Khamis, 30 Ogos 2012

Air Percuma Ialah Air Kencing Khalid Gagap..!

Dasar munafik..bila bercakap bohong! bila berjanji mungkir! kalau manifesto bukan janji..jadi apa? Kenapa masa berkempen menyembur nyembur air liur menjanjikan itu dan ini dalam manifesto? Jadi maksud manifesto bagi Khalid dan pembangkang ialah janji palsu yang pasti akan dimungkiri..!!!

Manifesto parti pembangkang pada Pilihan Raya Umum Ke-12 yang menjanjikan bekalan air kegunaan domestik secara percuma sebanyak 20 meter padu pertama setiap bulan tanpa menyatakan syarat pengguna mesti menggunakan meter individu, adalah 'bukan satu perjanjian'.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengemukakan alasan itu bagi menepis kritikan pelbagai pihak yang mempertikaikan keengganan pentadbiran kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor memberikan kemudahan air percuma kepada ratusan ribu penghuni pangsapuri dan kondominium atas alasan mereka masih menggunakan meter air pukal.

Beliau juga kekal dengan pendirian tidak melayan tuntutan membayar tunggakan air percuma ditaksirkan mencecah RM300 juta setelah para penghuni kediaman bertingkat tersebut dinafikan hak menikmati kemudahan air percuma sejak Ogos 2008.

Jelas janji yang pembangkang taburkan dalam buku Jinggay ialah janji yang bakal mereka mungkiri..! Apa tunggu lagi?

Lu Fikir La Sendiri!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan