Ahad, 8 Jun 2014

Bar Council Hanya Bar Baruaaa…!!!


Apabila dia semuanya boleh..! apabila orang lain kenapa pulak tak boleh..! Ini namanya dasar tonggeng terbalik..! dasar pukul belakang..! dasar aljub..!

KUALA LUMPUR - Tindakan Datuk Seri Najib Tun Razak memfailkan saman fitnah terhadap portal berita Malaysiakini dan dua pengarangnya adalah satu langkah yang dituntut dalam menjamin hak asasi manusia presiden Umno itu, kata Tan Sri Dr Rais Yatim.
   
Penasihat Kerajaan dalam Hal Ehwal Sosial dan Kebudayaan itu berkata sebagai seorang yang bermaruah dan merasakan dirinya telah dimalukan dengan sangkaan jahat, Najib, yang juga perdana menteri, tentu sekali mahu namanya dan nama partinya dibersihkan.
   
Venue (tempat) terbaik dan paling sesuai untuk berbuat demikian ialah mahkamah, katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
   
"Mengambil tindakan mahkamah lantaran teraniaya, difitnah, ditipu dan sebagainya adalah satu langkah yang dituntut di sisi hak asasi manusia," tegas Rais.
   
Beliau mengulas kenyataan Presiden Majlis Peguam Christopher Leong hari ini yang menggesa Najib dan Umno membatalkan saman fitnah itu.

Rais berkata kenyataan itu secara jelas menunjukkan badan berkenaan sudah turun padang bermain politik, dan seolah-olah tidak lagi mengambil kira hak asasi manusia seseorang yang mahu mendapatkan keadilan di mahkamah.
   
"Apakah Majlis Peguam sudah lupa undang-undang yang mereka sendiri dakwa hendak ditegakkan? Kini terbukti peranannya sebagai pengamal politik murahan," katanya.

Majlis Peguam kan pusat ternakan barua pembangkang..!

Lu FIkir La Sendiri!!!

3 ulasan:

 1. the council of Bar rruaaa...or the Bar ruaaa...Council only one side-bar...

  BalasPadam
 2. Cina ni mana2 pon sama....

  Jd barua anjing.....kepalsuan...

  Mereka x letakkan kebenaran dan julang kebenaran..

  BalasPadam
 3. Alih nama ke BARUA BAR Buat malu aje

  BalasPadam