Isnin, 15 Oktober 2012

Berita Yang hARAKah Tidak Akan Siarkan..!


Tahniah Dato Seri Najib...Tahniah PM..Tahniah Malaysia! kerana diundang untuk bersama sama didalam peristiwa bersejarah yang sekian lama mengorban nyawa dan darah umat Islam Bangsamoro. Hari ini... 

Kerajaan Filipina dan Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF) telah menandatangani kerangka perjanjian damai secara rasmi di Istana Malacanang di sini hari ini bagi mengakhiri konflik lebih 40 tahun di wilayah selatan Filipina. 

Detik bersejarah bagi memulakan proses penubuhan wilayah autonomi Bangsamoro itu turut disaksikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Presiden Filipina, Benigno Aquino III, pada pukul 3 petang waktu tempatan. 

Majlis yang turut disaksikan oleh Ketua MILF, Murad Ebrahim itu ditandatangani oleh wakil kerajaan Filipina, Marvic Leonen dan Ketua Perundingan Damai MILF, Mohagher Iqbal. 

Malaysia menjadi pengantara perundingan damai antara kedua-dua pihak itu sejak 2001 sehingga perjanjian awal untuk perdamaian dicapai di Kuala Lumpur dalam rundingan dari 2 hingga 7 Oktober lepas.

Siapa Dato Seri Najib? Siapa PM? kalau orang PAS nak tahu beliau ialah Presiden UMNO! Pengerusi Barisan Nasional..! Jadi siapa yang diiktiraf dalam menyelamatkan satu bangsa yang majoritinya mengimani agama Islam yang sama? Jawabnya ialah UMNO...UMNO faham?

Kerajaan Filipina tak pulak jemput murSHITdol hamPAS Nik Najis..Tak jemput Hadi..! Sebab..? mungkin kerana gambar kat bawah ler..


Jauh sekali Kerajaan Filipina nak jemput Anwar kerana dia orang tahu Anwar jenis macam kat bawah ni...


Lu Fikir La Sendiri!!!

1 ulasan:

  1. gmbr yg last sekali yg tak tahan nak gelak...dah macam x de apa2 terjadi kat negeri jajahan dia.Senang ati,lapang dada jer sampai terbuka tangan memandang tepat anunya,al maklumlah penasihat RM1.Bila berceramah,mak ai meletup2 klentong org sekeliling pasal bab agama dgn ekonomi.Kena bagi anu gerah "conman" terbaik asia pasifik,asia tenggara,asia timur,timur tengah,america dan eropah sepanjang zaman.seronok jadi ahli politik wey

    BalasPadam