Sabtu, 15 Ogos 2009

Arak + Babi = Nik Aziz?


Penulis dah 2 minggu tak duduk warung kopi untuk bersarapan di kawasan perumahan penulis ni. Kawan-kawan pun dah merungut kerana tak nampak muka katanya, Uniknya warung kopi kami ni ialah ianya tempat pertemuan penyokong tegar UMNO, PAS dan PKR untuk menegak benang basah masing-masing. Pagi tadi beberapa kawan penyokong tegar PAS ada bersama-sama duduk bersarapan dengan penulis.

Walaupun mereka ini penyokong tegar PAS namun fikiran mereka masih rasional dan terbuka, mereka bukan nya menjadi kuda belang @ kuda tunggangan yang taksub dengan apa jua firman yang diperturunkan oleh tok-tok guru mereka. Mereka menjadi penyokong PAS pun kerana asal-usul negeri kelahiran mereka yang kuat menyokong PAS, kira PAS keturunan la, jadi tak nak jadi penentang dalam keluarga dan kampung asal mereka maka mereka menyokong PAS, kira tak da asas perjuangan la..ikut-ikutan jer.. seorang sahabat penulis, Halim namanya diluar rumah penyokong kuat UMNO tapi bila balik rumah terpaksa lah mendiamkan diri kerana bapa mertua orang kuat PAS malah keluarga belah isterinya semuanya penyokong PAS termasuk bini Halim ni, kiranya Halim ni siang masuk UMNO, malam kena masuk PAS! hehe kesian Halim!

Inilah politik! manusia boleh berubah dan politik memang seni yang berubah-berubah! Macam Anwar lah dulu masa jadi TPM dan Timbalan Presiden UMNO, dia orang yang paling utama menentang PAS, Malah PAS melabelkan Anuwar al Juburi dek kerana Anwar orang yang mampu mengimbangi watak warak pemimpin-pemimpin PAS. Namun realiti politik tetap akan terzahir, kerana PAS dan Anwar bukannya pejuang agama, bangsa dan negara, maka mereka boleh bersekedudukan demi melampiaskan nafsu politik jahat masing-masing. Kuda-menguda membawa bencana!

Begitu juga Nik Aziz, beliau bukannya ulama, beliau bukannya seperti Tok Kenali yang berjaya menyebar dan menegakkan agama dengan penuh berjaya, Nik Aziz hanya seorang politikus, seorang politikus yang berjaya mengaburi mata rakyat...menipu lah maknanya dengan pakaian Islam yang ditonjolkan, Dengan memperaga diri sebagai warak kononnya...beliau tahu itu sahaja cara nya untuk menawan hati orang-orang Melayu di Kelantan, Sebagai politikus Nik Aziz tahu selain strategi alim ulama dalam semak, merosak imej lawannya juga perlu dilakukan agar keislaman beliau lebih tertonjol. Itu sebab dia boleh bagi Syurga dan menghantar orang ke Neraka dan menyifatkan orang Islam lain sebagai Komunis. Ini lah kelicikkan Nik Aziz sebagai politikus...

Sebagai politikus Nik Aziz berjaya, tapi sebagai MB negeri Kelantan beliau sebenarnya sedang membina mahligai didalam neraka kerana kegagalan mentadbir dan memberi kemakmuran kepada rakyat. Segala janji dalam manifesto yang ditaburkan tetap tinggal janji.

Yang lebih malang ialah Nik Aziz sedang menjual Agama dengan harga yang cukup murah demi kelangsungan politik sempit dan murahan diri dan partinya.

Sebab tu kawan penulis penyokong tegar PAS tadi berkata, siapa jua yang taksub kepada Nik Aziz perlu segera sedar! jangan sampai ketaksuban membunuh Iman yang selama ini dibaja.
Rupanya di dalam PAS ada 2 golongan pengikut, pengikut yang tetap dengan pendirian PAS sejak zaman Aruah Haji Ahmad Fuad dan juga kumpulan pengikut taksub yang berjaya dibuta kan mata hatinya demi politik lacuran pemimpin hingga tergamak menjual Agama.

Sedarlah pengikut PAS! Nik Aziz bukannya ulama! Nik Aziz bukannya pemimpin yang boleh membawa Bangsa melonjak dan berjaya, malah jauh dari itu Nik Aziz bukan pemimpin Negara yang boleh di amanahkan untuk membangun dan memakmurkan kesejahteraan rakyat.

Nik Aziz hanya politikus! politikus murahan yang merelakan dirinya menjadi pelacur politik! Merelakan dirinya menjadi kuda tunggangan Anwar, Husam Ronie Liew, Jeffri Oii, Karpal Singh, Lim Kit Siang dan lain-lain lagi pemimpin Pembangkang!

Yang Jelas tindak tanduk mereka ini sedang membawa Agama, Bangsa dan Negara jauh kedalam kehancuran! Sedar lah Melayu!!!

Lu Fikir La Sendiri!

14 ulasan:

 1. HEHEHEHE ADOIYAII..SIAN AKU TENGOK SI HALIM TU BRO. TP AKU TABIK SMANGAT DIA X PUDAR BRO. KLU BAPAK METUA DIA TAU TENTU KENE CERAI TALAK 1. TP KLU JODOH PNJG SAMPAI SKRG KIRE BONUS LA TU HUHUHU..GO HALIM GOOO!! YEHAAAAAA!!!

  BalasPadam
 2. salam bro Jeffry,
  Halim contoh semangat kental, walau hidup di tengah-tengah ketaksuban PAS dia tetap dengan pendirian. Cuma teman tengok semangat malam dia pun kuat juga, itu sebab anak dah beratur...hehe
  terima kasih bro

  BalasPadam
 3. Betul la saudara PM,

  Kadang2 kita tengok penyokong2 hamPAS ini dah menganut politik PAS secara keturunan pula. Lebih2 kalau orang tu berasal dari satu dua negeri di Malaysia ini. Minda mereka jarang sekali nak terima mana yang baik dan mana yang tak baik. Ketaksuban pada orang2 tertentu terlalu tinggi malah kadang2 lebih teruk lagi.

  Namun begitu ada sesetengah penyokong yang terpaksa memilih hamPAS disebabkan slogannya sahaja. Nak pilih parti lain, tak nampak arah tujuan, lebih2 jika pernah mengalami kerenah buruk dengan orang UMNO, jadi terpaksa pilih parti hamPAS.

  Apapun saudara PM, semoga usaha kita untuk perangi fikiran jumud penyokong2 hamPAS akan diredai Allah. InsyaAllah....

  BalasPadam
 4. salam sdr shonzu,
  usaha kita memerangi puak yg menghancurkan agama, bangsa dan negara akan tetap kita lakukan hingga ke titisan darah yg terakhir Insyaalah
  terima kasih sdr

  BalasPadam
 5. salam

  kalau dah merasakan diri tu dah kuat sikit maka inilah akibatnya semua perkara nak diliberalisasikan demi mendapat sokongan undi

  tengoklah sikit hari nanti keluar fatwa kahwin ghaib tak apa sebab dap tu kawan kita mereka tak faham Islam

  BalasPadam
 6. salam sdr Tungaklangit,
  PR terutama PAS akan menerima nasib sama seperti PRU 11 2004 yang lalu kerana rakyat sudah muak, jelak dan jemu dengan kerenah politik sempit, jahat dan memualkan yang saban hari ditimbulkan oleh mereka,
  Bersama-sama lah kita memerangi puak ini hingga bersih dari bumi melayu bertuah ini agar generasi masa depan terhindar dari kesesatan dan kejahilan yang membawa kebinasaan...
  terima kasih

  BalasPadam
 7. Salam 1Malaysia PM,

  Nak mengharapkan pengikut-pengikut PAS ini supaya berubah memang payahlah bro... seperti mencurah air ke dun keladi atau menyimpan garam didalam air..keja sia-sia.

  Mereka akan meninggalkan PAS hanya apabila sudah meninggal dunia...semua benda dia akan tinggal kecuali amalan dia akan bawa bersama...

  BalasPadam
 8. bro hilbertmontell,
  sebab tu kita tak pernah mengharap kepada penganut PAS ni...realitinya memang mati lah yang memisahkan tapi bagi pengikut taksub PAS ni bro dia orang ada selit kertas dekat jari simati untuk bg tau malaikat yg mati tu penganut PAS..giler betul ler
  apa nak heran PAS = Parti Ajaran Sesat
  terima kasih bro

  BalasPadam
 9. Salam saudara PM,

  Ada satu lagi maksud PAS tu - PARTI ANGGUK SAHAJA... tu sebab penganutnya buta hati dan buta minda, ikut je telunjuk dan kata2 pemimpin mereka. Tak boleh bangkang, nanti tak dapat cium bau syurga N.Ajis... Hohohoho

  BalasPadam
 10. Babi + anging + puteramerdeka + jeff + beruk = UMNO.
  hahahahahahah!

  BalasPadam
 11. salam bro shonzu
  setuju sesangat sebab tu pengikut PAS semuanya kuda belang cium bau syurga nik aziz lubang depan atau belakang...
  huhu
  terima kasih bro

  BalasPadam
 12. salam anon 20:15
  kalau ikut teori anda maknanya:
  babi + anjing + anon + nik aziz + beruk = PAS
  kalau ikut teori penulis berkenaan tajuk diatas ialah : arak + babi = nik aziz
  ialah : haram + haram = haram jadah
  faham!

  BalasPadam
 13. mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari bereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari bereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..mari boikot anwar..mari boikot pakatan rakyat..mari boikot mereka..

  BalasPadam
 14. salam anon 20:55
  ehh berapa banyak boikot ko nak tulis daa!
  anyway thanks n kita bukan sahaja memboikot malah menentang puak-puak jahanam ini...
  terima kasih

  BalasPadam