Khamis, 17 Januari 2019

Cari Bangsat Ni..!


Jika betul ada penyelewengan..!
Cari siapa juga yang terlibat..!

Dari pihak Menteri, KSU, TKSUB, SUB dan macai macai hinggalah pihak syarikat yang memperolehi tender tu..!

'Baju bomba palsu': SPRM minta bantuan forensik firma UK

SPRM sedang dalam proses untuk menentukan jika 6,000 baju kalis api bernilai RM13.5 juta yang dibeli Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) pada 2016 merupakan barang palsu.
Menurut sumber, suruhanjaya itu menerima maklumat bahawa pakaian memadam kebakaran itu tidak dibuat pengilang yang berpengkalan di United Kingdom.
Ini kerana perolehan baju kalis api itu didakwa berasal dari sana, kata sumber.
"SPRM cuba mendapatkan (syarikat) di UK untuk melakukan (analisis) forensik .
"Kita perlu melakukan perbandingan (antara baju yang dibekalkan oleh pengilang dan baju yang diterima oleh jabatan).
"Ini kerana ada tuntutan bahawa pakaian itu tidak dibekalkan (oleh pengilang)," kata sumber kepada Malaysiakini.
Tak selamat, tak patuh piawaian
Sumber itu mengulas mengenai SPRM sedang mengusahakan kerjasama dengan UK melalui perjanjian antarabangsa, Bantuan Perundangan Bersama (MLA) 
Semalam, dilaporkan bahawa SPRM telah merampas baju tersebut pada tahun 2017.
Rampasan itu dibuat selepas Jabatan Kimia mendedahkan bahawa pakaian itu tidak selamat dan tidak mematuhi piawaian Jabatan Bomba dan Penyelamat.
Pemeriksaan Malaysiakini terhadap senarai keputusan tender oleh Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan pada tahun 2016 mendapati hanya satu syarikat yang dianugerahkan projek itu untuk membekalkan pakaian kalis api bomba tahun itu.
Ia menyatakan bahawa kementerian membuat keputusan dalam satu mesyuarat pada 10 Jun 2016, untuk menyerahkan projek itu kepada syarikat persendirian swasta, yang alamatnya berdaftar di Cheras, Kuala Lumpur.
Jumlah tepat untuk tender bekalan itu adalah RM13,590,000, atau RM2,265 bagi setiap unit pakaian.
Soal nyawa dibuat main main..!
Pastikan diheret ke muka pengadilan..! Kita tengok nyawa siapa yang nak sangat main tu..!
Lu Fikir La Sendiri..!

19 ulasan:

 1. PENIPU betul lah lu BLOG BANGKAI BABI! Media Mkinipun yg. disebut dlm. artikel ni pun, ckp., mmg. BAJU BOMBA tu dr. syarikat UK - amknyanya SYARIKAT British KEPARAT tulah telah menSABOTAJ fan MENIPU Kerajaan BN masa tu!! Dan apabila terDEDAH PENIPUAN oleh syarikat UK Zionis CELAKA ni ni, mmg. diBATALkan TEMPAHAN seterusnya!!!

  TAK habis2 nak PUTAQ BELIT si BANGKAI2 ANJING PENGGANAS/PENJAJAH/PEMBUNUH PARIA HINDU hindrafHOMO/waythamoorti BANGKAI BABI-TAMIL EELAM Sri Lanka/DAPbangkai ANJING yg. MEMBUNUH adik BOMBA amat MALANG kami, Allahyarham ADIB - akan terus BEBAS dan KES PEMBUNUHAN KEJAM ni diTUTUP!!!!!!

  CELAKA betul si PENIPUAN syukriHOMO/SP*M BANGKAI ANJING ni!!!!

  Tok Terkedu.

  BalasPadam
  Balasan
  1. PEMBETULAN:

   PENIPU betul lah lu BLOG BANGKAI BABI! Media Mkinipun yg. disebut dlm. artikel ni pun, ckp., mmg. BAJU BOMBA tu dr. syarikat UK - maka SYARIKAT British KEPARAT tulah telah menSABOTAJ dan MENIPU Kerajaan BN masa tu!! Dan apabila terDEDAH PENIPUAN oleh syarikat UK Zionis CELAKA ni ni, mmg. diBATALkan TEMPAHAN seterusnya!!!

   TAK habis2 nak PUTAQ BELIT si BANGKAI2 ANJING PENGGANAS/PENJAJAH/PEMBUNUH PARIA HINDU hindrafHOMO/waythamoorti BANGKAI BABI-TAMIL EELAM Sri Lanka/DAPbangkai ANJING yg. MEMBUNUH adik BOMBA amat MALANG kami, Allahyarham ADIB - supaya akan terus BEBAS dan KES PEMBUNUHAN KEJAM ni diTUTUP!!!!!!

   CELAKA betul si PENIPUAN syukriHOMO/SP*M BANGKAI ANJING ni!!!!

   Tok Terkedu.

   Padam
  2. Tgk. juga si PENGGANAS PARIA HINDU BANGKAI ANJING dr. hindrafHOMO-TAMIL EELAM Sri Lanka-KULI waythamooti PARIA HINDU BANGKAI BABI/DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis - telah MENYERANG saudara PENDAKWAH gemilang kita ni, Firdaus Wong! Dan kemudian PENGGANAS ni diBEBASkan pula oleh POLIS; apa halnya ni?!! Lihat di -

   1. http://cempedakcheese.com/pelampau-hindraf-buat-kecoh-di-pejabat-firdaus-wong/

   JATA sebenarnya, bermaksud, lambang kekuasaan dan kedaulatan pemerintahan DYMM Raja-Raja Islam/Melayu kita.

   Lihat bagaimana, DYMM RAJA-RAJA Islam/Melayu kita, serta ISLAM/umatnya, terutamanya bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita, asyik diHINA/diGERTAK/diPROVOKASI tak habis2, dgn. amat KEJI dan makin BONGKAK oleh PENGGANAS2/PENJAJAH2/PEMBUNUH2 PARIA2 HINDU hindrafHOMO-TAMIL EELAM Sri Lanka ni (sampai boleh MEMBUNUH adik BOMBA amat MALANG kita, Allahyarham ADIB kami, yg. KESnya semakin diLUPAkan), dlm. kes TERBARU ni - dgn. mengHINA/mengGERTAK DYMM Sultan Pahang, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah terCINTA kita, dan ISLAM/umatnya, dgn. MENIPU pasal Simbol Cogan Jata DYMM Sultan Pahang, kononnya berasal Dari Dewa Murugan! JAHATnya si PENGGANAS2 PARIA HINDU ni!!!! Lihat di -

   2. http://www.utusan.com.my/berita/nasional/menjawab-dakwaan-simbol-cogan-jata-sultan-pahang-1.822877

   Sdgkan Mata COGAN JATA, sebenarnya berbentuk daun kopi, dicipta oleh Kerajaan Pahang , di bawah Almarhum DYMM Sultan Ahmad Al-Muadzam Shah, sbg. DYMM Sultan Pahang I (yang PERTAMA - diantara thn. 1882-1914). Lihat di -

   3. http://www.dirajapahang.my/portaldiraja/?page_id=214

   Jata negeri terdiri daripada gabungan cogan, gading bersilang, cogan kata ‘Ya Latiff’ dan skrol tertulis nama Negeri Pahang. Mata cogan yang berbentuk daun kopi adalah simbolik kepada peristiwa kejayaan sewaktu menyusun perancangan untuk mengambil alih pemerintahan Kerajaan Pahang oleh Wan Ahmad (Sultan Ahmad) yang ketika itu dihidangkan air kopi. Gading gajah yang bersilang melambangkan kegagahan dan keperwiraan negeri ini. Gading gajah juga melambangkan istiadat. Memberi erti negeri yang mempunyai adat istiadat sempena gajah yang pada zaman dahulu digunakan sebagai kenderaan dalam istiadat Diraja. Huruf jawi yang mengapit cogan tersebut adalah perkataan ‘Ya Latiff’ yang bermaksud ‘Allah Yang Maha Lembut’ ini merujuk kepada pemerintahan Sultan yang berpaksikan kepada Agama Islam.......;

   Dan apa makna Cogan DYMM RAJA-RAJA Islam/Melayu kita, lihat di -

   4. http://www.dirajapahang.my/portaldiraja/?page_id=3300

   Alat Kebesaran Diraja Negeri Pahang merupakan sekumpulan alatan yang menjadi lambang kekuasaan, kedaulatan serta keabsahan Sultan Pahang Darul Makmur. Alat-alat kebesaran ini digunakan dalam istiadat pertabalan seseorang sultan dan dalam istiadat rasmi yang lain.

   Mengikut istiadat Raja-Raja Melayu dahulu termasuk di Kesultanan Johor-Riau-Lingga-Pahang cogan melambangkan kebesaran Raja. Ia dibawa oleh seorang pawai dan di sandar di bahu kanan dengan memakai tetampan di dalam istiadat-istiadat keberangkatan Raja Pemerintah ke Balairung Seri. Ia dibentuk menyerupai daun kopi dan berwarna emas, tertulis dengan tulisan Jawi perkataan “Ya Latif” dan “Negeri Pahang”.......

   Untuk fahami lebih lanjut Sejarah DYMM Kesultanan Islam/Melayu Pahang terCINTA kita, lihat di -

   http://www.dirajapahang.my/portaldiraja/?page_id=115

   (Tok Terkedu)


   Padam
  3. Megat Alang Sengketa17 Januari 2019 3:00 PTG

   Tak abis-abis kena tipu. Dari Jho Low tipu. Sykt UK pun tipu.kerajaan China pun menipu...apa!...dalam UMNO ni semuanya BODOH ,BENGAP dan BAHLOL aje yg tinggal. Hehehekikikihahahakahkahkah

   Padam
  4. CELAKA lu BANGKAI ANJING HOMO 300 PENYAMAQ PARIA/CINA DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis!!! BANGSAT betul si PENDATANG2 PARIA/CINA DAP BANGKAI BABI amat KEPARAT!!!!!!! MAMPOS lu!!! CELAKA lu mengHINA Islam/umatnya dr. bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kami!!!!

   BABI lu dan seluruh keluarga BANGKAI BABI CELAKA lu dan DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis, si PENJAJAH/PENGGANAS PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!!

   Tok Terkedu.

   Padam
 2. Berlaku di zaman Najib?

  Najib mencuri RM2.6 biliun wang rakyat di 1MDB bikin ramai orang nak nipu rasuah dan mcm2 lagi.

  Benamkan Najib di tanah lapangan politik. 46 tuduhan mahkamah, masukkan dia ke penjaran 10-20 tahun. Penjahanam negara.

  BalasPadam
  Balasan
  1. CELAKA JAHANAM lu HOMO BANGKAI BABI 913 PENYAMAQ PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis!

   BANGKAI2 BABI PENJAJAH/PEMBUNUH/PEROMPAK/PENGGANAS/PERASUAH PARIAnjing/CINAnjing Betina sundal Kok, kit siang, waythamoorti, kulasegaran, ramasamy, guan eng......akan MEREPUT dlm. PENJARA satu hari nanti!!! PENJAHANAM Tanah Melayu, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kami ni!!! PI MAMPOS lu dr. TANAH MELAYU kami ni, mana2 PENDATANG CELAKA rasis TAK SEDAQ diri oi!!!!

   Yg. ni TAK pula lu TERLALAK aaahh si si HOMO BANGKAI ANJING-yg. lahir dr. LUBANG JAMBAN DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi - psl. ROMPAKAN2/RASUAH2/PENGGUBAHAN WANG HARAM oleh madey ANAK BERANAK dan TUAN TERBANGSAT-no 1 DUNIA dia, kit siang BANGKAI BABI DAPeliwat ZIONIS dia! Si PENJAJAH DAPbangkai ANJING BINATANG ni mmg. dah mengANJING KURAPkan habis2an syukriHOMO/SP*M PENIPU2 amat BANGSAT tu!!

   Di - https://www.malaysia-today.net/2017/10/10/how-mahathir-moves-his-billions/

   How Mahathir moves his billions

   Raja Petra Kamarudin

   Malaysia Today
   Oct 17, 2017

   (Tok Terkedu)

   Padam
  2. Makan pil tu, Tok Kadu.

   Dah ada yang pangge hang ni gila. Dok maki hamun tak habih2.

   Padam
  3. CELAKA lu si GILA BANGKAI ANJING HOMO 1203 PENYAMAQ PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis - BABI lu dan seluruh keluarga BANGKAI BABI CELAKA DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis, si PENJAJAH/PENGGANAS PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!

   HAPUSkan habis2an, PARTI PENJAJAH/PENGGANAS buas PELAHAP BANGKAI BABI HOMO JIJIK Zionis FREEMASON -

   D uboq
   A njing
   P eliwat!!!!

   (Tok Terkedu)

   Padam
 3. Tangkap Alli Jaeger...

  Alasan : Ganggu Urusan Mahkamah bila Alli lebih bijak drp Peguam dan Hakim!!!

  Tak payah pakai peguam, mahkamah, hakim, sebarang keputusan Alli Jaeger jer yg buat!!!

  Tak betul...maka tangkap Alli Jaeger sekarang!!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. SETUJU benaq saudara/saudari se BUMIPUTERA ku, anon 10:17!!! Si PENYAMAQ 'alli' BARUA ni mmg. spesis DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis!!!

   Tok Terkedu.

   Padam
  2. Oooooo ada yang PENYAMAQ aku?

   Makan pil tu, Tok Kadu.

   Padam
  3. Nak tangkap aku? Lepas selesai semua bicara 46 tuduhan itu, kalau Najib tak masuk penjara, aku akan surrender, tak payah tangkap.

   Korang tak reti apa aku kata itu semua ramalan? Orang Pas kata tak boleh buat ramalan. Korang tak boleh buat apa2 ramalan langsong? Sekolah mana dulu?

   Mahkamah kata tak boleh kalau subjudice apekebende. Korang faham apa subjudice? Makna nya "the offence of publishing material which has a tendency to interfere with the administration of justice ..."

   Luas interpretasi nya tu, Mat. Jangan korang nak sembunyikan Najib Al Jibo di bawah istilah itu.

   Padam
  4. Orang Pas kata tak boleh buat ramalan - ramalan cuaca.

   Padam
  5. Lu HOMO 1140 BANGKAI ANJING ni mmg. jenis spesis HOMO SAKIT OTAK PENJAJAH BANGKAI BABI DAPeliwat ZIONIS HOMO JIJIK!!

   Yg. DAPbangkai BABI asyik MENGGUBAH WANG HARAM dan diRASUAH berBILLION oleh IS(IS)rael - TAK pula lu MELALAK, si BANGKAI ANJING HOMO PENYAMAQ DAPeliwat ZIONIS aaahhhh?!!! Dan si TERORIS PENJAJAH PARASIT/PEROMPAK DAPjuboq BABI ni TAK juga SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq, tak juga lu MELALAK aahhh?! Dasar si PENAKUT! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si BANGKAI ANJING Parasit PENJAJAH/PEROMPAK/PERASUAH/PENGGANAS/PEMBUNUH DAPanjing KURAP HOMO JIJIK-KULI puaka2 ZIONIS HOMO Freemason CIA/MOSSAD-IS(IS)rael/SOROS ni yg. boleh dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPjuboq BABI yg. diKETUAI si tony puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM Pendatang Cina spt. TONGGENG eng HOMO BANGKAI ANJING tu, boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Tebrau, Selat Melaka dan Laut China Selatan; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM IS(IS)rael/NATO (yg. berPUSAT di Singapura/Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan industri MINYAK/GAS laut dalam yg. berBILLION (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

   Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

   DAP Terima Latihan Dari Mossad?

   January 4, 2016 By WakeUp Malaya

   Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman mene-gaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

   Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
   —–
   Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

   Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

   Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

   Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya.....

   (Tok Terkedu)

   Nota: Dan TAK juga si TERORIS PENJAJAH PARASIT/PEROMPAK DAPjuboq BABI ni nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT! Liaht di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Padam
 4. Khairulryezal osman17 Januari 2019 12:04 PTG

  Untuk pengetahuan semua,arwah mak tok kedu pernah zina dgn nepal sewaktu bekerja diladang khinzir dip.pinang.bapa tok kedu adalah mandor diladang khinzir tersebut telah bunuh isteri dn pekerja nepal terbabit.itu pasal tok kedu selalu sebut babi pasal kena badi sawan khinzir.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Lu mengGERTAK nak BUNUH MAK aku pula?!!!! MAMPOS lu si BANGKAI BABI PARIAnjing/CINAnjing DAPelahap BANGKAI BABI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   CELAKA JAHANAM si KEPALA BAPA BANGKAI BABI PELIWAT DUBOQ kit siang lu/mendiang MAK PELACUR terKANGKANG lu dgn. berpuluh JANTAN2 PENGGANAS Tamil Eelam /BINI PELACUR terKANGKANG hanyir lu - si 'khairulryezal' BANGKAI BABI PELIWAT DUBOQ HOMO/PENAGIH DADAH-si PENYAMAQ PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!

   BABI lu/BAPA PEMBUNUH PENJILAT KANDANG BABI lu/MAK PELACUR hanyir lu dan seluruh keluarga BANGKAI BABI CELAKA PELIWAT DUBOQ/PELACUR HOMO lu dan DAPanjing KURAP, si PENJAJAH/PENGGANAS PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!!

   MAMPOS lu mengHINA BAPA aku yg. VETERAN ATM!!! PI MAMPOS bapa PEMBUNUH PELIWAT DUBOQ kit siang/mendiang MAK PELACUR hanyir terKANGKANG lu!!!!!!!!!!!

   Tok Terkedu.

   Padam
  2. OH MY PIGS!....oooo...Baru lah aku faham mengapa Tok Kedu bersifat demikian....tentu Tok Kedu mengalami tekanan emosi semenjak kecil..dengar cerita , laporan perubatan Jabatan Haiwan Unggas...mendapati lubang anus beliau berlaku kecederaan serius akibat tusukan benda tumpul yg dipercayai zakar khinzir yg naik minyak.lapuran polis telah dibuat setelah didapati beliau pernah membuat pengakuan bahawa dia telah diLIWAT secara bergilir-gilir @ "gangs bang" ...dan atas kejadian itu beliau mengalami trauma dan emosi yg tidak stabil....kesian tok kedu...sabar ye Tok!

   Padam
  3. Lu mengGERTAK nak MEROGOL aku WARGA EMAS pula?!!!! MAMPOS lu si PEROGOL HOMO PORNO 320 BANGKAI BABI PARIAnjing/CINAnjing yg. LAHIR dr. DUBOQ berLENDIR DAPelahap BANGKAI BABI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lu ni dah kena ROGOL di LUBANG DUBOQ berLENDIR lu berGILIR2 sampai berlaku kecederaan serius akibat tusukan benda tumpul yg dipercayai BUTOH2 khinzir yg naik minyak dr. berPULUH2 PENGGANAS Tamil Eelam BANGKAI BABI DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis - sbb. tu dah jadi PEROGOL/PEMBUNUH BANGKAI BABI pula aaahhhh?!!! MAMPOS lu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   CELAKA JAHANAM si KEPALA BAPA BANGKAI BABI PELIWAT DUBOQ kit siang lu/mendiang MAK PELACUR terKANGKANG lu dgn. berpuluh JANTAN2 PENGGANAS Tamil Eelam /BINI PELACUR terKANGKANG hanyir lu - si PEROGOLBANGKAI BABI PELIWAT DUBOQ HOMO/PENAGIH DADAH-si PENYAMAQ PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!

   BABI lu/BAPA PEMBUNUH PENJILAT KANDANG BABI lu/MAK PELACUR hanyir lu dan seluruh keluarga BANGKAI BABI CELAKA PELIWAT DUBOQ/PELACUR HOMO lu dan DAPanjing KURAP, si PENJAJAH/PENGGANAS PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!!

   PI MAMPOS bapa PEMBUNUH PELIWAT DUBOQ kit siang lu!!!!!!!!!!!

   Tok Terkedu.

   Padam