Sabtu, 24 November 2018

Penipu Menjilat Jari ~ Peneroka Menggigit Jari Kaki..!


Bangsat Mazlan Aliman dah di lantik jadi Pengerusi LPP..!

Peneroka yang sebelum ini kekenyangan meminum air kaki Mazlan Aliman nampaknya sudah mula berpeluh badan seram sejuk kerana bukan sahaja hasil kelapa sawit dah turun menjunam RM270 tapi bayaran kepada peneroka pun dah ada yang lewat lebih 3 bulan..!

Nak makan apa?

Dulu...



Yang kenyang siapa?

Lu Fikir La Sendiri..!

6 ulasan:

  1. Selamanya pH ni bangsat penipu org2 kg melayu2 bandar yg kununnya acah2 urban..

    BalasPadam
  2. Oii bengong..felda tanggung hutang akibat penyelewengan isa dn najib..isa kini kena serang sakit jantung bila nk didakwa..skndal fgv akn didedah tk lama lagi pasti ada kejutan..ph ambil felda dlm keaadaan kering..mazlan mmg perlu lakukan sesuatu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang penting sekarang tindakan untuk pemasaran sawit ...penyangak perompak cuma akan masuk jail..yang kat luar sekarang xkan nak biar sengsara..bagi la bantuan apa yang patut.

      Padam
  3. Dari cash ada 4 billion jadi berhutang 8 billion.

    Oh dimanakah duit mahu dicari lagi.
    Oh siapa punya angkara.
    Adakah berpunca dari penyangak pekan?
    Atau pun sultan penjaga rahsia kisah port dickrazakson.

    Oh siapakah yg bisa menerangkan kebejatan apakah yg telah terjadi?
    Adakah hujan yang bertahun boleh dihilangkan dgn kemarau yg baru sehari dua?
    Jika tetap banjir wajarkan matahari yg disalahkan?

    Jika mahu menentang kebatilan yg dibuat si bapa, sesungguhnya ia selari dgn ajaran islam.
    Tapi adakah si anak itu sendiri sudah mumaiz utk membezakan mana yg hak dan mana yg batil?

    P/s: tepuk dada tanya iman wahai PPM

    BalasPadam
  4. memang mudah sangat salahkan orang lain. duit felda sebelum 9 mei dah ke laut. ada khabar kata felda tak mampu bayar hutang masa tu, kena buat struktur hutang semula. beli pulak tanah peter sondakh dengan harga mahal, tapi tak ada power dalam pengurusan ceritanya. so, salah mazlan aliman ke felda sangkut bayar peneroka. felda bayar peneroka sebelum 9 mei pun orang kata guna duit hutang. worang kata, mungkin fitnah, mungkin betul bila lihat kecairan kewangan dan hutang yang meningkat. bukan nak bela ph, kritik la. kita memang nak lihat kerajaan ph tak tenteram agar mereka terus bekerja, bukan songlap duit. putera lama tak tulis dapat dedak ke?

    BalasPadam
  5. Megat Alang Sengketa25 November 2018 7:38 PG

    Minta kerajaan segerakan pengunaan biodiesel secara meluas. Sehingga pengunaan 30% dari sumber kelapasawit. Dan peningkatan penghasilan produk hiliran bersumberkan komoditi tempatan. Tidak perlu mengeksport Bahan Mentah secara pukal seperti selama ini. Ini hanya memberi keuntungan yg terhad. Sampai bila ,kita mengharapkan pihak lain untuk survival. #UBAH.

    BalasPadam