Khamis, 26 September 2019

Lotong 2 Mangkuk..!


Apa yang nak diharapkan dari seorang Ahli Dewan Rakyat yang bertindak sebagai penggubal undang undang yang seharusnya menyuarkan pandangan atas kepentingan rakyat dan negara..!

Memang tidak menjadi kesalahan bagi lotong untuk mewakili siapa dan apa jugak..! Kalau dia nak membela Pengganas Tamil Elam pun kita apa peduli? kerana rasanya lotong sendiri tidak pernah mempedulikan sentimen yang berlegar di pemikiran rakyat..!

Tapi dari sudut moralnya macam mana?

Ermm...Ada moral ke?

Lu Fikir La Sendiri!!!


31 ulasan:

  1. Kes pengkhianatan menjual IC kepada pendatang cina melalui PINTU BELAKANG adalah suatu yang AMAT serius. Dipercayai ramai yang telah diberikan IC telah terlepas. Oleh itu sebuah RCI perlu segera ditubuhkan dalam menjalankan penyiasatan secara terperinci.

    Sendikit ini dipercayai menpunyai "networking" yang sangat meluas dan dijalankan oleh mereka2 yang sangat pakar dalam sistem pengkomputeran, mahir dengan sistem2 di JPN, dan segala sistem yang ada dinegara?

    Oleh itu penubuhan RCI perlu disegerakan!!!

    BalasPadam
  2. Sudut perundangan tak salah sudut moral pon tak salah lah...peguam kerja dia membela..yg dituduh bukan mesti nye dah bersalah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau nk juga bela tertuduh, sila resign dari posisi yb jelutong. tugas YB ni adakah utk jadi peguam kh atau nk bantu rakyat kawasan YB. yg pelik Geng Kunyit cakap x salah lutong bela pengkhianat negara.. jadi yb kera-jaan PH VS AG Kera-jaan PH lh ni.. aduhh2..

      Padam
    2. Dari sudut moral pun tak salah? Macam AG Keling yang jadi peguam KOMUNIS Chen Peng?

      Tahukah anda yang KOMUNIS telah membunuh beribu2 polis, tentera dan orang awam?

      Padam
    3. Meluat-menyampah aku dgn perkataan belakang sebab...

      Melayu & Malaysia jauh ketinggalan Ke BELAKANG sebelum 1981 dan back peddled ke BELAKANG 2003~2018.

      Puak2 stor kunyit yg gemar seks luar tabiee main BELAKANG - heeeee, SELISIH.....!!

      Najib & speaker rusak pendekar lapuk lari mencicit keluar dewan ikut pintu BELAKANG bila dapat tahu Tun M datang buat press conference di bangunan parlimen.

      Hampir semua termasuk Najib, Jahit, orang2 kuat umno & Tanpa Nama/Malu hanya berani kutuk, kecam Tun di BELAKANG-BELAKANG.

      Padam
  3. Jual ic memang khianat...tubuh RCI pon bukan bolehbsiasat saperbyg dapat ic...

    Lebih baik polis dan JPN tubuh pasukan khas tangkap seberapa ramai cina india yg tak boleh cakap melayu...periksa surat beranak...siapa saudara mara

    Pengajarannye di JPN letak melayu saja...

    BalasPadam
  4. Tak ada cerita shahrol baca hikayat panas 1 mdb hari ni...mungkin sebelah mlm kot...

    Bila dipanggang oleh peguambela nanti bocorlah sekor lagi dapat habuan jho lo...

    Perakuan PAC suruh kerajaan siasat shahrol azrai dlm kemelut 1 mdb..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buku hikayat tu tebal sangat, kalah novel SHIT!

      "Saya rasa beliau tidak berbohong mengenai perkara itu kerana kebanyakan masa, saya rujuk semula isi kandungan talking points yang Jho Low serahkan kepada saya, Datuk Seri Najib tidak pernah mengatakan beliau tidak setuju dengannya dan hanya akan meminta atau mengarahkan saya untuk mengambil tindakan susulan mengikut kandungan talking points tersebut,” katanya."

      Bila terbaca hikayat yang telah dibacakan dalam mahkamah banyak sangat perkataan PERCAYA, SAYA RASA?

      Ini hikayat hearsay ke apa? Tanye je?

      Padam
  5. Melayu rasuah kuat..kes nii dh bertahun berlaku dan baru sekarNg terbongkar akibat tindakkn tegas kerajaan ph..zaman najibby..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Babi rayer ni nak backup buat apa? Penyokong , penjenayah IC ?

      Kalau bela adib ka, bela penduduk paya jaras.. kita boleh sokong Dapigs.. tapi tak habis2 perogol, samseng, judi, setan dll..

      Padam
    2. IC mula jual Januari 2019. 1000 kad pengenalan telah dikenalpasti sudah di jual oleh sindiket. Tapi yg SALAH tetap kerajaan BN. Salah Najib.. fuyoo.. Mmg Terbaek lh Ted.. Kalau Madey jatuh kuda pun mesti salah kerajaan najib jugak kn

      Padam
    3. Kalo madey berak sembelit pon salah najib...sebab najib tak dengar cakap madey hingga madey ada kuasa tapi kena.tunduk kpd DAP...

      Kikikikik..

      Padam

  6. Ooh my Madey

    Thursday, September 26, 2019
    Dr Mahathir Was Wasting Time At The UN In New York

    How do I know that Dr Mahathir was wasting time at the UN in New York?
    Since I always ask for evidence, where is my evidence?

    Well just ask the staffers at the PMO?
    How many of them even recall what Dr Mahathir said at the UN?
    Folks, how many of you know what Dr Mahathir said at the UN?
    No one knows. No one cares.

    Even if you do, so what?
    Who gives a flying duck?

    The world does not care what Dr Mahathir says. No one cares.
    Malaysia is now a Third World country where terrorists can easily find refuge.

    Not only ISIS terrorists but people wanted in other countries for inciting hatred, terror, money laundering etc are given PR and refuge in Malaysia.

    This is Malaysia today.

    Every other day terrorist cells are uncovered by the Police in Malaysia.
    Like in the news above.

    Since the government shuts one eye (or both eyes) to the presence of "other peoples' terrorists" - more and more terrorists look towards Malaysia as a safe refuge.

    So the Police have the increasingly thankless task of cleaning up all their crap.

    This is how the world perceives Malaysia.

    The world also knows that in Malaysia people can disappear in the middle of the night. They have been abducted and most certainly murdered - with the sanction of the State.

    Which state? Or under which government?

    The fact that the location of the bodies of those who were abducted and most likely murdered HAVE NOT YET BEEN MADE KNOWN to their families - even despite the change in government - implies that there is a complicity in an act of omission that is going on.

    There seems to be no urgency to find the bodies (ALIVE or DEAD) of those FIVE people who were abducted and made to disappear.

    Neither does there seem to be any will power to bring the perpetrators to justice - where the crime of kidnapping and murder carry the mandatory death penalty.

    This is the Malaysia of today.

    Economically Malaysia is dead.

    We are no more an Asian Tiger. We never were. Burning billions of Ringgit of our oil money to bail out Bank Bumi three times or four times, bail out Proton three times or four times, bail out MAS three times or four times, bail out every other GLC so many times did not make us an Asian Tiger.

    Now Malaysia is closer to being an Asian sewer rat, stinking up the place.

    So with all this crap I really don't know how Dr Mahathir expected anyone to listen to him at the UN. It was just a waste of our taxpayers money and a waste of time for a Prime Minister.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Madey tergila2:nak ke UN...nak promote dirinye....dengan hutang bertambah besar ekonomi meleset ringgit merudum aset menyusut kena jual dan wawasan 2020 gsgal saper yg nak pandang madey lagi?...pemimpin negara lain tak peduli pon...

      Padam
    2. If that's the case, why you Tanpa Nama & Malu (6:06; 6:14) still hiding & too chicken to reveal your true identity but rather continue mongering lies & rubbish without substancial fact, impersonating exactly like a despicable old whore...??

      The very fact that the 94 yerars old man bravely got the gut to speak at UN Assembly, having hard talk and answering questions live is so much worlds different with your cowardice acts.

      Why.,why.,why......??

      Padam
    3. Tanpa Nama & Malu tetap berbahasa-basi mengecam hina Tun M demi mempertahankan kedurjanaan BN (Borosmah Najib) & UMNO (United Macai2 Najib Organization).

      HERO MALAYA SEBENAR:
      Satu dunia kenal dan hormat Tun M. Samada suka atau tidak satu dunia tetap juga kena akui bahawa Tun M memang seorang negarawan yang ada karisma dan pengaruh.
      Contohnya, universiti Columbia baru2 ini sendiri mengakui bahawa mereka amat 'pro yahudi' dan tidak senang dengan kenyataan2 yang dibuat oleh Tun M berkenaan bangsa yahudi. Tetapi mereka jemput juga Tun memberi ucapan kerana mereka akui bahawa Tun memang wajar dan layak di iktiraf sebagai salah seorang 'Pemimpin Kelas Dunia' yang bukan sekadar pemimpin sebuah negara sahaja. Tabik spring buat ayahanda Tun, yang mana sekali lagi mengharumkan nama negara dan membuat saya bangga menjadi rakyat Malaysia.

      "HERO/PEJUANG PENGECUT TIN KOSONG"
      'Tanpa Nama & Malu' saban hari menggosip-menyenyeh berita palsu menghasut-memutar belit mengancam kestabilan negara, tapi realitinya dia pondan bersembunyi-berselindung-menyorok diri di sebalik Tikus AnonyMOUSE, Tanpa Nama, Kejora dsbnya.

      Harap pihak2 berkuasa, khususnya kementerian dalam negeri & multi media beri perhatian dan ambil tindakan sewajarnya.

      Saya bersedia tampil ke hadapan demi kestabilan negara.

      Padam
    4. BILA HARIMAU MALAYA MENGAUM TAK KIRA DI MANA TANPA GENTAR....!!

      September 26, 2019 @ 8:00am
      NEW YORK:
      Tun Dr Mahathir Mohamad’s scheduled appearance at Columbia University’s World Leaders Forum on Wednesday attracted controversy days before the prime minister even landed on US soil.

      Pro-Israeli groups had petitioned for the university not to allow Dr Mahathir to speak on campus, having written to the university administration.

      The New York Post published an editorial titled “Columbia welcomes hate speech as long as its anti-Semitic”.Speaking on “Rule of Law and Multilateralism”, the dialogue session had stayed on topic for the most part, until a student identifying herself as a member of a campus pro-Israeli group asked Dr Mahathir to clarify his stand on the Holocaust.

      Apakah Najib, Jahit, Nuar atau Hadi memilikki kenyalian/keberanian berbuat demikian - mentelah pulak si Pengecut Tanpa Nama & Malu itu, kan kan kan......???

      Padam
    5. Sape yg nak layan madey di amerika?....pro israel saja nak sergah madey...madey dah jadi rimau kertas...

      Padam
  7. Tumpasnya sindiket jual MyKad adalah kerana tahap integriti sebahagian pegawai kerajaan masih tinggi dan bukannya kerana dasar yang dirangka dan dilaksanakan oleh kerajaan Pakatan Harapan yang memerintah sekarang...

    Itu adalah fakta...

    Segalanya bermula dengan sikap peka Pegawai Imigresen yang merasa curiga dengan seorang berbangsa Cina cuba memohon Passport Antarabangsa Malaysia tetapi langsung tidak tahu berbahasa Melayu...

    Di situlah segala pembongkaran sindiket itu bermula...

    Jadi kerajaan Pakatan Harapan tak payahlah nak ambil kredit kerana kononnya ketegasan dasar yang diperkenalkan oleh Pakatan Harapan menyebabkan sindiket itu terbongkar...

    BalasPadam
  8. Saper ada nampak wak Aotaman sami hindu?....dah lama tak melintas di blog putra merdeka...sami hindu ni hanye berani auta dlm blog kluangman kepala sewel...

    Bangkali dia kerap sembelit kerana kerap kena lutu kepala yg dah memutih...

    Kikikikik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama & Malu,
      apa dah jadi kat blog Shahbudin.....??

      Bizi sangatkah mempromisi-jual buku 'Anwar PM8' sampaikan blog beliau ternganga-melopong gersang sejak2 akhir ini.....??

      Apapun ada hikmah di sebalik kebisuan blog itu sebab alam maya siber kini dah tak dicemari lagi dgn selerakan pantatun2 & cinta berahi syok sendiri.

      Tak gitu, kan kan kan.....??

      Syukur-syukur, alhamdulillah.

      Padam
    2. Aku nampak wak ni dlm blog penjilat madey kluangman....

      Padam
  9. Wak dami hindu dah muncul...wak sami takut masuk blog budin..wak buat citer auta...blog budin sudah kurang penjilat madey...

    Yg ada mabok todi merapuu...

    Wak seronok di blog penjilst sewrl kluangman...wak dilindongi..disini bebas....

    BalasPadam
  10. Madey pergi Amerika ibarat orang miskin pergi rumah orang kaye...kucing garang sudah jadi tikus...

    Nak tangkap jho lo pon tak berupaya...


    Kikikikik..

    BalasPadam
  11. Wak sami hindu Aotaman jadi geng tikus sekarang...

    BalasPadam
  12. Madey Nak tangkap jho lo pon tak berupaya...kemain garang marah jho lo...tapi ada hati nak lawan yahudi...

    Kikikikikik..wak kata madey hebat...orang yahudi senyum...

    BalasPadam
  13. Wak sami hindu Aotamam ...

    kluangman kata kes 1 mdb ada hearsay forensik...

    Hearsay forensik kunun..dlm mahkamah hanye mampu baca hikayat 1 mdb saja ...tak ada forensik pon..forensik celah jubor kluangman...

    Kikikikok..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silap baca forensik hikayat kena repot polis....

      Kikikikok..

      Padam
  14. I don’t know the question, but sex is definitely the answer. Hey, i am looking for an online sexual partner ;) Click on my boobs if you are interested (. )( .)

    BalasPadam