Rabu, 9 Mac 2011

Kalau Dah Babi...


Aku sebenarnya dah malas nak ambik 'port' saifudin haprak ni...last sauk jambu anwar ni bila dia cuba jadi hero budak budak U yang pro pembangkang berkempen hingga pecah pintu...

Tapi bila hari ni baca hARAKah, mendidih beb dibuatnya, PM DS Najib rasanya pun dah mula muak dengan pecacai anwar dan peminat pembangkang ni duduk dalam kerajaan, kalau macam ni punya akal seorang Timbalan Menteri baik lagi Dato Seri Sarit Jusoh bekas Ahli Parlimen Temerloh dulu, buat malu orang Temerloh jer...


Dia ni pun nampak bukan yakin sangat dengan kepimpinan YAB PM, itu sebab sebok nak mengampu pembangkang...rasanya kalau nuar ke Putrajaya mungkin mangkok ni boleh jadi Mneteri laa...

Butoh laa din.. buku jingga baik apa? sekadar omong kosong dan janji palsu, sesiapa pun boleh buat... kalau baca buku jingga tu yang kurang cuma tak letakkan janji syurga macam nik najis buat jer, semuanya mulok mulok! cantik cantik! tapi apa jadi pada janji pembangkang di negeri yang dia orang perintah?

Kelantan 22 tahun nik najis perintah! bayar elaun warga tua pun tak tertunai...air pun merah! peluang kerja pun tak de! Di Kedah kalau cuma tahu ugut nak tebang hutan kalau kerajaan pusat tak bantu, kerajaan apa? Di Penang habis melayu kena tebas, Selangor cina komunis jadi MB... tanya lah janji manifesto pembangkang selama 3 tahun ni...ada yang tertunai?

Sebagai seorang Timbalan Menteri merangkap Ahli MT tentunya tergalas tanggungjawab dan amanah besar untuk mempertahankan Agama, Bangsa dan Negara mengikut acuan dan dasar parti dan Kerajaan...bukan sebok memuji penipuan dan dongengan anwar dan pembangkang!!!

Dah la baru ni nak balun bloggers...rasanya Saifudin boleh terus membalun bloggers supaya jelas bahawa mangkok ayun ni memang benci, meluat dan geram dengan kebangkitan bloggers pro BN yang jelas mendapat tempat dihati para pembaca maya, berterima kasih pon tidak! Intelek sangat la tu...pttuuiihh!

Ada yang kata mangkok ni jambu nuar! ada yang kata mangkok ni kuda trojan...tapi bagi aku lah 'kalau dah babi....pakai emas berlian dan sembur minyak wangi pon...tetap BABI...!!!


Lu Fikir La Sendiri!!!

3 ulasan:

 1. memang gile babi.....babi pun tak gile cam tu

  BalasPadam
 2. Banyak bloggers yang lepaskan apa yang terbuku dihati mereka dengan perbuatan tim menteri ni, tapi satu pun tak berjawab. Takkan diam kot?

  Eh tengok...babi pun pakai kasut hehehe...

  BalasPadam
 3. Umno akan disanjung jika Pm sanggup memecat beliau.

  BalasPadam