Isnin, 14 Januari 2019

Agong ~ Majlis Raja Raja Akan Tentukan..!


Kedudukan tinggi..!
Permainan pun tinggi..!

Sultan Pahang: Terpulang pada Majlis Raja-raja untuk pilih Agong

Sultan Pahang Sultan Abdullah Ahmad Shah menyerahkan kepada kebijaksanaan Majlis Raja-Raja yang akan bersidang pada 24 Jan ini untuk mengumumkan pilihan calon yang terbaik sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 demi kebaikan negara.
Baginda bertitah demikian ketika diminta mengulas kemungkinan baginda dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 berikutan pelantikan sebagai Sultan Pahang keenam berkuat kuasa semalam.
"Ketika ini saya tidak dapat nyatakan lagi, kalau sudahpun tercatit ke situ ke situlah saya, kita lihat surah Yasin ayat 82, barulah kita faham apa yang saya maksudkan," titah baginda.
Surah Yasin ayat 82: Innama amruhu idza arada syaian an yaqula lahu kun fayakun. Ertinya, Sesungguhnya urusannya-Nya apabila Dia menghendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya, Jadilah! Maka jadilah ia.
Sultan Abdullah bagaimanapun enggan mengulas lanjut tentang perkara itu kerana mahu memfokuskan kepada soal pemasyhuran baginda sebagai Sultan Pahang pada 15 Jan ini.
"Saya akan fikir apakah yang harus saya buat selepas itu," titah baginda ketika ditemui pemberita selepas solat subuh di Masjid Imam Syafie, Kota SAS, di Kuantan hari ini.
Serba serbi tinggi..! Itu yang kesan mendalam kalau tetiba kena ke bawah..! ye tak?
Lu Fikir La Sendiri..!

15 ulasan:

 1. Bosannlahhh admin..isu lain xde kerr..siapa pun jadi agong sama saja..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Oi ted manoff BANGKAI BABI, CELAKA lu!!!!

   Si PENGGANAS/PEMBUNUH BANGKAI BABI ted manoff 14 Januari 2019 8:40 PG, di https://politikputramerdeka.blogspot.com/2019/01/iblis-mana-sorokkan-jho-low.html - disyaki PEMBUNUH/PENGGANAS PARIA Tamil Eelam Sri Lanka-Hindraf/DAP bangkai ANJING, telah mengGERTAK nak MEMBUNUH dan MENYIKSA YAB DS Najib terCINTA kita; mana PDRM bah. TERORISMA oi!!! Cepat TANGKAP si PENGGANAS/PEMBUNUH BANGKAI ANJING HOMO ni!!!!!!

   Tok Terkedu.

   Padam
  2. CELAKA JAHANAM KEPALA BAPA PELIWAT DUBOQ/MAK PELACUR terKANGKANG/BINI BANGKAI BABI BANGSAT lu si PEMBUNUH BANGKAI BABI ted HOMO PENYAMAQ PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!

   CELAKA lu si PEMBUNUH BANGKAI ANJING HOMO PENYAMAQ PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis - BABI lu dan seluruh keluarga BANGKAI BABI CELAKA DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis, si PENJAJAH/PENGGANAS PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!!

   Tok Terkedu.

   Padam
  3. Oi ted manoff BANGKAI BABI, CELAKA lu!!!!

   Si PENGGANAS/PEMBUNUH BANGKAI BABI ted manoff 14 Januari 2019 6:33 PTG ni - disyaki PEMBUNUH/PENGGANAS PARIA Tamil Eelam Sri Lanka-Hindraf/DAP bangkai ANJING, yg. telah mengGERTAK nak MEMBUNUH dan MENYIKSA YAB DS Najib terCINTA kita, juga mengHINA DYMM YDPA dan RAJA-RAJA Islam/Melayu kita; mana PDRM bah. TERORISMA oi!!! Cepat TANGKAP si PENGGANAS/PEMBUNUH BANGKAI ANJING HOMO ni!!!!!!

   Tok Terkedu.

   Padam
  4. Hanya KEBERANIAN Kesultanan Islam/Melayu sj. - yg. boleh MENYELAMATkan ISLAM/UMATnya dan seluruh bangsa BUMIPUTERA kita skrg., terutamanya HAK, IDENTITI, WARISAN dan SEJARAH bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita, dr. CENGKAMAN SETAN DAPeliwat Zionis!!!

   SEBENAQnya, DYMM YDPA kita mmg. telah diTIPU habis2an oleh rejim BANGKAI2 Parasit PEN-JAJAH/PEROMPAK/PERASUAH/PENGGANAS/PEMBUNUH Dikator madey anak beranak PARIA/PariaKR HO-MO/DAPanjing KURAP HOMO JIJIK HOMO-KULI2 puaka2 ZIONIS HOMO Freemason CIA/MOSSAD-IS(IS)rael/SOROS-lapuran POLIS mesti diBUAT segera atas PENIPUAN ni!

   Sbb. TERJERMAHAN PALSU dan PENIPUAN telah dibuat oleh DBP, terhdp. PERKATAAN2 yg. berkaitan dgn. UNDG2 PERLEMBAGAAN dan SEJARAH/HAK Orang Asal ISLAM/MELAYU kita, serta KUASA2 dan HAK2 DYMM YDPA/RAJA2 Islam/Melayu kita, dlm. KAMUS DBP, cthnya perkataan "HENDAK-lah" dlm UNDG2 PERLEMBA-GAAN 40, yg diSAMAkan MAKNA dgn. "MESTI-lah" (patutlah Per. 40 ni sengaja diLESAPkan dlm. laman web JPA, bersama Per. 41, DYMM YDPA sbg. PEMERINTAH TERTINGGI ATM, yg. juga dah LESAP) - dlm. KAMUS DBP yg. dah diANJINGkan habis2an tu - iaitu berkaitan samada DYMM YDPA “MESTI“ atau sebenaqnya, hanya “diHARAPkan“ (HENDAKlah) mendengar nasihat seorg. atau PM, atau Jemaah Menteri , termsk. utk. UNDG2 PERLEMBAGAAN PERLANTIKAN PEGUAM NEGARA, Per. 145(1); mengISYTIHARkan DARURAT, Per 150; ISLAM adalah Agama PERSEKUTUAN Per. 3(1), Per. 153, dsbnya!!

   Sbb "HENDAK'" mmg. BUKAN sama MAKNA dgn. "MESTI" (tapi "HENDAK" ni juga telah diPALSUkan oleh DBP sekarang sbg. sama MAKNA dgn. "MESTI")!!!!

   Patutlah si PENJAJAH BANGKAI ANJING Parasit PARIA PN tommyHOMO - yg. TAK fasih berBAHASA KE-BANGSAAN, boleh pula dilantik sbg. salah seorg. AHLI LEMBAGA PENGELOLA Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP)! Tgk. PENGGANAS2 PN PARIA/DAPbangkai ANJING HOMO JIJIK Zionis dah TAKUT!!!! Link ni dah HI-LANG dr. Google pula - http://sabahkini2.com/en/news/1441/peguam-negara-tommy-tidak-fasih-bahasa-melayu-dilantik-ahli-lembaga-pengelola-dbp/view

   BINATANG betul PENIPUAN/SABOTAJ anjing PARIA PN DAPengganas ZIONIS ni terhdp. DBP, dan UNDANG-UNDANG PERLEMBAGAAN, serta HAK dan KUASA DYMM YDPA/MAJLIS RAJA-RAJA dan seluruh KESULTAN-AN ISLAM/MELAYU kita!!Ini PENGKHIANATAN/PENDERHAKAAN pd. DYMM YDPA, MAJLIS RAJA-RAJA dan seluruh KESULTANAN ISLAM/MELAYU kita, rakyat BUMIPUTERA kita, serta NEGARA ISLAM kita ni!!! Ini jenayah TERORISMA!!

   Tok Terkedu.

   Padam
  5. PAHANG terus diSERANG!!!

   Pemimpin2 ORANG ASAL Islam/Melayu kita, terutamanya dr. UMNO terCINTA kita, terus diSERANG habis2an dgn. TUDUHAN2 PALSU, oleh syukriHOMO/SP*M BANGKAI2 ANJING PENIPU - utk. MENSABOTAJ akan HAK dan KUASA DYMM Sultan Abdullah Al-Haj Ibni Sultan Hj. Ahmad Shah Al-Musta'in Billah terCINTA kita, agar GAGAL diTABALkan sbg. DYMM YDPA nanti atau terPAKSA TUNDUK kpd. segala KEMAHUAN rejim PHomo PARASIT JIJIK ni sekiranya diTABALkan sbg. DYMM YDPA kita!!

   Serta juga, utk. syukriHOMO/SP*M BANGKAI2 ANJING Kurap MENGALIH perhatian dr. KES2 RASUAH/GERTAKAN terbaru PHomo BANGKAI ANJING di CAMERON HIGHLANDS!! Lihat kes terbaru, di -

   1. http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/projek-pembekalan-air-pahang-2-lagi-ditahan-sprm-1.821767

   Dan sdgkan. guan engHOMO BANGKAI ANJING DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis ni boleh terus MERASUAH, yg. terbaru dlm. isu hadiah Kontrak TANPA Tender terbuka, dlm. projek $berJUTA pembekalan/penerbitan BUKU2 TEKS!!! Lihat di -

   2. https://mykmu.net/2019/01/13/tiada-tender-terbuka-tahu-kenapa-najib/

   (Tok Terkedu)

   Padam
  6. Alli Jaeger14 Januari 2019 7:38 PG

   Assalamualaikum Tok Terkedu. Nak coba berkomunikasi dengan Tok cara berhemah. Dengan jangkaan Tok orang Islam, saya harap Tok akan balas salam sya, terima kasih.

   Tok kata "bangsa Bumiputera ISLAM/MELAYU dan ORANG ASLI kita mesti BERSATU". Saya tidak dapat bersatu melawan DAP. Sebab depa di dalam barisan yang menjatuhkan Najib dan Umno di Pru14. Najib punya pasal yang memerlukan tindakan begitu. Saya sokong PH.

   Tapi saya telah mencadangkan sesiapa yang tak hormatkan Perlembagaan negara - DAP ke, Umno ke, siapa saja - perlu di syorkan hijrah. Mesti hormatkan Perkara2 sensitif dlm Perlembagaan berkenaan kedudukan Raja2 Melayu, agama Islam, Bahasa Melayu, Kedudukan Istimewa Bangsa Melayu, dll.

   Ingin dengar pendapat Tok jika setuju atau tidak, terima kasih.

   Padam
 2. PI MAMPOS lu TOK TERKEDU HOMO PENYAMAQ UMNO bangkai ANJING, dr. TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kami ni!!TUMBANGkan habis2an, UMNO PARTI PENJAJAH/PENGGANAS buas BANGKAI BABI HOMO JIJIK Zionis FREEMASON -najib BAGI kedaulatan negara pada SINGAPORK tak pula kamu BISING TOK TERKEDU ANAK haramjaddah!!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yg. lu HOMO si PENGGANAS BANGKAI BABI PENAKUT 114 Januari 2019 10:45 PTG, nak MENYAMAQ sbg. NEK TEMPOYAK-si penyokong UMNO, dan COPY-PASTE dan PALSUkan komen Nek Tempoyak yg. SEBENAQnya ANTI-DAP BANGKAI ANJING punya komen, apahal si BANGKAI ANJING KURAP oi?!!!!!

   CELAKA lu HOMO BANGKAI ANJING SUNDAL ANAK haram jadah keturunan PELACUR BANGKAI BABI tepi LONGKANG HANYIR yg. lahir dr. LUBANG JAMBAN DAPelahap BANGKAI ANJING HOMO JIJIK Zionis paling KEPARAT!!!

   HAPUSkan habis2an, PARTI PENJAJAH/PENGGANAS buas PELAHAP BANGKAI BABI HOMO JIJIK Zionis FREEMASON -

   D uboq
   A njing
   P eliwat!!!!

   (Tok Terkedu)

   Padam
 3. Ramai pihak kecewa dengan 8 bulan pertama pentadbiran PH, kata penganalisis
  Alyaa Alhadjri
  14 Jan 2019, 10:38 malam (Dikemaskini 14 Jan 2019, 10:38 malam)

  A A
  Pemerhati politik Malaysia Bridget Welsh hari ini berkata terdapat kekecewaan umum berhubung prestasi kerajaan Pakatan Harapan (PH) selepas lapan bulan gabungan itu mengambil alih kerajaan pusat.

  Jelas Welsh, dengan isu hubungan kaum terus menjadi latar politik Malaysia, PH secara tidak langsung telah meminggirkan penyokongnya.

  "Presiden AS Donald Trump bergantung kepada penyokong terasnya untuk terus berkuasa, dan kita tidak menyaksikan perkara seumpamanya di Malaysia.

  "Semua pihak boleh dikatakan kecewa," kata Welsh pada forum yang diadakan sebagai sebahagian pengisian program 'Membina Malaysia Baru: Agenda dan Aspirasi' anjuran Help University.

  Welsh turut menyamakan Malaysia dengan keadaan semasa di Myanmar yang menurutnya menyaksikan agenda pembaharuan demokrasi berjalan perlahan dan hampir terbantut.

  Welsh, yang menggambarkan prestasi semasa PH sebagai membimbangkan, mengaitkan kekecewaan orang ramai dengan pendekatan PH yang menurutnya cuba meningkatkan perwakilan Melayu di parlimen.

  Selain itu, Welsh juga menggesa agar isu kepimpinan dan peralihan kuasa dari Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim segera diselesaikan.

  "Kita ada persaingan kuasa berlaku berhubung peralihan kuasa Mahathir kepada Anwar.

  "Ia disemarakkan oleh penyokong kedua-dua pemimpin ini.

  "Ia merupakan kesan rasa tidak percaya antara kedua-dua pihak dalam sistem dan ia sebenarnya menyebabkan negara tidak stabil," katanya

  BalasPadam
  Balasan

  1. Samada Bridget Welsh atau pemberita Alyaa Alhadjri dan/ atau sidang pengarang Malaysiakini yang mengeluarkan laporan di atas ini amat bodoh, otak letak di kaki, mahu mencemar nama PH, mengeluarkan pendapat tanpa menyebut bukti, alasan atau penerangan pun.

   Semua yang di katakan di atas ini ialah pendapat peribadi (personal opinion) dia, bukan fakta. Contoh nya: "Welsh juga menggesa agar isu kepimpinan dan peralihan kuasa dari Dr Mahathir .. kepada Anwar Ibrahim segera diselesaikan."

   Itu hanya pendapat dia. Apa hak biji klntt dia mahukan itu? Ada kah dia di bayar Pak Seikh? Ada kah dia mahu sebiji dari Pak Seikh di you-know-where? (Kena kata2 luar biasa ke atas betina Mat Salleh ini, walau pun tidak seteruk kata2 Tok Terkedudu).

   Dia mengeji prestasi PH tapi apa kah prestazi nya sendiri bagus? Mengapa asyik tukar tempat kerja - kpd institusi pelajaran yang tak terkenal, walau pun di Asia Tenggara.

   Pelajaran dan kelulusan dia pun bermula di uviversiti yang tak pernah di dengor - Colgate University, yang berkitan dengan ubat gosok gigi. "Colgate University is located in Hamilton, N.Y., a small town with a population about equal to the size of the student body."

   Universiti itu mengeluarkan produk yang ha nya memberi pendapat peribadi tanpa fakta, data dan hujah2 yang boleh di percayai. Macam pemakan dedak di blogs di Malaysia.

   Padam
  2. Ko yg terlebih bijak dari professor ni laa..

   Padam
 4. Isu Air: PAS Cabar Muhkriz Nyatakan Hak
  Pas Kedah nafi tamak kuasa
  Ahmad Fakhruddin Sheikh Fakhrurazi

  ALOR SETAR 14 Jan. - Pas negeri mencabar Menteri Besar, Datuk Seri Mukhriz Mahathir untuk memberi tekanan kepada kerajaan Pusat bagi mendapatkan tunggakan bayaran sebagai balasan penyediaan hutan simpan yang digunakan untuk lokasi tadahan air di negeri itu.
  Pesuruhjayanya, Dr. Ahmad Fakhruddin Sheikh Fakhrurazi berkata, sumber bekalan air di negeri ini, Perlis dan Pulau Pinang adalah berpunca daripada tadahan air di Ulu Muda yang berkeluasan 103.103 hektar iaitu di hutan simpan Kedah.
  Dalam hal itu, ujar beliau, Kementerian Air, Tanah dan Sumber Asli digesa menyemak semula kadar bayaran geran bagi tujuan tadahan air di Ulu Muda supaya jangkaan kenaikan tarif air di Pulau Pinang akan turut memanfaatkan Kedah yang menyediakan lapangan tadahan berkenaan.
  "Jangan cakap saja berdegar-degar hendak perjuangkan hak rakyat menjelang pilihan raya, tetapi apabila menang, rakyat diketepikan," katanya dalam kenyataan akhbar di sini hari ini.
  Sementara itu, dalam perkembangan berkaitan, Ahmad Fakhruddin berkata, rakyat Kedah juga tertanya-tanya sama ada kenaikan tarif air turut melibatkan mereka kerana kualiti perkhidmatan bekalan air di negeri itu sentiasa menjadi bahan bualan

  BalasPadam

 5. Samada Bridget Welsh atau pemberita Alyaa Alhadjri dan/ atau sidang pengarang Malaysiakini yang mengeluarkan laporan di atas ini amat bodoh, otak letak di kaki, mahu mencemar nama PH, mengeluarkan pendapat tanpa menyebut bukti, alasan atau penerangan pun.

  Semua yang di katakan di atas ini ialah pendapat peribadi (personal opinion) dia, bukan fakta. Contoh nya: "Welsh juga menggesa agar isu kepimpinan dan peralihan kuasa dari Dr Mahathir .. kepada Anwar Ibrahim segera diselesaikan."

  Itu hanya pendapat dia. Apa hak biji klntt dia mahukan itu? Ada kah dia di bayar Pak Seikh? Ada kah dia mahu sebiji dari Pak Seikh di you-know-where? (Kena kata2 luar biasa ke atas betina Mat Salleh ini, walau pun tidak seteruk kata2 Tok Terkedudu).

  Dia mengeji prestasi PH tapi apa kah prestazi nya sendiri bagus? Mengapa asyik tukar tempat kerja - kpd institusi pelajaran yang tak terkenal, walau pun di Asia Tenggara.

  Pelajaran dan kelulusan dia pun bermula di uviversiti yang tak pernah di dengor - Colgate University, yang berkitan dengan ubat gosok gigi. "Colgate University is located in Hamilton, N.Y., a small town with a population about equal to the size of the student body."

  Universiti itu mengeluarkan produk yang ha nya memberi pendapat peribadi tanpa fakta, data dan hujah2 yang boleh di percayai. Macam pemakan dedak di blogs di Malaysia.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ko buat kajian dgn data2 dan fakta sendiri kalo nak tolak kenyataan professor ni...baru lah ko tak di panggil tongong..

   Padam