Sabtu, 25 April 2015

Wisma Putra Boleh Sekolahkan Duta Ni Tak..!


Bercakap kerana nak menyampaikan sesuatu..! bukan kerana suka nak bercakap..! Besar bezanya tu..! Lebih lagi kalau yang suka nak bercakap tu orang berjawatan..! Lagi besar jawatan lagi besar la kesannya..! Mulut besar pun yer tu..!

Najib golongan berdarjat dan bangsawan, Zahrain jawab majalah Indonesia 

Malaysia akan memberikan penjelasan kepada majalah mingguan Indonesia berhubung laporannya yang mendedahkan 'gaya hidup mewah' Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor, lapor Utusan Malaysia hari ini.
Memetik kenyataan Duta Besar Malaysia ke Indonesia Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim, pihaknya mahu berjumpa dengan editorial Tempo bagi menjelaskan isu itu yang disifatkannya sebagai tidak tepat.
Zahrain yang juga bekas pemimpin PKR itu berkata, gaya perbelanjaan Najib tidak perlu dipertikaikan kerana beliau sememangnya berasal daripada keturunan kelas tinggi.
"Perdana menteri daripada keturunan berdarjat dan bangsawan. Perbelanjaan dan penghidupannya tidak jadi masalah jika mampu.
"Yang jadi masalah ialah jika terlibat dengan korupsi, penyelewengan dan sebagainya," katanya dipetik Utusan Malaysia.
Ingat buat buat bodoh..! buka mulut CONFIRM bodoh..!

Nak salahkan Wisma Putra pun tak boleh kerana dia ni bukan dalam senarai mereka untuk dijadikan duta..! entah mana longkang dia datang..! yang jelas mulut longkang..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

3 ulasan:

  1. Betullah tu. Cakap ambek nama cakap jer. Otak letak kat lutut. Dia tsk baca ker penafian adik beradik najib? Nampak gaya mengampu habis. Dia takut agaknya kena turun lif bersama najib.

    BalasPadam
  2. betul apa yg zaharin cakap tu. kot mana yang salah. pasal keturunan najibkah? najib memang anak orang senang sebab bapak dia bekas pm. cuma bapak dia orang susah. kerana anak orang senanglah maka najib ikut gaya orang senang. duit dah banyak, apa nak kira. kalau bukan sebab najib adalah keturunan orang senang, dari mana pulak najib nak korek duit bagi memnuhi gaya hidup mewah dirinya, isterinya dan anak2? cuba jawab? nak kaitkan najib merembat harta kerajaankah jika najib bukan berasal anak orang kaya atau senang? tak payah nak sembunyi apa2lah wei. kalau bukan sebab najib anak orang senang, bermakna najib rembat duit negara untuk bergaya senang, atau memang najib banyak harta dan tak merembat duit sesapa untuk bergaya seperti yang diperkatakan...haaa.. nak bergaya kena pakai duit bro, soalnya duit siapa. duit sendiri ke duit dekat perbendaharaan?siapa yang nak kena sekolah sekarang?

    BalasPadam
  3. Dia ni bekas pengikut si peliwat yang sudah terbiasa ngan politik menjilat. Makanya beliau cuba membela PM Najib dengan Mengutuk Tun Dr Mahathir. Memang dasar manusia yang tak dak pendirian, senang cerita abaikan je dia ni. Bukan boleh harap menjaga kita rakyat Malaysia. Itu yang kena hantar gi Indon jee. Jangan nanti dia buat hal kat dalam Negara pula... Sabo jee lah Zaharin oooi... Kalau hang betui jujur hang kenalah pi perbetui si Nuar Jubo dulu...

    BalasPadam