Selasa, 18 Disember 2012

Anjing Mana yang Lebih Jinak? Pakai Kot Ke Pakai Sarban?

amacam? ada gaya pengkhianat agama, bangsa dan negara tak?
Dasar anjing beb..selain dari menjilat, tentunya anjing jinak peliharaan DAPig ini akan terus menyalak! lebih kuat salak lebih kuat digaru oleh tuannya..! lebih lagi bila anjing kurap diangkat sebagai anjing peliharaan tuan di rumah! diberi tempat tinggal..diberi pakai, makan dan minum..tapi walau dipakai kan gelang emas sekalipun..anjing tetap anjing..!!!

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan dakwaan naib pengerusi baharu DAP Senator Dr Ariffin S M Omar bahawa rasuah berpunca daripada monopoli kaum Melayu dalam perkhidmatan awam merupakan satu perbuatan bodoh dan sangat tidak bertanggungjawab.

Beliau berkata kenyataan itu jelas membuktikan parti pembangkang itu selama ini sememangnya bersifat cauvinis dan perkauman.

"Apabila kita kata perkauman, DAP tak mengaku tetapi kenyataan dia menuduh orang Melayu sebagai paling korup menunjukkan ternyata benar mereka bersikap demikian.

"Kesatuan perkhidmatan (awam) kerajaan tentu rasa kecewa dengan kenyataan ini. Tetapi sudah memang perangai (DAP) begitu, kalau parti itu cauvinis, datang dari mulut siapa pun di kalangan pemimpin mereka menjelmakan hakikat sebenar," katanya.

Muhyiddin juga berkata beliau tidak terkejut dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Ariffin itu walaupun beliau seorang Melayu.

DAP katanya, sememangnya bukan untuk orang Melayu kerana hakikat sebenar terserlah melalui proses pemilihan parti itu baru-baru ini sehinggakan veteran dan anggota Jawatankuasa Pendidikan Politik
Kebangsaan DAP Lim Kit Siang sendiri mengakui kegagalan tersebut.

"Mungkin Kit Siang rasa agak apologetik (mengenai kedudukan Melayu dalam DAP) tetapi sebenarnya mengakui parti itu tidak mengira kepentingan politik, bersikap perkauman dan tidak sesuai untuk orang Melayu memperjuang nasib bangsa mereka," katanya.

Sehubungan itu, Timbalan Perdana Menteri meminta orang Melayu dalam parti itu supaya membuka mata dan sedar tentang hakikat penyertaan mereka dalam DAP adalah sia-sia. - BERNAMA

Anjing yang pakai serban macam mana pulak?
Lu Fikir La Sendiri!!!

2 ulasan:

  1. wa rasa lu pun anjing jugak....hehe

    BalasPadam
  2. gambar anjing kat atas tu macam muka sapa eh???? Nik ajis kat bawah dah.....ada macam haji hadi?? tak mungkin sebab tak pakai serban dan jubah.....macam siapa

    BalasPadam