Isnin, 5 Disember 2022

Pengkhianat Sekadar Menjadi Budak Suruhan DAPig

 


Rupanya, antara kerja pertama selepas melaba jawatan ialah menasihati musuh untuk mengikuti tuhan politiknya DAPig..!

“Muhyiddin dan sekutunya perlu berasa malu dilihat terlalu gilakan kuasa hingga sanggup mempertikaikan keputusan institusi Raja-Raja Melayu dan perlu mencontohi parti DAP yang lebih mementingkan kepentingan negara daripada kepentingan parti dan individu,” sumber.

Itu ajer la yang selayaknya bagi seorang yang menunggang kuasa parti bangsa..! Apa agaknya akan jadi kepada parti keramat Melayu ini???


Di mata dan hati perut pengkhianat pasti kata kata cina muslim ini sudah tidak berguna lagi..! Betul ke? Kalau gitu jadi lembu ajer la lagi baik..! Siapa???

Lu Fikir La Sendiri..!2 ulasan:

 1. Bru tahu dr PH Syahidan ada nama dlm bernas. Dlu ada nama dlm projek kapal.

  Kaya raya pemimpin x guna yg ada dlm p end.

  Rakyat merana.

  Penyokong pn x cerdik trus sokong extreme. Ada geng umnu pun ummmmhh cium tangan PN. Malang.

  Nasib baik PH jadi pemerintah dgn bergabung BN. Klau tidak rakyat x tahu apa2.

  BalasPadam
 2. Kenapa otai otai reformasi dah pandai bermadah berhelah dan mula melontarkan keluh kesah dan gelisah. Sepatutnya masa untuk bergumbira dan asmada dana.. kikiki

  Kan bagus comolot dng Bang Non bila dah jadi kerajaan .. kan.. kan.. kan..

  Kena kencing atau Kuang.. Kuang..Kuanggg..

  Hassan turut mengungkap rasa malunya di mana beliau mengambil keputusan untuk menyimpan semua ucapan dan tulisannya yang mempromosikan reformasi, merujuk slogan politik Anwar sepanjang dua dekad melawan kerajaan yang diterajui Umno.

  “Kini aku malu pada diri sendiri, aku malu untuk ucapkan kata-kata keramat itu lagi

  Hantaran Facebook, Ahli Parlimen Pasir Gudang Hassan Abdul Karim menulis puisi yang mengenang bagaimana Anwar berulang kali memberikan jaminan kepada pengundi bahawa beliau “tidak akan menggadai prinsip demi kuasa.“

  Semalam aku masih terdengar-dengar, kau berkata kita tidak akan menggadai prinsip demi kuasa. Maka, aku pun percaya.

  "Hari ini aku dikejutkan dengan istilah-istilah asing sama sekali. Aku mendengar orang berkata tentang Machiavellian dan realpolitik. Lalu tersentaklah aku dari mimpi ngeri.”

  Hassan berkata dengan keyakinan terhadap jaminan itu, beliau memulakan perjuangan “ke setiap penjuru tanah air tercinta ini.”

  Petanda keretakan dalam kalangan ahli Parlimen baru Pakatan Harapan (PH) selepas perdana menteri gagal mengotakan ikrar.

  Kenapa tetiba otai otai dah pandai bermadah helah... ceciter ceciter..!!

  BalasPadam