Jumaat, 8 November 2013

Ini Kalilah…! Lajim Buat Anwar Menonggeng..!

kalau saya tonggeng..! Anwar pun mesti ikut saya tonggeng bah..! Tonggeng situ pun ok bah..!
Nampaknya kali ini Anwar pasti akan tertonggeng..! Lajim dan kuda belang Anwar di Sabah yang bersungguh sungguh menghafal lagu 'Sabah kan goncang' nampaknya masih tetap tidak berpuas hati jika tidak dapat menonggengkan Anwar Ibrahim di Sabah.

Setelah gagal berkuasa dan tidak mendapat tempat sebagai Ketua Pembangkang di Sabah, Lajim pasti akan terus menghuruharakan Anwar dan pakatan haram di sana..!

Ini bukan kerja UMNO atau Barisan Nasional..! Ini kerja Lajim..! Keling bunting pun kenal siapa Lajim…kan.! kan..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

KOTA KINABALU: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Matunggong, Datuk Jelani Hamdan sebentar tadi mengisytiharkan meletak jawatan sebagai Naib Pengerusi PKR Sabah berkuat kuasa serta merta hari ini.  Beliau mengumumkan perkara itu dalam sidang media di sini, sebentar tadi. Jelani memberi alasan tidak boleh bekerjasama dengan pemimpin Majlis Pimpinan Negeri (MPN) Sabah terutama Pengerusinya, Datuk Lajim Ukin dan kegagalan parti itu mengamalkan pemberian autonomi kepada rakyat Sabah seperti dijanjikan parti itu. 

Beliau juga menolak dakwaan tindakannya itu didalangi oleh Barisan Nasional (BN) dan pemimpinnya termasuk Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi seperti didakwa pelbagai pihak. Jelani juga tidak menolak kemungkinan untuk menubuhkan parti baru dalam masa terdekat dan meneruskan perjuangan untuk rakyat menerusinya.

1 ulasan:

  1. Apa komen aljuburi..!?? yg pastinya umno akan disalahkan...

    BalasPadam