Rabu, 16 Februari 2011

Orang PAS Memang Macam Tu...


Dipostkan disini kegelisahan seorang pembaca yang memberi komen mengenai penyalahgunaan dan kebiadapan penyokong penyokong PAS@pembangkang terhadap Rumah Allah semasa menghadapi setiap pilihanraya kecil, pengalaman dan pengamatan beliau ada dituliskan dibawah...
Tanpa Nama berkata...

JAGALAH KESUCIAN SEMUA RUMAH-RUMAH ALLAH DISEPANJANG PRK

• Kepada semua pihak yang berkuasa tempatan kawasan yang berlangsungnya PRK dan kawasan sekitarnya (seperti JKKK, RELA, J/K Masjid & Surau, Ketua-ketua Kampung, Peghulu, Majlis Daerah, POLIS, Persatuan Belia dan sebagainya.

• Saya, selaku pemerhati bebas setiap PRK menyeru semua pihak bergembeling tenaga untuk mengawal segala Masjid, Surau atau Madrashah dari dijadikan puast penempatan gelandangan sempanjang berlangsungnya PRK.

• Dalam beberapa PRK yang lepas, saya mendapati ramai golongan gelandangan bermehrajalela mendiami RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai pusat gelandangan mereka. Kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH dicemari dengan kelakuan-kelakuan buruk mereka sepanjang mereka bergelandangan di RUMAH-RUMAH ALLAH.
• Mereka sesuka hati merokok, menjamu selera, berbual kosong dengan kuat, berpakaian kurang sopan (memakai tuala mandi keluar masuk RUMAH-RUMAH ALLAH, mengganggu ahli kariah untuk beribadat, mengotori bilik air dan dewan wuduk (sehingga ada yang menjadikan dewan wuduk tempat mandi), menganggu jema'ah wanita dan sebagainyan.

• Mereka sesuka hati menjadikan RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai HOTEL PERCUMA mereka dengan alasan mereka adalah musafir fi'sabillillah. Mereka ini sebenarnya bukan musafir fi'sabillillah tetapi gelandangan dari parti-parti politik yang berjuang untuk kelangsungan parti politik mereka.

• Mereka juga tidak segan - silu menghalau J/K RUMAH-RUMAH ALLAH yang mengingatkan mereka supaya menjaga kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH.

• Sekian sahaja harapan saya semoga semua musafir yang menumpang munaikan kewajipan bersolat di RUMAH-RUMAH ALLAH dapat beribatat dengan khyusu’.

Orang PAS memang macam tu...Lu Fikir La Sendiri!!!

1 ulasan:

  1. Duk Masjid tak kena bayar, leh tido atas karpet, pasang kipas sampai pagi,boleh masak guna air masjid, elektrik masjid... semua free... boleh basuh baju sidai kat pagar masjid (seni gantung baju) boleh parking kereta ikut suka mak bapak moyang babi dia... itu pun free..Diorg tu ada kunci Syurga... inikan pula masjid... Lu citer apa nie PUTRA MERDEKA... Biarla dia nk buat apa pun... Diaorgkan ORG PAS.. PAS memang cam tu...

    Puak2 PAS yang duk masjid nie hanyala hamba abdi kepada pemimpinnya sahaja... Yang Atasan duk hotel la....Biasalaaa tu...

    BalasPadam