara pada masa mendatang maka perhatikan lah para belia dan golongan mudanya.

Terbaru apabila golongan mahasiswa membuat kajian PRU13 yang meramalkan BN akan terus menguasai Kerajaan Pusat dan Negeri Negeri tentu ianya menambah azab dan sengsara Anwar Aljub serta pakatan haramnya untuk berdepan dengan golongan cerdik pandai muda yang sememangnya tahu bersyukur dan reti berterima kasih atas nikmat yang telah, sedang dan bakal mereka nikmati...
Mereka pasti mempertahankannya!!! 

Satu kajian mendapati Barisan Nasional (BN) diramal untuk memenangi pilihan raya umum  ke-13 (PRU-13) yang bakal diadakan pada tahun ini.
  
Bertajuk Kajian Maklumbalas Pengundi Mahasiswa, kajian itu membabitkan 3,000 responden dari Universiti Malaya (UM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Universiti Putra Malaysia (UPM).
  
Responden melibatkan mahasiswa berumur 21 tahun ke atas dari kaum Melayu, Cina dan India yang mana ada di antara mereka yang bakal mengundi untuk kali pertama.
  
Kajian dilakukan pada 9 hingga 12 Dis tahun lepas itu juga mendapati Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak merupakan seorang pemimpin yang popular, mempunyai prestasi yang baik dan layak menjadi Perdana Menteri.
  
Pengerusi Yayasan Hal Ehwal Siswa Datuk Mohd Radzi Abdul Latif berkata 57 peratus responden, yang mewakili UKM (75 peratus), UPM (67.4 peratus) dan UM (41.4 peratus), mengatakan kepimpinan Perdana Menteri baik dan popular.

"Selain itu 59 peratus dari kesemua responden mengakui Najib pilihan utama sebagai Perdana Menteri.
  
"Kajian juga mendapati pengundi atas pagar (responden dalam golongan tidak pasti) merupakan kunci utama penentu kepada kejayaan sesebuah parti," katanya ketika mengumumkan hasil kajian tersebut dalam sidang akhbar di sini hari ini.
  
Beliau berkata hasil kajian mendapati 68 peratus responden tidak pasti untuk memilih siapa pada PRU-13 bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN), manakala 40 peratus responden tidak pasti untuk memilih siapa bagi kerusi
Parlimen.
  
Menurutnya hampir kesemua responden percaya Facebook merupakan medium paling baik sebagai platform untuk kempen pilihan raya selain Facebook dan Youtube juga merupakan medium pilihan untuk mengakses maklumat politik. - Bernama
gambar ni akan menjadi sejarah kehancuran pembangkang dalam negara...
LU FIKIR LA SENDIRI!!!

1 ulasan:

  1. ADE TAKDE ANUWAR KENE JEMPUT MONYET2 DLM UTAN DAN ZOO SOKONG DIA PLAK BROO KEHKEHKEH

    BalasPadam