Isnin, 21 April 2014

Anwar Haramkan Dirinya Masuk Brunei…!


Alamak..! Anwar akan mengharamkan dirinya untu pergi ke Negara Brunei Darussalam..!

Auww..auuww..!!!

Lu Fikir La Sendiri!!!

BANDAR SERI BEGAWAN - BRUNEI. Golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) memboikot sebuah hotel bagi membantah dasar anti-gay selepas pemiliknya, Sultan Brunei akan memulakan hukuman rejam bagi pengamal homoseksual.

Sebelum ini, Brunei yang merancang melaksanakan hukuman hudud turut menghukum pesalah dengan cara sama bagi kesalahan jenayah termasuk liwat dan zina.

Difahamkan daripada laporan Daily Mail, buat masa ini, pengamal homoseksual hanya dikenakan hukuman penjara sehingga 10 tahun.

Persatuan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) bagaimanapun memberi amaran, bahawa kod baru hukuman di Brunei itu melanggar hak asasi manusia antarabangsa.

3 ulasan:

  1. Tak masuk brunei tak heran, janji masuk bontot........agaknya itula yg dia akan kata........

    BalasPadam
  2. Hudud pas ... anwar mungkin boleh lepas.

    BalasPadam
  3. Alangkah indahnya kalau Malaysia macam Brunei, negerinya aman dan ramai kat nyaman. Langitnya kalau kita lihat tenteram sebab maksiat tak bebas dinegara tersebut. Kaum China tak ramai sebab disana tak boleh dibina tokong dan ketika raya china pun tak boleh bakar mercun. Itu yang banyak balik kat Malaysia menyebabkan setiap raya china mercun berterbangan macam roket.kat langit. Yang sedihnya rumah kita dikelilingi orang china maka terpaksalah tahan telinga dan setiap malam kita tak dapat tidur. Apabila ada anak2 kecil lagi teruk, menangis sepanjang malam. china singapura pun dating Malaysia main mercun. setahu saya mereka menyambut tahun baru sepatutnya hanya jam 12.00mlm saja, ikut adat kononnya, tapi memang gila hari2 diaorang bakar mercun macam nak sakitkan hati kita orang2 Melayu. Kita talipon Polis, polis kata susah nak kawal sebab bila diaorang dating mercun pembakaran mercun dihentikan sekejap lepas diaorang bakar balik. Lagipun banyak sangat memang tak boleh control. Nampaknya mereka memang berkuasa penuh atas Negara ini sebab tanah2 kita dah mereka miliki. Bila kita jalan2 kat Bandar dan pekan2 diseluruh Negara semua nama kedai2 dan syarikat2 besar tertulis nama2 mereka. sebab tu mereka besar kepala. Ini semua sebab orang Melayu ada yang sanggup bertuankan mereka.

    BalasPadam