Ahad, 23 Jun 2013

Husam Pulak Tunggu Nik Najis Wahyu Shahid Mati Direman..!Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa direman dua hari mulai Ahad untuk siasatan mengikut Seksyen 4 Akta Hasutan 1948 berkaitan kenyataannya mengenai 'mati syahid' baru-baru ini.
Perintah tahanan reman sehingga esok itu dikeluarkan Majistret, Nik Habri Muhamad di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Baru di mana Husam ditahan.
Polis membuat permohonan untuk menahan reman Husam yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Salor melalui Pegawai Penyiasat ASP Noland A/L Janah.
Husam, 54, ditahan pada 4 petang Sabtu di Kampung Pandan, Ampang, Selangor oleh polis Bukit Aman dan kemudiannya dibawa ke Kota Baru malam Sabtu.
Husam seperti dilaporkan dalam Harakahdaily Ahad lalu berkata, peserta yang terkorban ketika menyertai perhimpunan Black 505 di Padang Merbok di sini Sabtu dianggap sebagai 'mati syahid'.
Bercakap kepada pemberita, Peguam Hisham Fauzi berkata seramai 10 peguam akan mewakili Husam bagi kes tersebut.
Wartawan dan jurugambar tidak dibenarkan memasuki IPD berkenaan yang dijadikan mahkamah majistret sementara. - BERNAMA
10 ekor bela Husam...! Anwar akan pastikan Husam dapat pembelaan terbaik kan.. tak gitu? Tunggu apa kata Nik Najis..! Lu Fikir La Sendiri!!!

Tiada ulasan:

Catat Komen