Khamis, 15 September 2011

Tahniah! UMNO Sendiri hapus ISA..

Perdana Menteri merangkap Presiden UMNO sebentar tadi dalam ucapan secara langsung sempena Hari Malaysia telah menyatakan bahawa Kerajaan akan menghapuskan Akta Keselamatan Dalam Negeri ( ISA )

Beliau juga menegaskan bahawa Kerajaan akan menghapuskan jua Akta Buang Negeri, Akta Ordinan Darurat, Akta Kediaman Terhad dan Akta Polis.

Tambah beliau, Kerajaan juga akan memansuhkan syarat memperbaharui lesen Akta Mesin dan Cetak yang dibuat setiap tahun dengan hanya akan mengambil tindakan menghapuskan lesen jika perlu.

Selain itu perhimpunan haram yang selama ini menjadi isu besar dalam mencetuskan huru hara juga akan dibenarkan, penangkapan politik juga tidak akan sesekali dibuat.

ISUNYA BANYAK KALAU MAHU DIPERDEBATKAN! TAPI SATU PERKARA YANG PENULIS NAK SEBUTKAN DISINI BAHAWA ORANG MELAYU SEMAKIN JAUH MENINGGALKAN TRADISI DAN WARISAN DATO NENEK SELAMA INI..

KALAU BOLEH MELAYU TINGGALKAN AGAMA PUN MUNGKIN BOLEH DISERUKAN JUA..NAUZUBILLAH!

LU FIKIR LA SENDIRI!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

6 ulasan:

 1. hancur bangsa hancur negara. tahniah najib......! kau memang sial, bodoh, bangang, pengkhianat bangsa dan negara...pukimak kau najib ikut kehendak DAP laknat. kau sanggup gadai negara ini demi mengekalkan kedudukan kau sebagai pm..kau memang sial dan pengkhianat negara nombor satu najib. sial kau!!!!

  BalasPadam
 2. Najib telah bertindak kurang bijak!
  Inilah akibatnya jika mendengar suara2 sumbang yg menyamar sebagai penasihat2 yg kurang bijak.
  Bila ISA dimansuhkan, maka orang2 spt dari parti2 pembangkang akan bermaharajalela dan bertindak ganas. Rakyat biasa yg menurut undang2 tidak ada sebarang masalah dgn adanya ISA. Sebenarnya ISAlah yg telah sekian lama menyelamatkan kami dari tindakan ganas petualang2 negara.
  Najib kata akan mengubal undang2 yg baru utk mengantikan ISA. Boleh ke Najib luluskan undang2 tersebut tanpa majoriti 2/3 di parliamen???
  Rakyat Malaysia bersedialah utk huru-hara spt yg berlaku di negara2 Arab.
  Betullah teori RAHMAN!
  Melayu mudah lupa!

  BalasPadam
 3. Ada undang-undang baru untuk ganti ISA. Yang bersalah tetap akan dihukum mengikut undang-undang. Tak bermakna tiada ISA, maka boleh buat sesuka hati.

  BalasPadam
 4. Lepas ni apa pulak, undang2 cegah murtad dihapuskan sekali?

  Bekas ahli PKR yg dah insaf

  BalasPadam
 5. undang2 utk tangkap perompak x sama mcm undang2 utk lawan penghasut keganasan weh

  BalasPadam
 6. Apa tak da agama punyer UMNO, Najib buat baik oun dimaki nya memang betullah UMNO giler.....

  BalasPadam