Khamis, 7 April 2011

PRN SARAWAK..PKR Pembunuh Dayak! Wajib Ditolak..

Presiden Parti Kebangsaan Sarawak (Snap) Edwin Dundang hari ini menuduh Parti Keadilan Rakyat (PKR) menghancurkan perpaduan kaum Dayak kerana meletakkan calon menentang Snap pada pilihan raya negeri Sarawak 16 April ini.

Beliau berkata parti kaum Iban itu tidak akan tunduk lagi kepada PKR kerana Snap telah memberi laluan kepada PKR bagi tiga kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) - Ba'kelalan, Batang Ai dan Tamin.

"Mereka yang mencabar kita (Snap) adalah mereka yang mencabar perpaduan Dayak. Mereka adalah pengacau," katanya selepas proses penamaan calon bagi 71 kerusi DUN yang dipertandingkan selesai hari ini.

Dundang menerima kejutan apabila PKR meletakkan calon bagi kerusi Marudi meskipun sebelum ini Timbalan Presiden parti itu Azmin Ali mengumumkan PKR bertanding di 49 kawasan serta menyerahkan Marudi dan Pakan kepada Snap.

Jahanam.. Kalau ada lagi dayak yang sokong PKR ni memang bahlul punya dayak laa, PKR memang takkan beri muka pada dayak beb, PKR tak pernah iktiraf pun snap ni, bagi PKR semua parti mesti bertuhankan dia. Mesti boleh ditunggang, diliwat dan di dolly kan..

Lu fikir La Sendiri!!!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Tiada ulasan:

Catat Ulasan