Jumaat, 12 Disember 2014

Undang Undang Apa Ni..!


Pemberontak, perusuh pembuat kacau mendapat habuan..!

Akhirnya orang ketawakan undang undang kita..! 

KUALA LUMPUR: Lima bekas tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) mendapat pampasan keseluruhan berjumlah RM4.5 juta berikutan penahanan mereka pada tahun 2011.

Dua daripada mereka adalah wakil rakyat Pakatan Rakyat iaitu anggota parlimen Batu Tian Chua, anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Hulu Klang Saari Sungib, aktivis Hishamuddin Rais, bekas pemimpin PKR Badrul Amin Baharom dan Badaruddin Ismail.

Menurut laporan Malaysiakini, Mahkamah Rayuan hari ini mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur tetapi mengurangkan jumlah ganti rugi daripada RM15,000 kepada RM10,000 sehari, mengikut hari yang ditahan.

Kelima-lima mereka turut diberi ganti rugi teladan RM30,000 dan empat daripada mereka, kecuali Badaruddin, diberikan ganti rugi RM25,000 atas fitnah terhadap mereka.

Keputusan tersebut dibuat oleh tiga hakim yang diketuai oleh Hakim Mahkamah Rayuan Abdul Wahab Patail serta Rohana Yusof dan Umi Kalthum Abdul Majid.

Kembalikan ISA..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

9 ulasan:

 1. haha....baguuusss....

  BalasPadam
 2. Hidup rosmah....opss silap,hidup najib!!!

  Hidup melayu!!! Melayu sejahtera dibwah najib!!!!

  BalasPadam
 3. TU LER PADAH NYA BILA KERAJAAN LEMBIK DIPIMPIN PM YG LEMBIK AKIBAT BADAN PERINDANGAN NEGARA PUN TURUT DIKUASAI PUAK SUBVERSIB NI.KENA SIASAT BACKGROUND HAKIM TU. DI HARAP AKAN ADA RAYUAN TERHADAP KEPUTUSAN HAKIM YG BERAT SEBELAH NI

  BalasPadam
 4. Maaf! Sy tak phm kenapa kena bayar ganti rugi pd pihak2 pemberontak mcm pembangang ni? Adakah semasa penahanan mereka tidak mengikut undang2? Semakin besar kepala la jwbnya pembangang ni selepas ni!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. apa yg tak pahamnya kalau tiga hakimnya adalah pejuang tegar kaki jilat pr

   Padam
 5. nasib baik ISA dah hapus..aku pun teringin nak masuk sbb lepas bebas nanti..kaya
  aku harap melingkuplah najib dgn kerajaannya pd PRU14 nanti..org melayu dah tak boleh harap dgn pemimpin yg ada sekarang.

  BalasPadam
 6. ini semua kerja hakim pukimak....hakim sebenarnya main politik juga

  BalasPadam
 7. Undang2 adalah untuk orang2 yang dianiaya , bukan untuk bangsawan2. Kerajaan Najib tidak boleh ditumbangkan kerana dia ada tentera dan polis bersama nya. Jadi berhemah sikit bodoh.

  BalasPadam
 8. Najib dah jadi pemimpin antarabangsa .....................................world class bukan cam Mamak Tun.

  BalasPadam