Sabtu, 5 April 2014

MH370 ~ Diego Garcia & Video Konspirasi Penuh Emosi..!


Semakin hari semakin tak boleh blah mengaitkan kehilangan pesawat MAS MH370 dengan konspirasi tertinggi pihak Amerika..! Semakin banyak butiran yang mengatakan bahawa pesawat tersebut telah mendarat di Diego Garcia.

Sama ada mendarat dan terbang semula dengan pengenalan pesawat baru atau kekal mendarat di Diego Garcia..!

MH370 Selepas hampir sebulan berlalu, dengan maklumat yang tidak banyak, pelbagai teori konspirasi telah muncul untuk mengisi kekosongan maklumat itu dalam usaha untuk menjelaskan misteri kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370.

Malah terdapat sebuah lamanweb di ensiklopedia dalam talian Wikipedia yang menyenaraikan teori-teori tersebut.

"Bagaimana boleh pangkalan tentera paling canggih di dunia tidak dapat mengesan sebuah pesawat komersial?" soal beberapa pengguna Twitter.

                        
Antara teori tersebut, yang nampaknya paling popular dan terus berkisar ialah yang dikaitkan dengan Diego Garcia, sebuah pangkalan bersama Amerika Syarikat dan United Kingdom di tengah-tengah Lautan Hindi.

Sepertimana dengan mana-mana teori konspirasi, butir-butir dan motivasinya dikatakan berbeza-beza, tetapi ia mendakwa MH370 dirampas - sama ada melalui kaedah kawalan jauh atau oleh unit pasukan khas - dan kemudian diterbangkan ke Diego Garcia di mana kru dan penumpangnya menjadi tahanan.


Malaysiakini telah memantau Twitter berkenaan MH370 sejak tiga
minggu lalu dan mendapati kebanyakannya menyebut Diego Garcia (kanan), khususnya di kalangan tweet yang telah dikongsi oleh beberapa pengguna lain.

Kisah Diego Garcia berterusan walaupun muncul teori-teori lain tentang apa yang berlaku kepada pesawat Boeing 777-200ER yang turut diperkatakan dalam wacana awam.

Sehingga semalam, terdapat 1,000 hingga 2,000 tweet setiap jam tentang MH370 bergantung kepada masanya, manakala tweet yang menyebut tentang Diego Garcia ialah sekitar 50 tweet sejam.

Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan pegawai Rumah Putih telah menolak teori tentang Diego Garcia itu.

Pangkalan tentera itu terletak lebih 4,000 kilometer dari tempat di mana analisis satelit menyarankan sebagai lokasi terakhir MH370.

Pada ketika ini, analisis satelit itu merupakan sumber yang paling konkrit untuk menentukan lokasi pesawat itu.

Layan video dibawah ni tapi tolong jangan emosi..!!!


Lu Fikir La Sendiri!!!

4 ulasan:

 1. ada siapa boleh jawab sekarang ini dimana pesawat "kembar" MN370 yang dibeli kroni kali terakhir berada di Israel ... ?

  BalasPadam
 2. Kroni Israel itu bernama Anuar Ibrahim.

  Juruterbang Balang tu Ahli PKR, & sedara Anuar & Penyokong TEGAR

  BalasPadam
 3. Tanya najib la.. asalanuar pulak.. dah obama datang jmp najibun .. puiiii.. macaibodoh4ever

  BalasPadam