Jumaat, 17 Oktober 2014

Agenda PAS & DAP ~ Singapura Akan Bersatu Dengan Malaysia..!


Singapura akan bersatu dengan Malaysia jika DAP dapat menguasai Parlimen negara ini..! Tatkala itu kerusi Parlimen Malaysia dan Singapura akan digabung dengan penguasaan kerusi cina komunis sebagai majoriti. 

Kuan Yew tidak akan pejam mata selagi matlamat itu tidak tercapai..! baginya membawa keluar Singapura telah berjaya dan hanya membawa masuk Malaysia kedalam Singapura yang belum terlaksana. 


Setelah itu kerusi utama DAPig seperti Seputeh, Bukit Bintang, Ipoh Timur, Gelang Patah, Bukit Gelugor dan lain lain lagi yang mempunyai jumlah pengundi mencecah 50 hingg 80 ribu pengundi akan dipecah kepada 2 atau 3 kerusi Parlimen yang baru mengakibatkan kerusi TERAS DAPig akan terus mendominasi  Parlimen. 

Menguasai Parlimen bermakna menguasai pemerintahan negara ini..!

Dimasa itu sekutu DAPig, PKR dan PAS langsung tidak punya buah untuk berkata apa apa..! Sekarang pun mereka tak berani angkat muka kepada DAPig..! Sekadar jadi babu, abdi dan mungkin jalang..! 

Komunis tak menilai sejarah dan budi..! Nilai bagi komunis waktu sebelum..! sesudah??? boleh bla..!

Baca dan fahamkan...

1. Pada abad kedua hijrah pasukan Islam dari utara Afrika berjaya menyeberangi terusan yang kini dipanggil Straits of Gibraltar dan menakluk Semenanjung Sepanyol (Iberia). Dibawah pimpinan Tariq, pasukan Islam dapat mengalahkan pasukan Sepanyol dan Portugis.
2. Selama 800 tahun Islam berkuasa di Semenanjung yang dikenali sebagai Al-Andalus oleh Arab.
3. Tetapi orang Islam di Al-Andalus berpecah selepas pemerintahan Abdul Rahman Ke-3. Ketua-ketua Wilayah bersikap bebas dan Al-Andalus berpecah kepada beberapa negeri kecil. Negeri-negari ini sering bermusuh sesama mereka dan berperang.
4. Dalam peperangan antara negeri-negeri Islam ini, ada yang meminta pertolongan orang Kristian Sepanyol yang memiliki tentera yang kuat. Pihak yang bersubahat dengan Sepanyol dapat menewaskan musuh Islam mereka. Tetapi pihak Sepanyol merebut pemerintahan wilayah yang ditawan. Negeri Islam yang mendapat pertolongan Sepanyol tidak dapat membuat apa-apa kerana mereka lemah.
5. Dengan cara membantu pemerintah-pemerintah wilayah Islam yang bermusuh sesama mereka, akhirnya Sepanyol dapat merampas balik seluruh Semenanjung.
6. Yang terakhir ialah Wilayah Granada. King Ferdinand dan Queen Isabella berjaya mengalahkan dan menakluk Granada. Dengan ini tamatlah sejarah Semenanjung Iberia sebagai Negara Islam.
7. Orang Islam dan Yahudi di Granada diberi tiga pilihan. Mereka boleh kembali ke Afrika Utara, atau memeluk agama Kristian Katholik atau mereka dibunuh. 
8. Inilah hasil “tahaluf siyasi” orang Islam dengan orang yang lebih kuat dari mereka.
9. Apakah ada pelajaran yang boleh didapati dari sejarah Islam di Semenanjung Sepanyol.
Sumber - chedet.
Siapa nak menanggung dosa hilangnya kuasa, maruah malah akidah anak bangsa waktu itu??? barang dijauhkan oleh Allah...Nauzubillah..!
Lu FIkir La Sendiri!!!

1 ulasan:

  1. Masing-masing perlu jaga anak kita supaya terpelihara daripada hasutan dan putarbelit DAP/PKR. Pastikan anak-anak kita tahu sejarah negara dan belajar serta ambil tahu muslihat DAP/PKR dalam merampas negara dari orang Melayu. Tiada cara lain UMNO/PAS perlu bersatu kembali...jika tidak anak cucu kita yang teraniaya suatu masa nanti tidak PRU14 atau PRU15. Saya amat bimbang dan teramat sedih anak muda mudi kita menganggap perjuangan DAP sejajar dengan perjuangan Islam. Amat sesat lagi terlampau sesatnya anak-anak muda kita kini.....

    BalasPadam