Sabtu, 1 Jun 2013

Walaupun Timbalan Menteri Paria Tetap Paria..!Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, P Waythamoorthy mengecam tindakan yang dianggap ringan terhadap anggota polis yang sedang disiasat berhubung kematian N Dharmendran dalam tahanan, dengan berkata langkah itu hanya akan menjejaskan kepercayaan rakyat kepada pasukan tersebut. Sambil menegaskan bahawa kes pembunuhan merupakan suatu kesalahan tidak boleh dijamin, Waythamoorthy berkata, empat anggota polis berkenaan sepatutnya telah digantung tugas dan ditahan reman sehingga siasatan selesai, dan bukan hanya ditugaskan melakukan kerja pejabat.

Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini atas sifatnya sebagai Pengerusi Persatuan Hindraf Malaysia (Hindraf)."Undang-undang adalah sama bagi anggota polis serta orang awam.

Oleh itu apa-apa tindakan yang kurang, hanya akan terus mengecewakan orang ramai kerana amalan dwi-standard terhadap anggota polis dengan kekebalan secara terang-terangan diberikan kepada mereka.

"Tindakan yang tidak berkesan seperti ini oleh pegawai atasan mereka dalam pasukan polis hanya akan terus merendahkan keyakinan orang ramai terhadap pasukan polis dan integriti mereka dalam menjalankan tanggungjawab mereka untuk kepentingan awam," kata kenyataan itu.

Waythamoorthy juga mempersoalkan bagaimana polis hendak mengharapkan untuk memulihkan keyakinan orang ramai terhadap "profesionalisme, kecekapan dan keberkesanan" mereka dalam mengurangkan jenayah, jika mereka tidak dapat mengambil tindakan tegas terhadap anggota polis yang disyaki.

Tambahnya, tindakan seumpama itu mencerminkan kurangnya rasa hormat pihak polis terhadap "hak asasi dan nilai kehidupan manusia", seperti yang termaktub dalam perlembagaan persekutuan.

Tindakan memastikan tiada lagi kematian dalam tahanan di kalangan kaum India, adalah antara tuntutan Hindraf apabila menandatangani perjanjian bersejarah dengan BN yang diterajui Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak pada bulan April.

Lu Fikir La Sendiri!!!

8 ulasan:

 1. tahniah ds najib. IPF la yg sepatutnya diangkat, pi angkat makhluk ni....sendiri tanggung la.

  BalasPadam
 2. Aku pun nak ucap tahniah pada Najib ni. Pertama ISA dimansuhkan, Kedua dibudak-budakkan oleh bangsa Cina dan Ketiga tu angkat Keling Paria. Pergi mamposlah UMNO.

  BalasPadam
 3. umno minat paria. padan muka umno. orang umno kalau ada adik atau anak pompuan sedekah pada paria. bodoh umno ni....

  BalasPadam
 4. jgn2 dia ni org anwar yg mnyelinap msuk dlm kerajaan???

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kepala hotak hang...dia ni kan orang kesayangan Najib,,sebab tu Najib tak berana nak cakap apa-apa...hidup Hindraf...

   Padam
  2. Apa nak jadi dgn UMNO? Harap Tun Mahathir bertindak. Kami sokong Tun M.

   Padam
 5. BOLEH JALAN LA DGN HINDRAF KAU TU..CKP SEOLAH2 POLIS TU DH TERBUKTI BERSALAH..GAYA DIA CKP MCM DH KONFEM POLIS TU YG BUNUH..PUKIMAK HINDRAF..KPD DS NAJIB,NI LA HASIL NYA..TAHNIAH..JAGALAH MELAYU SBLM MELAYU BOSAN NGAN DS NAJIB..INI JAGA KAUM LAIN LEBIH DR KAUM SENDIRI..

  BalasPadam
 6. Relax bro....ds najib saja je ambil wakil hindraf ni layak atau tk layak jadi menteri...bila buat rombakan kabinet kena tendanglah mangkok ni...lepas tu hindraf tutup mulut la sb dah bg peluang dlm kabinet tp buat hal dan prestasi tk bagus.ds najib ada agenda dia dan kita jgn cepat melatah ok....

  BalasPadam