Sabtu, 22 Disember 2012

PANAS..! Ronnie Liu Ditampar Polis?Sejak cina komunis DAPig sekor ni kematian pegawai...Khalid gagap la yang sebenarnya memangku tugas aruah Ah Beng dalam mengurus segala penipuan dan kedurjanaan yang dilakukan tuhan politiknya komunis Ronnie Liu.

Sejak dari hari pertama lagi Khalid diangkat sebagai Menteri Besar pun satu dunia tahu bahawa Khalid hanya lah boneka gagap yang akan menurut segala arahan boss nya Ronnie. Khalid telah, sedang dan akan membenarkan segala kemungkaran berlaku selagi adanya komunis DAPig yang akan mempertahankannya dari Azmin yang sentiasa mencari jalan untuk merampas kerusi MB.

Biarlah tanah Melayu dan Bumiputera ditelan, biarlah segala pegangan saham syarikat kepunyaan Kerajaan negeri lenyap, lantak lah dengan hasil pasir yang masuk ke kantung DAPig setiap saat, pergi mampos la dengan masaalah rakyat yang dahagakan air, rumah, janji pilihanraya. Malah kalau agama Islam nak digadai dan dilelong pun di Selangor pasti Khalid akan hanya menggagap gagapkan suaranya.

Yang utama bagi Khalid ialah jawatan sebagai MB yang masih berbaki beberapa bulan ini mesti dijilat dan dihisap sebaik mungkin..yang lain persetan..!

Khalid pun tahu bahawa apa yang Kerajaan Selangor lakukan kini mengundang marah, benci dan keresahan rakyat di Selangor. Tapi tentu Khalid ada sebab tersendiri..! antara sebab tersendiri yang seakan sengaja mahu pembangkang kalah di Selangor dalam PRU nanti ialah hilangnya peluang Azmin untuk menggantikan dirinya! dengan sendiri Azmin tidak akan sesekali dapat merasa jawatan sebagai YAB MB.
Itu seakan kita semua boleh pasti..!

Lu FIkir La Sendiri!!!

Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Tun Hamzah hari ini meluahkan rasa kecewa apabila pasukan itu digambarkan gagal mengekang kewujudan premis perjudian tidak berlesen di negeri tersebut.

Sebaliknya, beliau berkata, usaha polis yang melakukan serbuan demi serbuan
sepanjang tahun ini tidak mendapat kerjasama pihak berkenaan termasuk pihak berkuasa tempatan (PBT) yang tidak melaksanakan penyitaan terhadap premis yang diserbu.

"Polis menyerahkan 188 permohonan sita kepada PBT yang berkenaan, namun tiada
satu pun dilaksanakan," katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Menurut Tun Hisan, pihaknya juga sukar mendapat mendapat kerjasama untuk
memutuskan bekalan elektrik dan air ke premis terbabit, menyebabkan premis yang
baru diserbu kembali beroperasi dalam tempoh singkat.

Beliau mengulas laporan muka depan dan laporan susulan sebuah akhbar berbahasa Inggeris baru-baru ini bahawa kegiatan perjudian semakin berkembang di beberapa kawasan di Lembah Klang termasuk Petaling Jaya, Klang, Sungai Buloh, Selayang, Batu Caves, Rawang, Gombak dan Kepong.

Akhbar sama turut melaporkan kenyataan Exco kerajaan negeri Selangor, Ronnie
Liu, bahawa "tidak banyak" yang boleh dilakukan oleh PBT terhadap kegiatan
perjudian haram di negeri itu dan meminta pihak polis serta pihak berkuasa lain
memainkan peranan agresif untuk bersama-sama menangani kegiatan itu.

Jelas kecewa dengan tuduhan itu, Tun Hisan berkata, setakat November tahun
ini, polis Selangor merampas 26,655 mesin judi daripada 7,809 serbuan dengan
2,054 tangkapan.

"Ini bermakna sehari kita buat 23 kali serbuan iaitu sebanyak 23 premis
mesin perjudian diserbu setiap hari.

"Nampaknya ada pihak tertentu mempunyai niat berlainan dan memaparkan seolah-olah polis Selangor tidak ambil tindakan (terhadap permis perjudian)
sungguh pun hakikat adalah sebaliknya," katanya dalam nada yang agak keras.

Beliau berkata, selagi pihak berkaitan tidak memberi kerjasama sewajarnya, usaha
pihak polis untuk membanteras premis perjudian tanpa lesen di Selangor tidak
akan berjaya.

"Dalam menangani gejala sosial ini semua pihak kena main peranan, kalau setakat pihak polis sahaja yang melakukan serbuan, rampasan dan tangkapan, ini tidak akan selesaikan masalah ini kerana 'the next day' mereka akan datang hantar lagi (mesin perjudian). Kita (polis) nak fokus pada banyak perkara untuk menjaga keamanan," katanya.

4 ulasan:

  1. BWK JEK RONNIE KOMUNIS TU TIAP KALI ADA OPS KT PREMIS MKSIAT JUDI..TNGOK DIA NK HALANG LG TAK KEHKEHKEH

    BalasPadam
  2. aku sokong jeffry, heret ronnie ke tempat operasi. rakam respon dan reaksi dia semasa operasi. upload kt youtube. lgpun memang itu jawatan exco dia...

    BalasPadam
  3. support Jeffry & Usin..ya memang setuju sangat2!!!

    BalasPadam