Rabu, 5 Januari 2011

PRK Tenang...Isa Samad Memulakan Gerak...Mazlan Alimin Terberak Berak


Pengerusi Felda yang baru Tan Sri Isa Samad memulakan langkah pertama beliau pagi ini dengan mengadakan lawatan kerja ke Felda Tenang dan Felda Cempelak.

Beliau yang dijadualkan hadir jam 10.30 pagi di Dewan Serbaguna Felda Tenang akan berjumpa peneroka peneroka felda serta menyampaikan hadiah kecemerlangan pelajar UPSR dan PMR kepada anak anak peneroka bukan ANAK haram si mazlan alimin tu serta sumbangan warga emas dan bonus insentif hasil kepada para peneroka.


Jam 12.30 tengahari jamuan dan solat di masjid felda Tenang. Sementara Beliau akan bersembahyang asar di masjid felda cemplak. Pemimpin UMNO mana tinggal sembahyang beb!!!


Jam 2.30 beliau dijadualkan bertolak pula ke Felda Cemplak dan jam 5.15 di Felda Cemplak Barat dengan program murni yang sama iaitu menyampaikan hadiah UPSR dan PMR kepada anak anak peneroka yang cemerlang seterusnya menyampaikan sumbangan warga emas dan bonus insentif kepada para peneroka....mazlan alimin kau ada ker? cakap ajer lebih.!


Sebelah malam selepas sembahyang magrib di masjid felda cemplak barat beliau akan menghadiri majlis makan malam bersama sama peneroka felda di situ.

Mana tak terberak berak si mazlan alimin haram jadah tu, yang dia tahu menyalak bising sana sini...satu kerja pun tak jadi! bantuan jauh sekali!
Tapi bila Tan Sri Isa. Pengerusi Felda turun bukan sahaja beri sumbangan dan makan malam malah tak tinggal sembahyang berjamaah lagi di 3 masjid...mazlan? lu ada?

LU Fikir La Sendiri!!!

1 ulasan: