Khamis, 15 Disember 2022

Siapa Bakal Kena Gigit Anjing Tu..!

 


Bukan main megah dan bangganya si pengkhianat dapat berdiri di sisi khadam utama tuhan politik DAPig..! Macam menang loteri gayanya tu.


Fatwa jelas menitahkan para barua terutama si pengkhianat untuk terus taat setia kepadanya dalam penentuan undi percaya di dewan rakyat senin depan.

Perdana Menteri Anwar Ibrahim berkata ketua-ketua parti politik yang menyokongnya ketika ini telah memberikan komitmen mereka berhubung undi percaya yang akan dibentangkan di Dewan Rakyat, Isnin depan.

"Ketua-ketua parti, Pakatan Harapan (PH), Barisan Nasional (BN), Gabungan Parti Sarawak (GPS), Gabungan Rakyat Sabah (GRS), Warisan dan beberapa parti lain sudah memberi komitmen dan insya-Allah kita dapat teruskan dengan baik. sumber

Malah menurut Aljub, si pengkhianat barua jelas telah memberikan ikrarnya dengan menyatakan komitmen lebih awal kepada Aljub.

Sama sama la kita saksikan nanti.

Selain suara memperlihatkan sokongan jilatannya yang di katakan kuat itu, rupanya suara seruan neraka juga sedang di jalankan dengan amat berkesan oleh menteri terperanjat pmo telepon apabila di beritakan...

Penceramah popular Ridhuan Tee Abdullah mengesahkan dia digam oleh Radio Television Malaysia (RTM).

Ketika dihubungi Malaysiakini sebentar tadi, dia mengesahkan perkara itu, tetapi enggan mengulas lanjut.

"Betullah tu," katanya ringkas."Baru dapat notis dari RTM, saya tak dibenarkan keluar TV1. Arahan menteri," katanya.

Ketika dihubungi Malaysiakini, Menteri Komunikasi dan Digital Fahmi Fadzil enggan mengulas isu itu.

Sementara itu, Kosmo! melaporkan Ridhuan sebagai kesal apabila disekat menjadi panel dalam program Forum Perdana Ehwal Islam.

sumber

Nampak? sikit sikit dah mula gendang kuasa di mainkan, ini kira kebebasan suara yang ph laung laungkan sejak dulu la kan. tapi yang jelas isu yang menyentuh agama memang menjadi idaman mereka untuk segera di laksanakan. Kira kalau tak di gam cina mualaf sesegera mungkin, macam bakal roboh la kerajaan rapuh ni agaknya yer.

Dalam masa yang sama puak puak mereka yang tertinggal bas dalam kabinet  Aljub juga mula menyalak dengan tindakan menteri mereka yang di lihat gagal mempertahankan maruah apabila nada suara yang diucapkan begitu ketara berbeza...

Ahli Parlimen Pasir Gudang Hassan Karim berkongsi puisi terbarunya yang menyentuh mengenai "undang-undang zalim".

Puisi bertajuk 'Kuasa Mengubah Segala-galanya' itu memberi gambaran tentang "reformis jalanan" yang kini di "tampuk kuasa".

Pemimpin PKR itu antara lain mengungkapkan bahawa "Hari ini, suara Pak Menteri sudah semacam suara Pak Polisi".

Puisi itu hadir selepas Menteri Dalam Negeri Saifuddin Nasution Ismail berkata pihaknya tidak berhasrat untuk menyemak semula Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) (Sosma). 

sumber

Ianya bersambut dan di sahut...

Ahli Parlimen Damansara Gobind Singh Deo menggesa Menteri Dalam Negeri Saifuddin Nasution Ismail mempertimbangkan semula pendiriannya terhadap Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma) yang menafikan jaminan kepada mereka yang didakwa mengikut undang-undang itu. sumber

Kalau melihat respond kepada 2 orang MP ni, Aljub sepatutnya perlu lebih risau akan sokongan kawan kawan hati perutnya dahulu dari sokongan parti gabungan yang memang mendapat laba hasil dari perselingkuhan haram mereka. Mungkin juga Aljub boleh jadi terpancut sambil berlari senin nanti apabila keputusan tidak memihak kepada dirinya serta pasukan barua pengkianat hanya kerana kekhuatiran beberapa kawan kawan seperut yang mula sangsi di mana Aljub berpijak dan berdiri kini.

Sebelum ALjub pijak depa, rupanya depan konar dan pijak Aljub serta para barua pengkianat tu dulu...siapa tahu? Lagi pun main dengan puak puak ni khianat mengkhianati kan memang menjadi slogan mereka selama ini...Antara yang cukup mudah mereka khianat ialah mandat rakyat. Tak kan tak tahu lagi..!!!

Tak gigit tak anjing ler..! Siapa? Lu Fikir La Sendiri..!2 ulasan:

 1. Ha ha padan muka pn dan peminat pn

  BalasPadam
 2. Kerajaan Brother Anwar Bin Ibrahim kena siasat segera kenapa Zety cuti sakit..!!

  SPRM perlu soal siasat doktor beri Cuti sakit kepada Zeti , SPRM dan Brother jangan jadi 'Cifut Babi' lambat menyiasat cuti sakit Zety terlampau banyak sangat..!!

  Isu Bossku kalau tak ditangani segera boleh jadi time bomb pada kerajaan minoriti Brother Anwar Bin Ibrahim.

  Isu ‘MC’ Zeti menjadi bualan rakyat kerana sekian lama mendiam diri dan tidak muncul dimana mana, tetapi apabila tiba waktu untuk memberi keterangan , tiba2 mohon untuk cuti sakit sambung menyambung.

  Kisah Joanna Yu pula muncul dengan masakan sup untuk Jho Low ketika sakit situlah Jho Low, banyak lagi sebenarnya butiran menarik yang berjaya dikorek oleh pihak pembelaan Datuk Seri Najib Razak dalam kes #1MDB minggu ini.

  Sangat pelik apabila ahli perniagaan yang sedang dalam buruan, Low Taek Jho atau Jho Low sangat marah kepada
  bekas pengurus perhubungan Ambank Berhad, Joanna Yu Ging Ping yang tersilap hantar akaun bank Datuk Seri Najib ke Pejabat Perdana Menteri (PMO).

  Hubungan terlebih akrab dari biasa antara Jho Low dan Joanna turut mengundang persoalan wujudnya komplot jahat diantara kedua mereka untuk menganiaya Datuk Seri Najib.

  Joanna akui setiap tindakannya bersama Jho Low ke atas akaun tersebut tidak mendapat pengesahan Datuk Seri Najib.

  Tan Sri Shafee berjaya buktikan ketika soal balas kepada Joanna mengenai permintaan Jho Low untuk menukar nama akaun Datuk Seri Najib.

  Cheah dan Joanna yang hanya telan bulat bulat arahan Jho Low tanpa mendapat pengesahan dari DS Najib.

  Joanna seterusnya bersetuju bahawa DS Najib tidak pernah memberi apa-apa arahan berkaitan penukaran/penambahan nama akaun tersebut

  Terang lagi bersuluh membuktikan Datuk Seri Najib dinafikan perbicaraan yang adil. Najib gagal singkirkan Gopal Sri Ram, gagal saman Ambank, gagal masukkan bukti transaksi keluarga Zeti dan Jho Low.

  Tanpa aura Bossku PRN Johor Melaka tak mampu UMNo dibawa Zahid dan Tok Mat dapat kemenangan besar..!!

  Aura Bossku dari dalam penjara pun boleh tewaskan Mahathir dan Brother Anwar Bin Ibrahim Zahid Hamidi yang berada tampuk penguasa negara..!!

  BalasPadam