Ahad, 10 November 2013

Menteri Teruskan Tradisi Mengampu Ajer…!


Bila harga minyak naik…! Menteri kata kenaikan harga yang tak dapat dibendung..! kanaikan harga dunia..! Bila minyak turun tak pulak Menteri bersuara..! Bila subsidi gula dihapuskan semuanya dalam satu malam, Menteri kata kurangkan gula..! Penyakit banyak disebabkan gula..!

Menteri dengan tegas dan rakus serakus mencium tangan PM berjanji akan mempastikan tiada kenaikan harga barang yang akan menyusul dengan kanaikan harga minyak dan gula tersebut. Namun apa yang Menteri ni masih belum pasti ialah bagaimana saiz barangan makanan dan keperluan dikecilkan walaupun harga dipasaran masih kekal seperti sediakala. Itu Menteri tak perasan..!

Kini Astro dengan sesuka hati mak bapaknya menaikkan kadar bayaran kepada semua pelanggannya..! Menteri terus mencium tangan Perdana Menteri dan tak bercakap mengenainya apatah lagi Astro bukan dibawah kementeriannya. Begitu juga la dengan kadar takfir elektrik yang sedang hangat diperkatakan mahu dinaikkan tahun depan. Menteri akan terus mengulit tangan Perdana Menteri kerana sekali lagi alasan TNB bukan dibawah kementeriannya.

Hari ini Menteri hanya bercakap dalam bidang kementeriannya sahaja walaupun hal hal yang melibatkan kepenggunaan jelas terletak ditangannya TAPI alasan bukan tertakluk dibawah kementerian tentu menjadi jawapan pilihan..!

Baca rintihan pengguna di theflyingkick.disini dan bagaimana syarikat arak begitu berleluasa mengambil kesempatan menjual barangan haramnya panggungopera.disini hingga boleh mengelirukan pengguna terutama umat Islam. 

Tapi apa agaknya kata Menteri? Menteri tak payah kata apa kerana mencium tangan Perdana Menteri adalah satu dari tugasnya…! itu kan dah kira cukup..! dah sampai KPI..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

4 ulasan:

 1. Jika pun nak menghormati pemimpin jangan le sampao bergitu rupa. Hormati pemimpin dengan melaksanakan tugas dan tanggungjawap dengan penuh amanah jujur dan iklas. Tidak payah mencium tangan sebegini rupa. Macam sial dan anak haram nampaknya. Ini gambar ke2 seoarnag yang sedang mengcium tangan najib yang saya lihat. Gambar pertama ialah Shahidan Kassim. MEMALUKAN

  BalasPadam
 2. Astro naik harga
  Elektrik naik
  Minyak dah naik
  Gula naik
  Harga umh naik..
  Nk salahkn pembangkang dgn slogan Barang Naik?
  Alasan menteri nya bodoh2 belake
  Stail org zaman2 dulu punyer
  Umno x berubah

  BalasPadam
 3. Tak tau dari gua mana najib angkut menteri cap ayam ni.. kalu nak cium tangan die nombor satu.. meleleh air liur.. najib pu layan lantik menteri ayam macam samdol ni.

  BalasPadam
 4. Sekali keluar DS Najib punya kabinet, tercengang aku dgn sorang ni. Kat celah mana DS Najib kutip, tetiba je yang sorang ni duduk dalam kabinet dgn jawatan menteri. Bahagian ampu PM, memang 'class', siap cium tangan standard heavy tu!!! Bahagian tanggungjawab kementerian sendiri, aduusss!!! fail beb. Ayam naik, jangan makan ayam. Letrik naik, jangan pakai letrik. Astro naik, potong astro. Agaknya kalau upah sunat naik, kita pakat2 jangan sunatkan anak kita!!!! Apa punya standard menteri macam ni. Cap Ayam betul la kabinet Najib yg satu ni!!!

  BalasPadam