Selasa, 27 Disember 2022

Kita Lukis Ajer La..


 Mana la nak berkat kerajaan yang asyik menipu rakyatnya..!


Begitu la juga apabila pemimpin parti terus terusan menipu ahli..


Akhirnya..dapat la ini..!!!

Yang untung..


Sebab ramai sangat yang diangkat jadi pemimpin melayu boleh dibeli, perjuangan letak bawah tapak kaki, yang penting puak dia untung yang lain lantak la rugi..!


Makanya, sedar lah semua...bahawa nasib Agama, Bangsa dan masa depan Negara sebenarnya benar benar di hujung kawah hina dan bahaya.


Sedangkan hakikatnya kita semua terikat dengan sumpah yang perlu kita tunaikan bersama...


Faham??? Lu Fikir La Sendiri..!

2 ulasan:

 1. Battle of Barua DAP@Lee Kwan Yew sudah bermula.. Melayu dan Islam yang jadi mangsa nnti..

  Abdullah Sani orang kuat PKR Tun masih takut terbayangkan sikap tegas Anwar menentang rasuah yang 'tidak berubah' sejak 30 tahun lalu.

  Sikap itu didakwa akan merugikan kroni-kroni Tun dan kerajaan BN sebelum ini. Benarkah Anwar menentang rasuah sedangkan Timbalan nya bergelut 47 kes rasuah..

  "Seperti mana yang kita maklum, perbuatan beliau (Tun) ini sebab dia takut Datuk Seri Anwar menjadi PM. Segala perbuatannya itu menggambarkan biarlah orang lain (jadi PM) asalkan bukan Anwar.

  Tun dah bersuara tatau suara siapa yang demam lepas ni...

  Pelantikan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sebagai Timbalan Perdana Menteri, dilihat memberi tekanan kepada institusi kehakiman untuk menjalankan tugas secara adil dan tanpa gentar dalam kes mahkamah dihadapi Presiden UMNO itu.

  Mahathir menegaskan Ahmad Zahid sepatutnya meletak jawatan Presiden UMNO dan menolak lantikan sebagai Timbalan Perdana Menteri selepas parti pimpinannya kalah teruk dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

  Barua Lee Kwan Yew yang sudah dibakul sampahkan iaitu Tun Mahathir, Mukhriz Azmin dll selama 22 bulan oleh proksinya DAP@LeeKwanYew sambil Pulau Batu Putih dihadiahkan pada anak Lee Kwan Yew.

  Barua terbaru yang baru diangkat oleh DAP@Lee Kwan Yew iaitu Brother Anwar Bin Ibrahim sedang dalam pembikinan oleh proksi nya parti DAP mungkin kah tergadai pula bangsa Melayu islam dan akidahnya..!? Kita tunggu dan lihat nanti..

  Perlu diingati kedua dua barua Lee Kwan Yew ini dikuasai dan dikelilingi oleh kroni kroni kroni bangsa Lee Kwan Yew yang sama juga seperti YTL Vincent Tan Ananda Robert Kwok Hong Leong Group Genting Judi dengan tiba tiba nama taikun Syed Mokhtar Al Bukhari terpacul disebut oleh barua DAP@LeeKwanYew dalam bikinan . Apa muslihat barua DAP@LeeKwanYew sebut nama taikun Melayu ini.?

  Ingat kes Cina Jho Low ada 4 ekor PM Melayu dah bertukar ganti dlm masa 5 tahun. Tiada sekor pun tak buat apa apa dng lesapnya Jho Low yang sedang ketawa terbahak bahak melihat pemimpin Melayu tak de telo betapa bodoh bangang tak buat apa apa dengan nya...!!!

  https://thecoverage.my/5636/rosmah-had-met-zahid-to-free-najib-to-drop-her-conviction-pm-anwar-said-no-najib-has-to-rot-in-jail-for-at-least-another-5-years/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rosmah-had-met-zahid-to-free-najib-to-drop-her-conviction-pm-anwar-said-no-najib-has-to-rot-in-jail-for-at-least-another-5-years

  Bak kata pepatah barua barua DAP@ Lee Kwan Yew

  "Bodoh sama dijinjing, bangang sama dipikul"

  Battle of two barua's DAP@ Lee Kwan Yew ini akan menyaksikan kaum Melayu Islam yang beraantakan, dilaga lagakan dan di batu apikan sesama sendiri sebelum kaum yang dijanjikan muncul dari timur.

  #tepoksambilpopcorntambah

  BalasPadam
 2. Padan muka pembenci Dsai

  BalasPadam