Selasa, 8 Januari 2019

Confirm Barua..!


Malaysia baruuuaaaahh!
Sekadar barua DAPig rupanya..!


Siapa?

Lu Fikir La Sendiri..!


23 ulasan:

  1. Aduhaii admin..tuu berita fitna dari macai fb..blog pembangkang terus siar tanpa usul periksa..admin klau nk siar siasat dulu..


    Tersenyum najib kata mahcaii..kikiki..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lu tedHOMO ni mmg. jenis spesis HOMO SAKIT OTAK PENJAJAH BANGKAI BABI DAPeliwat ZIONIS HOMO JIJIK!!

      madey PARIA dah TAKUTlah tu, sbb. asyik kena BLACKMAIL psl. ROMPAKAN2/RASUAH2/PENGGUBAHAN WANG HARAM oleh TUAN TERBANGSAT-no 1 DUNIA dia, kit siang BANGKAI BABI DAPeliwat ZIONIS dia! Si PENJAJAH DAPbangkai ANJING BINATANG ni mmg. dah mengANJING KURAPkan habis2an syukriHOMO/SP*M tu!!

      Di - https://www.malaysia-today.net/2017/10/10/how-mahathir-moves-his-billions/

      How Mahathir moves his billions

      Raja Petra Kamarudin

      Malaysia Today
      Oct 17, 2017

      (Tok Terkedu)

      Padam
    2. Si anwaq HOMO JIJIK PariaKR BANGKAI ANJING JIJIK pula terus diBLACKMAIL oleh DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis, dgn. foto2 bersukaria dgn. JANTAN2 HOMO BANGKAÌ ANJING JIJIK-suka berBOGEL dia!!! Mana Jab Agama Islam?!!!

      Lagipun, kalau TAK benaq berita ni - awat si anwaq HOMO ni TAK buat REPOT POLIS mahupun SAMAN, aaahhhh?!!!!

      Lihat di -

      1. https://www.malaysia-today.net/2018/12/27/photos-and-porn-videos-of-anwars-alleged-gay-partner-going-viral/ ; dan di

      2. https://www.malaysia-today.net/2018/12/28/video-saya-bogel-itu-mana-ada-muka-anwar/

      (Tok Terkedu)

      Padam
  2. Apasal orang mudah percaya cerita bodoh macam ni.....????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ntahhh..😊


      Ulas dengan akaun Google anda untuk membolehkan anda mengurus ulasan anda pada masa hadapan. Jika anda mengulas secara awanama, anda tidak akan dapat mengedit atau memadamkan ulasan anda.

      Padam

    2. Mudah percaya sebab Melayu tak biasa dengan gejala menyindir.

      Menyindir itu budaya tinggi, kena ada pelajaran sikit, dan terdiri dari gulungan yang tertentu, baru senang faham apa yang di maksudkan dalam sindiran itu. Jadi, ada orang yang percaya lah sindiran Tun M itu.

      Ramai yang tak reti bahawa maksud nya tidak lah sebegitu sekali. Takkan takda Mat Sabu/ Amanah yang juga menentukan kedudukan dia bersama Bang Non/PKR.

      Tun memang suka menyindir. Yang bangang tak tau, yang bermotif
      jahat buat2 tak tahu.

      Padam
    3. Cik minah...ko tak baca ke berita madey ngaku dia dilantik oleh DAP?...ato sape boleh confirm berita palsu?..

      Padam
    4. Tu pasal madey tak berani tolak UEC...timbalan menteri DAP berani buat kenyataan dlm bahasa cina...

      Kalo madey sindir dah lama isu UEC ditolak dan Dap tak berani tulis dlm bahasa cina....saper yg bodooh?..

      Padam

  3. Punya bodoh depa yang coba eksploitasi kata2 Tun M yang di buat nya cara sinis atau menyindir. Bukan saja yang kurang pelajaran, juga yang berpelajaran tinggi.

    Yang berpelajaran itu sudah tentu mahu rakyat dan pengundi bencikan atau pandang rendah Tun M. Ramai depa dalam Umno dan penyokong Umno begitu.

    Depa geram sebab tak depa sangka Tun dan barisan Pembangkang yang di gembelingkan nya dapat mengguling Najib dan Umno di Pru14. Sebenar nya, Tun pun kata puak nya pun tak sangka. Lagi meradang menghempas kepala lah puak Umno dan penyokong depa.

    Dah nasib ler mike' me'. Terima ajer ler, Yeop.

    Kalau tak, buat ler tempoyak banyak2, kot tak dapat dedak lagi dari Najib, bole ler ngentam nasi dgn tempoyak ajer.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sindir amendanye?...madey takut tolak UEC..

      Padam
  4. MANUSIA YG DAH BERUSIA 94 TAHUN TENTU FIKIRAN DAN CARA CAKAP DIA AKAN BERCELARU. ORANG SEUSIA DIA RAMAI DUDUK DIMASJID BANYAK BERTAUBAT DEKAT DENGAN ALLAH. SEMBAHYANG MALAM SELALU MENANGIS BUKAN DUDUK DIPARLIMEN BERSAR DUDNI. TUN M BERTAUBATLAH

    BalasPadam
    Balasan
    1. Begitulah juga dgn presidn club islam pas. Dah tua. Bercelaru. Sokong songlap duit rskyat. Spatutnya beri peluang kpd anak muda pas. Hampir 60 tahun tak pernah pegang putrajaya. Strategik lembab. Kembalikan pimpnan muda pas ganti org tua...

      Padam
    2. maksud ko mahataik dh tua patut bagi peluang kat org muda lh.. mmg patut pun.. haha

      Padam
  5. Jho lo pun tunjal kepala najib. Dah lama melayu jadi baruah. Tapi kami ahli umno yakin bhw jari jo lo lebih baik sebab jho low lah penentu kekayaan ahli umno khususnya org melayu! Hidup jho low. Hidup rosmah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jho lo tunjal kapla madey..8 bulan madey gagal tangkap jho lo..

      Padam
    2. Silap2 jo lo dh mampos..kau ingat madey sorang je ker cari dia??

      Padam
  6. Apa laa korang...Mahathir cuma menyindir la..sapa2 yg bodoh je lambat nak paham. Melayu nie sebab dh kronik anti DAP dia smpai penyamun dtg merompak negara pon dok salahkan DAP. Tu haaa...Jo lo dok tunggang najib laki bini anak beranak sampai dgn UMNO bungkus sekali takde pulak sapa2 kata ikut telunjuk anak cina tu. Tang nie mmg tanya sapa2...najib laki bini anak beranak dgn UMNO sekali confirm BARUA BESAR si Jo lo. Tuan tanah...sila siarkan satu page pasal siapa barua besar yg melingkupkan melayu pasni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alahh.. statement penyedap hati mahacai tomato.. org bodo mcm macai2 PH mmg lh cakap tu sindiran. kalau dh BARUA, mmg barua jugak selamanya.. macai PH ni mmg sembang kencang, tp tengok lh kerajaan pilihan mereka, memerintah mcm taik. menteri pun otak letak kat mna.. alahai

      Padam
    2. Di atas ini, Tanpa Nama No.1 berlain orang nya dari T Nama No.2.

      Aku sokong No.1 sebab apa yang dia kata itu betui belaka.

      Hok No.2 itu sangat bingai. Tak tahu pun Jho Taek itu barua besar, menggunakan Najib, Rosmah dan anak Rosmah, menghentam berbiliun, akhir nya Najib & Rosmah dah tak boleh keluar negara, si Jho Taek masih bermaharaja lela.

      Najib di taekkan si Jho Loh. T Nama No.2 itu taek.

      Padam
  7. Nuar pun tak berani tolak uec!!

    BalasPadam
  8. Buat masa skrg jgn tolak uec tapi pada masa yg sama jgn jugak terima uec. Sama mcm aspirasi kaum cina jgn tolak sekolah kebangsaan tapi pada masa yg sama hantar anak masing2 ke sekolah cina beramai2 daripada sekolah kebangsaan. Juga..terima hak2 dlm artikel 153 tapi pada masa yg sama bodoh2 kan pemimpin2 melayu pasal kaum sendiri dgn memuja2...membodek2 seolah2 mahu sama rasa dgn kekayaan negara tapi diam2 merebut semua peluang2 dgn menggulakan org melayu.
    Semua cina tau yg dtg ke malaya dulu akan jadi kaya bawah payung british berbanding dgn melayu yg kena aniaya hatta kaum sendiri dgn bangsawan2 dan raja2 yg tunduk di bawah british. Serupa la skrg...yg kaya2 elit2 melayu...raja2 dan kerabat2..dan melayu2 yg dok menyamun kontrak2 kerajaan.

    BalasPadam
  9. Jenis tak reti sindir -

    Satu masa dulu sorang menteri yang gullible-type dok collect Datoship sini sana - periodically pigi courtesy calls to MBs and/or palaces in the states, dapat lah Dato. Dah ada 2, dapat 1 lagi.

    Di masa makan di Lake Club, KL, sorang Tan Sri lalu tepi meja dia, congratulated him and said, "Some people are born great, others have greatness thrust upon them."

    Si Dato 3 kali itu cerah muka nya, beaming with pride and said, "Thank you, thank you, thank you".

    My host pun senyum sinis, juga kesihan si Dato 3 kali itu tak faham kena sindir.

    Macam2.

    BalasPadam
  10. Najib bila nak dapat jadi Tun? Dan Rosmah pun bila boleh dapat jadi Tun sebab isteri Tun Dol pun dapat jadi Tun.

    Rosmah must be blaming her hard luck that tarak sorang depa sangka kalah Pru14, gamak rancangan depa ia lah "give unto themselves Tunships" di hujung tempoh PM selepas Pru14.

    Gerenti depa tu tahu sindiran tapi jenis tak reti malu punya. Kalau reti, takkan curi RM2.6 biliun, pakai rantai berlian 100 plus miliun, handbags jumlah nya bermiliun.

    Cerita sindir dan jenis tak reti malu. Macam2.

    BalasPadam