Sabtu, 19 Januari 2019

Apa Cer..!


Melayu mudah lupa la katakan..!

Lu Fikir La Sendiri..!

11 ulasan:

  1. Kalau betul "kenyataan PH" bahawa orang China dibenarkan menetap di Forest City, Johor, itu amat celaka. Bawa malang kpd kaum Melayu.

    700,000 pembeli kediaman di situ + isteri dan purata 2 anak, kali 4 = 2.8 juta orang China di benarkan duduk tetap. Selepas 10 tahun, layak mohon kewarga negaraan Malaysia. Rasuah dll, semua 2.8 juta orang China jadi rakyat Malaysia.

    Kepala bana. Menyedut dan mlemahkan kuasa Mleyu johor dan seluruh Malaysia. Nanti depa kata depa dah lebih jumlah rakyat / pengundi, desak itu, desak ini.

    Tapi gua belom caya Tun Mahathir dah kasi kebenaran duduk tetap itu. Selagi belom lihat bukti Tun kata begitu, gua anggap itu propaganda saja.

    Sementara itu, nak kata: bedebah itu semua.

    BalasPadam
  2. Tret ted Ted sila ulas...kekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana kamu, ted .. ada yang dah rindukan mike' me'.

      Padam

  3. Tiada tarikh pun di beri kpd "Kenyataan Selepas Menang" itu. Atau siapa yang mengeluarkan nya. Langsung toada link bagi nya.

    Apakah ini yang dikatakan "twisting and spinning the facts"? This is not the fact until the "information" is verified. Let;s see if anyone will. Pity, the blog Admin didn't.

    Jadi, apa yang nyata di kepala rakyat jelata ia lah Tun Dr Mahathir mengatakan

    1. rakyat China tidak di benarkan tinggal tetap bila membeli kediaman di Forest City - Jabatan Imigeresen (Federal) menentukan itu

    2. Mereka di benarkan masuk dengan visa pelawat 30 hari bagi mengurusakan harta yang dibeli mereka itu

    Jika iada siapa membuat verifikasi yang sepatut nya ke atas kenyataan "Selepas MMenang" itu, bermkana iu semua hambug, bermakna "deceptive or false talk or behaviour."

    BalasPadam
  4. Adoiiii. Korang cekap betul la. Baru nak spin sikit korg dah nampak. Sesekali kami nak auta tanpa fakta korg dh dpt kesan. Babi tul lah.

    Takpe...kami ahli umno tegar hidup mati umno akan tingkatkan lagi skill spin berita.

    Kali ni korang mesti tak bleh lawan punya. Siap lah korang ph. Akan kami umno pastikan spin berita isu lain bikin ph runtuh.

    Sekian. Dari kami united malayan national organisation. Jgn main2..parti kami dlm bhs inggeris taw

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahai Tanpa Nama biasa (bukan Google a/c),

      Umno dah runtuh, apo nak dikato?

      Tapi betul, huge anomaly, keganjilan yang amat besar, selama 70 tahun Umno tak pedulikan namo komer masih dalam bahasa omputih. Dahtu nak marah Lim Guan Eng tersilap keluarkan kenyataan dlm bahasa Cina masa mula2 pegang jawatan Menteri Kewangan.

      Tapi PH cepat perbetulkan keadaan itu supaya kesilapan begitu tak dilakukan lagi.

      6 tahun Bugis merintah ada pedulikan BM ke? Hingga sekarang aku tengok ada iklan / bama kedai dalam Bahasa Cina dengan tulisan besar, BM tak nampak pun.

      Betul kata sesiapa, Najib bedebah.

      Padam
  5. Laaa....

    Dah namanya Kutty Pundek Bapak Paria....apa nak heran kan.

    Menjaja Fitnah, Bercakap Bohong, Mereka-Reka Cerita, Menganiaya Orang, MengHasut, Berdendam Berdengki, Menipu Diri Sendiri....memang amalan hidup nya.

    Tak nampak lagi ker....jenis Bertuhan Akal Dan Nafsu.

    Kalau si Kutty Pundek Bapak Paria ni kata Taik Berak si Cina Pendatang baik utk kesihatan, boleh dimakan utk meneruskan kehidupan, tanpa selidik dan ragu2 bangsa melayu akan cepat percaya.

    Bangsa Melayu sah bangsa Bangang Luarbiasa.

    UMNO dah ingatkan bangsa melayu, kalau kuasa melayu hilang, melayu akan jadi bangsa bangsat di tanah air sendiri.

    Kan dah berlaku sekarang, Kutty Pundek Bapak Paria dan Cina Pendatang sedang seronok menyalah guna kuasa sambil membangangkan lagi bangsa melayu!

    Rasakan lah...PADAM MUKA LU BANGSA MELAYU BANGANG LUARBIASA.

    RULE OF LAW kepala bapak lu.

    UMNO tetap TERBAIK ... DULU KINI SELAMANYA.

    HIDUP UMNO...HIDUP MELAYU...ALLAH HU AKHBAR.



    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko kata "UMNO dah ingatkan bangsa melayu, kalau kuasa melayu hilang, melayu akan jadi bangsa bangsat di tanah air sendiri."

      Tapi apahal Najib curi RM2.6 biliun wang rakyat di 1MDB hingga UMNO kena guling di Pru14. Rakyat tak caya? Kalu tak, apasal rakyat yang gulingkan komer dgn undi?

      Kalau Najib tak buat hal, ak perlu gembelingakan seluruh tenaga Pembangkang membikin dia tonggang langgang lintang pukang hingga masuk longkang di Pru14.

      Tapi nasib ler, kuasa Melayu tak hilang di bawah PH.

      Moral of the story: jangan mencuri wang rakyat.

      Padam
  6. BILA NAK MAMPUS MAKHLUK SIAL MMAHATHIR

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko marah sebab Mahathir gulingkan Najib yer?

      Jaga, jangan panas sangat ati, nnti tekanan darah ko meletup, ko yang dulu mamposs.

      Padam
  7. Aaaaaaaar, ha nya 6 komen dari semalam sebab blog pos ha nya twist n spin.

    Aku tambah sikit ler komen supaya bebudak Najib gembira.

    BalasPadam