Khamis, 10 Januari 2019

Naik..!


Dah jadi kerajaan..! Apa peduli lagi..! 
Ikut kata kapitalis lagi senang..!

Kadar tarif air mungkin akan dinaikkan secara berperingkat tahun ini selaras dengan usaha kerajaan untuk menstruktur semula industri perkhidmatan bekalan air di negara ini.
Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli Dr A Xavier Jayakumar berkata kenaikan tarif sumber asli tersebut perlu dilaksanakan bagi menjaga kepentingan pengguna untuk mendapatkan air berkualiti serta menjamin industri tersebut dari sudut perkhidmatan.
“Bagaimanapun, saya boleh katakan kenaikan ini tidak akan membebankan rakyat dan kami akan berunding dengan semua (kerajaan) negeri,” katanya semasa menjadi tetamu jemputan bagi program Ruang Bicara terbitan Bernama News Channel, malam tadi.

keh..keh..keh..
Kenaikan tidak akan membebankan rakyat..!
keh..keh..keh..!
Naik apa yang tak membebankan???
Naik untuk menyontot? itu pun beban bila dah beranak..!
Tak beban..!
keh..keh..keh..!
Lu Fikir La Sendiri

52 ulasan:


  1. Ikut dasar kapitalkis?

    Najib nak ikut dasar kominis. Berbaik dengan China Kominis, kasi bermacam projek besar2an kpd syarikat kepunyaan gomen kominis, dengan harga yang amat tinggi.

    ECRL sekarang di kaji semula Kerajaan PH, mungkin diteruskan dengan kurang saiz dan harga berpatutan.

    Gitu lah cara di buat gomen yang tak boros spt gomen Najib yg dah terguling.

    BalasPadam
    Balasan
    1. DIAMLAH KO!

      Padam
    2. pelanggan yang dikasihi
      Adakah Anda Mencari Pinjaman?
      Selamat datang ke Perkhidmatan Pinjaman Amerika.
      kami terletak di negeri Amerika yang bersatu kami menawarkan pinjaman kepada mereka Dalam kredit buruk, pelajar mencari bantuan kewangan dan tujuan pinjaman seperti
      1: Pinjaman Rumah.
      2: Pinjaman Kereta.
      3: Pinjaman Modal.
      4: Perniagaan dan
      5: Pinjaman Peribadi.
      Dengan tempoh tempoh pembayaran selama 1-30 tahun ke mana-mana bahagian dunia, di mana setiap orang diluluskan, kredit buruk OK atau kredit ok yang baik.

      Kami memberi pinjaman dari julat $ 1,000 hingga $ 10,000,000.00 USD. Pinjaman kami juga diinsuranskan untuk keselamatan maksimum adalah keutamaan kami Adakah anda kehilangan tidur pada waktu malam yang membimbangkan bagaimana untuk mendapatkan Pemberi Pinjaman Pinjaman Legit? Adakah anda menggigit kuku anda dengan cepat? Daripada menewaskan diri anda, hubungi kami sekarang, pakar pinjaman yang dapat membantu anda menghentikan Sejarah Kredit Buruk anda, untuk mencari penyelesaian menang-menang yang Misi Kami.

      * Adakah anda dipaksa secara kewangan?
      * Adakah anda mencari dana untuk melunaskan kredit dan hutang?
      * Adakah anda mencari pembiayaan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri?
      * Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan untuk pelbagai tujuan?
      * Adakah anda mencari pinjaman untuk melaksanakan projek besar?

      Jika anda mempunyai sebarang masalah di atas, kami boleh membantu anda tetapi saya ingin anda memahami bahawa kami memberi pinjaman pada kadar faedah 7%.

      * Meminjam apa-apa sehingga $ 10,000,000.00 USD.
      * Pilih antara 1 hingga 30 tahun untuk membayar balik.
      * Pilih antara Pelan Bayaran Bulanan dan Tahunan.
      * Terma Pinjaman Fleksibel.
      anda boleh menghubungi kami sekarang! E-mel: Americanloan4all@Aol.com

      Michael Dennis Pinjaman
      americanloan4all@aol.com

      Padam
  2. Kopipes (kot dibenarkan sebagai komen ke 2, haha) -

    Asyik hentam Najib?

    Habis, siapa lagi? Dia yang paling kudut, paling cengurik, dah terguling, dikenakan 40 + 6 tuduhan mahkamah, pun nak bising lagi di FB.

    Maka di lempar ler apa saja ke muka nya sehingga dia masuk penjara. Mesti masuk punya, sebab takkan ler dia lepas dari kesemua 46 tuduhan itu.

    Bekas Hakim Mahkamah Rayuan pun dah kata Hakim2 di zaman Najib "lemah", tak kenakan hukuman yang setimpal bila menghakimkan kes2 rasuah.

    Pulak nya kesemua tuduhan2 ke atas Najib itu di buat Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) - pada umum nya, kes2 rasuah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi kes banglo murah Guan Eng pun sprm jugak, kan? Boleh lepas camtu je kan?

      Owhh aku lupa. guan eng tu mentiri malekat pee ech. Pastinya SUCI lagi MURNI.

      Berpuluh2 kes sprm ko cakap tapi tiada satu kertas siasatan serta bukti lengkap disiapkan takat ini. Cuma bertindan2 pendakwaan sbg PERSEPSI negatif buat modal fitnah kunun Najib rasuah saaaaampai PRU 15. Tomas tomato awai2 sudah tarik diri. Apesai? - sebab bukti ada semua tak kukuh. taktik kotor buang masa saja. Najib senyum masuk mahkamah pon, jadi isu buat atok.

      Pee ech parti kencin rakyat, satu kali boleh tipu, dua kali pon boleh tipu. Tapi banyak kali sudah tipu pasti sumua orang tauuuu.

      Padam

    2. Selagi korang tak menang Pru15,16,17 ke aper, mcm mana Najib boleh lepas? Apandi pun dah pigi kot.

      Padam
    3. Lu tunggu je la next pru. Kalau ada rezeki menang esok korang tangkaplah lge dan dakwalah dia sepuas hati. Ok?
      Sekarang tumpu camana nak menang, bende dah lepas is past tense. Tak bole buat apa dah. Kuasa tarak nyalak pun org tak heran.
      Semoga berjaya jadi kerajaan baru. Until then...kah kah kah kah.

      Padam
    4. Ko kata, "Berpuluh2 kes sprm ko cakap tapi tiada satu kertas siasatan serta bukti lengkap disiapkan takat ini ... Tomas tomato awai2 sudah tarik diri."

      Aku carutkan kau nanti kau marah. Jadi, aku maku kau ajer ler, cara Najib - KEPALA BAPAK KAU.

      Mata kau buta ke tak nampak Najib kena 40 + 6 tuduhan, Jahid 45 tuduhan, Mak Badak 17 tuduhan, loyar Keling Islam membela Najib kena 7 tuduhan. KEPALA HOTAK KAU menuduh "tiada satu kertas siasatan serta bukti lengkap disiapkan". Maklumat ini keluar dari bontt Najib ke?

      Tomas lantik bekas Hakim mengambil tugas Pendakwa di kes2 itu bermakna dia "tarik diri"? Kau sekolah mana dulu? Tak fahamkan proses undang2 dan kehakiman ye? Tak tau yang Najib bikin begitu banyak kes rasuah berkaitan 1MDB hingga perlu gunakan bekas Hakim sebagai Pendakwa. BODOH BANGANG PIANG LAH KAMU.

      Padam
    5. OIII BARUA DIAMLAH KO!

      Padam
    6. Makan ler pil sakit jiwa ko tuh

      Padam
    7. 40 tuduhan tapi bilanak dibicarakan?...jho lo bila nak tangkap?...madey main wayang ker?..

      Padam
    8. Kau nak Najib cepat masuk penjara ke?

      Bagi lah dia chance nak bermanja manja, bercumbu cumbu dgn Rosy sikit lagi.

      Bila mula bicara aje nanti, makna nya tak lama lagi masuk penjara ler.

      Padam
    9. Kes Najib yang menimbun tu boleh disummarize jadi satu je. Itu pun takde bukti... Harap kan bukti WSJ yang dibuat2... malam skit, sebab itu kertas2 pertuduhan sampai la ni tak siap2 lagi? Jo lo tidak dicari sebab namanya tiada dalam senarai interpol... Nampak sangat menipu!... He..he..

      Padam
    10. 1140 ko katak di bawah tempurung duduk kat mana?

      Tak baca ke bahawa Pendakwa Raya ada 138 saksi untuk kes pecah amanah Najib-Irwan ajer?

      Saksi ada lah bukti yang kuat. Tarak siapa kasi tau kau pasal itu?

      Ooops, aku lupa, kau dok di bawah tempurung.

      Padam
    11. Masih cari bukti kukuh keer?...

      Padam
  3. Rezeki susah masuk k[d pencuri, kleptokrat yg dah kena potong berkerat kerat.

    Kau suruh Najib shut up, kot kurang pengundi meluat kat Umno, lebih peluang menang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Komen di atas di alamat kpd piiirah yang muka dah merah .. merah padam

      Padam
    2. OIII BARUA TAK RETI BAHASA KE!

      Padam
    3. Ko bunyi mcm tok kedadududu ajer.

      Makan pil psychiatry tuh, tok.

      Bahru boleh berhemah dan semenggah bila bercakap di sini.

      Padam
  4. Setuju Put Merdeka kata "JUST DUIT".

    RM2.6 bilion di sebat Najib, Ketua2 Bahagian Umno semua dapat - di rasuhkan nya. Itu pun, Jambu dia Mat Maselan di katakan dapat RM2 juta tapi Shahril Samad, Ketua Bahagian JB kasi tau media dia dapat ha nya RM1 juta.

    Ketua2 Cawangan tak semua dapat. Ramai yang dah cabut keluar dari Umno sebab Kleptokrat tak beri dengan adil.

    Sekarang bergaduh antara pemimpin Umno. Akaun2 bank yang di syakki terima wang Najib curi itu di beku SPRM

    JUST DUIT punya pasal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. OIII BARUA DIAMLAH KO!

      Padam
    2. Bila nak dibicarakan?...lepas pru15 ker?..

      Padam
    3. Di kata bodoh, kau marah.

      Habis, mcm mana tak bodoh nya kau - nak sangat Najib masuk penjara. Masakan Najin tak risau sangat.

      Biar ler dia, Rosy, Wak Jahid, loyar Keling Islam dia (yang jugak ada 7 tuduhan mahkamah) frust, anxious, meradang, jadi sikit giler sebab asyik nak tahukan ade peluang ker tak masuk penjara.

      Padam
    4. bos, SENDIRI SOAL, SENDIRI JAWAP KH? Macamana pun ko cakap najib, org takkan percaya cerita donggeng ko lagi.. yg salah semua najib. kera -jaan sekarang songlap harta negara, jual itu ini, brg semua naik harga, bantuan rakyat di henti, kes polis & sprm semua beruk ph lepas mcm tu je, tapi BERUK MCM KO TAK PULAK BISING.. MUNGKIN KO BERCUKUR DAPAT KENA KENCING TAK, HANCING SMPAI LENCUN. INI LH CIRI2 ORG MUNAFIK, KALAU YG DISOKONG BUAT APA YH KERAJAAN DULU BUAT, TAK APA LAH... TAPI BILA KERAJAAN DULU BUAT, SEMUA NYA SALAH kan.. baik ko diam kan diri ko yg bangang tu, pakai pampers dan jilat lh kencing sendiri lagi bagus.. DUIT TABUNG HARAPAN juta2 tu mana? duit rakyat tu..

      Padam

    5. Ini yang orang kata di maki marah, tak maki muka kita malu sampai merah. Malu kebodohan nya amat sangat.

      Ko kata "ko cakap (apa pun pasal) najib, org takkan percaya" - Woi, bodoh bangang, seluruh dunia dah percaya ler.

      Di US, WSJ dah beritakan lama dulu. DoJ USA sita harta anak Rosmah dan Jho Taek, heboh se dunia lagi. Mahkamah setuju, makna nya Hakim pun dah setuju Najib (di gelar MO1) terlibat dengan "misappropriation of 1MDB funds and money laundering" berjumlah US$4.5 billion = RM18 billion.

      CELAKA NAJIB. Bawak malang kpd kita.

      Padam
  5. Kerajaaan pH menindas rakyat walau baru memerintah.rakyat makin terbeban kos hidup tinggi.. Kerajaaan zalim

    BalasPadam
  6. Getah, kelapa, sawit semua dah tak laku, sama2 pilih parti Mata satu dajjal Al masih, sama2 hadapi zaman2 mengigit!!!! Adus...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan tak laku...sudah turun harga kerana janji manipesto PH turunkam kis dara hidup...

      Padam
  7. PINJAMAN PELUANG:

    Apakah kamu butuh pinjaman? Apakah Anda tertarik untuk mendapatkan jenis pinjaman? Atau apakah Anda khawatir secara finansial ?. Apakah Anda memiliki hutang untuk melunasi? Kami memberikan pinjaman ke bagian manapun di dunia, Suku Bunga Pinjaman kami adalah 3% per tahun dengan durasi yang dapat dinegosiasikan terlepas dari status Lokasi atau status kredit. Untuk mendapatkan pinjaman hari ini Hubungi kami melalui email Perusahaan Alamat di: clarabannyloaninvestmentplc@gmail.com :

    CATATAN: Kami memberikan minimal (5.000 $ / €) sampai maksimum (500,000.000 $ / €) E.T.C. Permintaan pinjaman harus dinyatakan dalam DOLLAR AS ATAU EURO, dan CURRENCY yang digunakan lainnya.

    Pencari pinjaman yang berminat adalah mengisi formulir Permohonan Pinjaman di bawah untuk Persetujuan .

    (BORROWERS INFORMASI)

    Nama lengkap:......................
    USIA.............................
    STATUS PERNIKAHAN..................
    Kontak Alamat:...........................
    Negara....................................
    Negara...................................
    Telepon:.....................................
    E-mail:.....................................
    Pendudukan:................................
    Pendapatan bulanan:............................
    Agama:..................................
    Keluarga terdekat:...............................

    (PINJAMAN INFORMASI)


    Jumlah yang Dibutuhkan sebagai Pinjaman: .....................
    Durasi Pinjaman: .............................
    Tujuan Pinjaman: ................................
    Jaminan:................................
    Sudahkah anda mengajukan pinjaman? .......................
    Cara pembayaran: bulanan atau tahunan? ....................
    Apakah Anda berbicara atau mendengar bahasa Inggris? .............................

    Terima kasih karena kami menunggu tanggapan cepat Anda, kami siap melayani Anda.

    Salam Hormat,
    Clara Banny Pinjaman Perusahaan.

    BalasPadam
  8. Prk cameron hiland...calon umno orang asli berpeluang tewaskan calon madey...

    BalasPadam
  9. Polis perlu hingga 3 bulan untuk analisa kencing anak mat sabu...kencing madey rakyat payah nak analisa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mat sabu berani ker tunjuk muka kpd orang pas?...

      Padam
  10. Thursday, January 10, 2019
    Peruntukan RM12 juta untuk sek persendirian cina.. Malaysia Baru atau Malaysia Keliru?

    Adilkah sistem yang degil enggan patuh pendidikan kebangsaan mendapat peruntukan kerajaan?

    The Star Online 6 Januari lepas laporkan peruntukan RM12 juta untuk Sekolah Menengah Persendirian Cina (SMPC) akan dikeluarkan minggu ini.

    Dijangka esok ada majlis penyerahan peruntukan daripada Menteri Kewangan, Lim Guan Eng.

    Serah di mana? Jeng, jeng, jeng!

    Serah di New Era University College dekat Kajang, Selangor bukan di wilayah Kwangsi, Kwangtung dan Fukien di China, ya.

    Apa makna dan simbolnya?


    Anda yang peka sejarah cabaran pendidikan kebangsaan dengan asakan tuntutan perkauman dan politik pilihan raya era BN tentu tahu.

    Anda yang sudah jelak dengan peringatan jangan rasis lebih banyak dituju kepada Melayu ketika Malaysia satu-satunya negara di planet Bumi ini membenarkan sekolah aliran Cina beroperasi tentu tahu apa signifikannya New Era University College di negeri yang bersultan itu dipilih.

    Kemegahan Cina mendapat sejumlah besar peruntukan bagi pendidikan berorientasi perkauman itu juga awal-awal dicanang di media berbahasa mereka. Tiada liputan meluas pula di saluran media berbahasa Melayu.

    Berita Cina di TV 2 pada 4 Januari lepas lagi beritahu dijangka bulan Jun nanti, permohonan dana khas sebanyak 6,500 wan iaitu RM 65 JUTA kepada sekolah menengah dan sekolah bantuan modal sekolah rendah Cina akan dibuka!

    Ingat, RM65 juta itu untuk kepentingan kaum ya atau untuk "anak Cina" bukan untuk "anak Malaysia" yang berada di Sekolah Kebangsaan (SK).

    Dana sebesar RM65 juta itu bukan untuk kepentingan kebangsaan yang membantu usaha memupuk integrasi nasional.

    Mengapa masih guna acuan 'Malaysia Lama' lagi jika benar kononnya pasca 9 Mei 2018 bebas daripada semangat perkauman?

    Gambar pertama ini yang ada Timbalan Menteri Pendidikan China eh Malaysia, Teo Nie Ching ini juga terpampang di muka depan akhbar China Press terbitan di Malaysia bukan di Tanah Besar China.

    Usah 'rasis' ya. Itu suasana di sebuah sekolah di MALAYSIA bukan di Taiwan. Ada juga barisan wakil rakyat bahkan Timbalan Menteri dari Kabinet MALAYSIA bukan Kabinet Hong Kong.

    Harap mak long.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Siapa salah? Najib lah, kalau tak, siapa lagi.

      Kalau dia tak curi RM2.6 biliun wang rakyat di 1MDB dan rasuahkan Ketua2 Bahagian dan Cawangan Umno hingga di guling di Pru14, kuasa Melayu tak jadi tipis.

      Itu belom 2.8 juta Cina dari China dapat tinggal tetap di Forest City Johor Bahru. Depa di beritakan membina 700,000 unit kediaman mahal di tujukan kpd rakyat China Kuminis. Purata 4 sefamili x 700,000 = 2.8 juta rakyat China layak mohon kerakyatan Malaysia selepas 10 tahun tinggal tetap di situ.

      Bila bangsa Cina bertambah 2.8 juta di Forest City, Cina akan desak semua sekolah Cina di beri taraf serupa dengan Sekolah Kebangsaan. Se olah2 buang sahaja Perlembagaan negara Perkara 152 yang menyatakan kedudukan bahasa Melayu di negara ini. KEPALA BAPAK NAJIB.

      Nasib lah Tun dan PH menang di Pru14. Tun dah kata tak boleh benarkan mereka tinggal tetap di Malaysia. Imigeresen ada lah kuasa Kerajaan pusat. Boleh beri depa visa pelancong saja untuk ke Forest City.

      Alhamdulillah. Allah lanjutkan usia dan kebolehan Tun Mahathir memerintah lama.

      Padam
    2. Jangan ada Najib atau sesiapa yang kepala nya serupa mcm kepala Najib di benarkan memerintah negara ini lagi. Jahanam negara di buat nya. Rosak hak dan kepentingan kaum Melayu di negara ini.

      Padam
  11. ADAKAH ANDA MASIH TERTANYA-TANYA DI MANA UNTUK MENDAPATKAN PINJAMAN TULEN???
    Di mana dan bagaimana untuk mencari syarikat yang tulen untuk mendapatkan pinjaman kekal satu cabaran besar kerana terdapat begitu banyak pemberi pinjaman palsu dalam talian. Saya juga mempunyai ketakutan dan saya ditipu oleh pemberi pinjaman palsu pada masa lalu sehingga rakan saya memperkenalkan saya kepada Syarikat yang tulen yang dipanggil pinjaman Imperial. Tetapi di sini adalah penyelesaian. Pada mulanya saya fikir ia adalah semua jenaka sehingga saya menerima mesej daripada Bank saya selepas 3 hari menghantar permohonan saya bahawa wang itu benar-benar dipindahkan ke akaun bank saya. Saya terkejut untuk mendapatkan pinjaman tanpa tekanan. Tiada kos tersembunyi, tiada cagaran yang diperlukan, tiada kertas kerja yang terlalu banyak. Jika anda ingin mendapatkan pinjaman tulen, hubungi e-mel mereka dengan segera (imperialincorporated1@gmail.com) saya berkongsi maklumat ini di sini kerana saya tidak boleh menyimpannya kepada diri saya sendiri. Saya berjanji anda, anda akan kembali ke sini untuk memberitahu kesaksian anda sendiri dan berterima kasih kepada saya kemudian. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman segera, hubungi mereka sekarang dan anda akan gembira anda lakukan. Anda boleh menghubungi saya e-mel jika anda memerlukan maklumat lanjut daripada saya bagaimana untuk mendapatkan pinjaman daripada mereka melalui dendisetiewan@gmail.com

    BalasPadam
  12. Nama saya Aditya Aulia saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada yang baik bisa keluar dari transaksi online tapi semua keraguan saya segera dibawa untuk beristirahat saat teman saya mengenalkan saya. untuk Ibu pada awalnya saya pikir itu masih akan menjadi permainan bore yang sama saya harus memaksa diri untuk mengikuti semua proses karena mereka sampai pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan karena permintaan oleh proses saya bisa mendapatkan pinjaman sebesar 350jt di rekening Bank Central Asia (BCA) saya saat saya waspada di telepon saya, saya tidak pernah mempercayainya, agaknya saya bergegas ke Bank untuk memastikan bahwa memang benar ibu kontak sekarang mengalami terobosan pemanasan jantung dalam kehidupan finansial Anda melalui apakah itu BBM INVITE-nya: {D8980E0B} atau apakah kamu ingin mengkonfirmasi dari saya? Anda bisa menghubungi saya melalui surat saya: {aditya.aulia139@gmail.com} dan juga Anda bisa menghubungi perusahaan ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY (ISKANDAR LENDERS) via: {mail:iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}

    e_mail:::[aditya.aulia139@gmail.com]
    [iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
    WhatsApp:::[+44] 7480 729811[Chats Only]
    Telephone Number☎[+44] 7480 729811[Calls Only]
    BBM INVITE:::[D8980E0B]

    BalasPadam
  13. Nama saya Azmi, saya ingin menggunakan medium ini untuk memberi amaran kepada orang-orang yang mencari pinjaman, mereka banyak penipu dan pinjaman pemberi pinjaman palsu di internet. Saya ingin berkongsi kesaksian saya tentang bagaimana ALLAH membantu saya dengan Ibu Alicia Radu setelah saya ditipu oleh 6 pemberi pinjaman pinjaman. Saya hampir kehilangan harapan sehingga ALLAH menggunakan ROBBI dari saya untuk mendapatkan pinjaman saya sebanyak RM 10,000 dari ibu Alicia Radu dalam masa kurang daripada 24 jam tanpa tekanan dan hanya dengan kadar faedah 2%.

    Saya sangat terkejut apabila memeriksa baki akaun bank saya dan mendapati jumlah yang saya dihantar dihantar terus ke akaun saya tanpa berlengah-lengah. Jadi, saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi jika anda memerlukan pinjaman, hubungi ibu Alicia Radu email: (aliciaradu260@gmail.com) dan dengan rahmat ALLAH Dia tidak akan mengecewakan anda dalam mendapatkan pinjaman.

    dan anda masih boleh menghubungi ROBBI yang memperkenalkan saya kepada ibu Alicia Radu melalui e-mel: (robbi5868@gmail.com)

    Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (azmi88455@gmail.com) jika anda memerlukan sebarang maklumat tentang bagaimana saya mendapat pinjaman saya dari Ibu Alicia Radu,
    mungkin ALLAH terus memberkati ibu Alicia Radu Dan adalah Keluarga

    BalasPadam
  14. Halo,
    Nama saya ROBBI dari Cirebon Jawa Barat Indonesia, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu Alicia Radu untuk membantu saya mendapat pinjaman yang baik setelah saya banyak mengalami lender online yang menipu saya untuk mendapatkan uang tanpa memberikan pinjaman, saya telah memerlukan pinjaman selama 3 tahun terakhir untuk memulakan perniagaan saya sendiri di kota Cirebon di mana saya tinggal dan saya jatuh ke tangan sebuah syarikat palsu di Turki yang telah menipu saya dan tidak menawarkan saya pinjaman. dan saya sangat Frustrasted kerana saya kehilangan semua wang saya ke sebuah syarikat palsu di Turki, kerana saya berhutang kepada bank saya dan kawan-kawan saya dan saya tidak ada sesiapa pun untuk berlari, sehinggalah satu hari setia bahawa kawan saya memanggil Siti Aminah setelah membaca kesaksiannya tentang bagaimana dia mendapat pinjaman dari Ibu Alicia Radu, jadi saya terpaksa menghubungi Siti Aminah dan dia memberitahu saya dan meyakinkan saya untuk menghubungi Ibu Alicia Radu bahawa dia adalah seorang ibu yang baik dan saya terpaksa menunaikan keberanian dan saya menghubungi Ibu Alicia. Radu dan saya terkejut dengan pinjaman saya yang diproses dan diluluskan dan dalam masa 3 jam pinjaman saya dipindahkan ke akaun saya dan saya sangat terkejut bahawa ini adalah satu keajaiban dan saya mesti memberi keterangan mengenai kerja baik Ibu Alicia Radu
    jadi saya nasihat semua orang yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi e-mel Ibu Alicia Radu: (aliciaradu260@gmail.com) dan saya memberi jaminan bahawa anda akan memberi keterangan seperti yang telah saya lakukan dan anda juga boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai Ibu Alicia Radu email saya : (robbi5868@gmail.com) dan anda masih boleh menghubungi Siti Aminah yang memperkenalkan saya kepada ibu Alicia Radu melalui e-mel: (sitiaminah6749@gmail.com)
    semoga Allah terus memberkati dan menyayangi ibu Alicia Radu untuk mengubah kehidupan kewangan saya

    BalasPadam
  15. Halo,
    Nama saya ROBBI dari Cirebon Jawa Barat Indonesia, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu Alicia Radu untuk membantu saya mendapat pinjaman yang baik setelah saya banyak mengalami lender online yang menipu saya untuk mendapatkan uang tanpa memberikan pinjaman, saya telah memerlukan pinjaman selama 3 tahun terakhir untuk memulakan perniagaan saya sendiri di kota Cirebon di mana saya tinggal dan saya jatuh ke tangan sebuah syarikat palsu di Turki yang telah menipu saya dan tidak menawarkan saya pinjaman. dan saya sangat Frustrasted kerana saya kehilangan semua wang saya ke sebuah syarikat palsu di Turki, kerana saya berhutang kepada bank saya dan kawan-kawan saya dan saya tidak ada sesiapa pun untuk berlari, sehinggalah satu hari setia bahawa kawan saya memanggil Siti Aminah setelah membaca kesaksiannya tentang bagaimana dia mendapat pinjaman dari Ibu Alicia Radu, jadi saya terpaksa menghubungi Siti Aminah dan dia memberitahu saya dan meyakinkan saya untuk menghubungi Ibu Alicia Radu bahawa dia adalah seorang ibu yang baik dan saya terpaksa menunaikan keberanian dan saya menghubungi Ibu Alicia. Radu dan saya terkejut dengan pinjaman saya yang diproses dan diluluskan dan dalam masa 3 jam pinjaman saya dipindahkan ke akaun saya dan saya sangat terkejut bahawa ini adalah satu keajaiban dan saya mesti memberi keterangan mengenai kerja baik Ibu Alicia Radu
    jadi saya nasihat semua orang yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi e-mel Ibu Alicia Radu: (aliciaradu260@gmail.com) dan saya memberi jaminan bahawa anda akan memberi keterangan seperti yang telah saya lakukan dan anda juga boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai Ibu Alicia Radu email saya : (robbi5868@gmail.com) dan anda masih boleh menghubungi Siti Aminah yang memperkenalkan saya kepada ibu Alicia Radu melalui e-mel: (sitiaminah6749@gmail.com)
    semoga Allah terus memberkati dan menyayangi ibu Alicia Radu untuk mengubah kehidupan kewangan saya

    BalasPadam
  16. Halo,
    nama saya ialah Siti Aminah dari Indonesia, saya cadangkan semua orang di sini harus berhati-hati, kerana terdapat banyak peminjam pinjaman palsu di internet, tetapi mereka masih yang sebenar dalam syarikat pinjaman palsu. Saya telah ditipu oleh 4 peminjam pinjaman yang berbeza, saya kehilangan banyak wang kerana saya sedang mencari pinjaman dari syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya telah ditangkap oleh orang kerana berada dalam hutang.

    Saya hampir berputus asa sehingga saya meminta nasihat rakan yang memperkenalkan saya kepada peminjam pinjaman asal dan syarikat yang sangat handal iaitu Ibu Alicia Radu yang mendapat pinjaman saya 800 juta rupiah Indonesia dalam Kurang dari 24 jam Tanpa tekanan dan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Saya sangat terkejut apabila memeriksa akaun bank saya dan mendapati jumlah pinjaman yang saya minta telah dipindahkan ke akaun bank saya tanpa sebarang kelewatan atau kekecewaan jadi saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik supaya orang dapat mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan dari Ibu Alicia Radu

    Saya mahu anda mempercayai Ibu Alicia Radu dengan sepenuh hati kerana dia sangat membantu dalam hidup saya dan kehidupan kewangan saya. Anda harus menganggap diri anda sangat bertuah kerana mempunyai peluang untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman, hubungi ibu Alicia Radu melalui e-mel: (aliciaradu260@gmail.com)
    Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (sitiaminah6749@gmail.com) jika anda memerlukan maklumat mengenai bagaimana saya mendapatkan pinjaman saya dari Ibu Alicia Radu, anda sangat bebas untuk menghubungi saya dan saya dengan senang hati akan menjawab anda kerana anda juga boleh membantu yang lain selepas anda menerima pinjaman anda.

    BalasPadam
  17. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
    WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

    email:::::::hafizulbin365@gmail.com
    Name::::Hafizul Bin Haziq
    Country:::Malaysia
    [[[[di atas adalah data peribadi saya]]]]]
    Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
    ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
    [[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
    Country::::::Malaysia
    Name::::::::Hafizul Bin Haziq
    email::hafizulbin365@gmail.com
    Telephone Number:[+60]1123759663
    WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
    e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

    BalasPadam
  18. Nama saya Azmi, saya ingin menggunakan medium ini untuk memberi amaran kepada orang-orang yang mencari pinjaman, mereka banyak penipu dan pinjaman pemberi pinjaman palsu di internet. Saya ingin berkongsi kesaksian saya tentang bagaimana ALLAH membantu saya dengan Ibu Alicia Radu setelah saya ditipu oleh 6 pemberi pinjaman pinjaman. Saya hampir kehilangan harapan sehingga ALLAH menggunakan ROBBI dari saya untuk mendapatkan pinjaman saya sebanyak RM 10,000 dari ibu Alicia Radu dalam masa kurang daripada 24 jam tanpa tekanan dan hanya dengan kadar faedah 2%.

    Saya sangat terkejut apabila memeriksa baki akaun bank saya dan mendapati jumlah yang saya dihantar dihantar terus ke akaun saya tanpa berlengah-lengah. Jadi, saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi jika anda memerlukan pinjaman, hubungi ibu Alicia Radu email: (aliciaradu260@gmail.com) dan dengan rahmat ALLAH Dia tidak akan mengecewakan anda dalam mendapatkan pinjaman.

    dan anda masih boleh menghubungi ROBBI yang memperkenalkan saya kepada ibu Alicia Radu melalui e-mel: (robbi5868@gmail.com)

    Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (azmi88455@gmail.com) jika anda memerlukan sebarang maklumat tentang bagaimana saya mendapat pinjaman saya dari Ibu Alicia Radu,
    mungkin ALLAH terus memberkati ibu Alicia Radu Dan adalah Keluarga

    BalasPadam
  19. Halo semuanya!!! Bantu saya berterima kasih kepada Bunda Esther

    Saya Widodo saya tinggal di Medan di Indonesia, saya telah mencari pinjaman selama beberapa tahun. Saya 6 kali menjadi korban penipuan dengan pemberi pinjaman palsu yang telah menghancurkan hidup saya, saya memang mencoba bunuh diri karena mereka. Karena saya punya hutang dan tagihan yang harus dibayar. Saya pikir ini sudah berakhir untuk saya, saya tidak lagi memiliki perasaan hidup. Saya hampir menyerah, tidak sampai saya mencari saran dari teman SISKA WIBOWO (siskawibowo71@gmail.com) yang kemudian mengarahkan saya ke pemberi pinjaman yang sangat andal, Ny. ESTHER PATRICK yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 150 juta Rupiah dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan pada tingkat bunga lebih rendah dari 2%. (estherpatrick83@gmail.com)

    Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah pinjaman yang saya terapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, karena saya berjanji akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres . silakan hubungi ibu sekarang estherpatrick83@gmail.com

    Dan saya tahu sebagian besar dari Anda juga telah menjadi korban penipuan, Anda tidak perlu repot lagi karena saya harus menyampaikan kabar baik dan satu-satunya pemberi pinjaman yang dapat Anda percayai, Jadi saya tidak dapat menyimpan ini untuk diri saya sendiri sehingga saya harus mulai dengan membagikan kesaksian tentang mengubah hidup ini bahwa Anda dapat menghubungi saya melalui email (widodocepi@gmail.com) Ny. Esther Patrick Saya selamanya Bersyukur atas Segala yang telah Anda lakukan untuk saya.

    BalasPadam
  20. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
    WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

    email:::::::hafizulbin365@gmail.com
    Name::::Hafizul Bin Haziq
    Country:::Malaysia

    Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
    ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"

    Country::::::Malaysia
    Name::::::::Hafizul Bin Haziq
    email::hafizulbin365@gmail.com
    Telephone Number:[+60]1123759663
    WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
    e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

    BalasPadam
  21. e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
    WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

    email:::::::hafizulbin365@gmail.com
    Name::::Hafizul Bin Haziq
    Country:::Malaysia

    Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
    ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"

    Country::::::Malaysia
    Name::::::::Hafizul Bin Haziq
    email::hafizulbin365@gmail.com
    Telephone Number:[+60]1123759663
    WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
    e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

    BalasPadam
  22. Nyonya Najwa Mohamed
    Saya tinggal di Depok Indonesia
    Hibah Pinjaman BCA Rp200.000.000
    najwamohamedh@gmail.com

    Nama saya Mrs. Najwa Mohamed Saya tinggal di Depok Indonesia, saya segera ingin menggunakan media ini secara online untuk memberi tahu seluruh Indonesia untuk berhati-hati agar tidak jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu. ada banyak pemberi pinjaman palsu di sini di internet dan beberapa dari mereka asli dan nyata.

    Saya ingin bersaksi tentang bagaimana Tuhan Yang Mahakuasa membimbing saya menjadi pemberi pinjaman sejati PERUSAHAAN RIKA ANDERSON LOAN dan mengubah hidup saya dari rumput menjadi Grace. Saya tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman di internet, saya kehilangan banyak uang untuk membayar pendaftaran, jaminan, pajak dan setelah pembayaran saya masih belum mendapatkan pinjaman saya.

    Kemudian saya menjadi sangat putus asa untuk mendapatkan pinjaman dari pemberi pinjaman online sehingga saya memutuskan untuk menghubungi seorang teman yang baru saja mendapatkan pinjaman online dan berbagi kisahnya secara online, dia bercerita tentang seorang wanita bernama Mrs. RIKA ANDERSON, CEO RIKA ANDERSON PERUSAHAAN PINJAMAN.

    PERUSAHAAN PINJAMAN RIKA ANDERSON
    Situs web: rikaandersonloancompany.webs.com
    e-mail rikaandersonloancompany@gmail.com
    Layanan Pelanggan Whatsapp: +15183602491

    Beberapa hari yang lalu saya mengajukan pinjaman (Rp200.000.000) dengan bunga rendah, saya memberi tahu ibu saya apa yang ingin saya gunakan untuk membangun bisnis saya dan pinjaman saya disetujui dengan mudah. Tidak ada tekanan dan semua persiapan dilakukan dengan transfer kredit dan dalam waktu kurang dari 24 jam saya menerima pesan bank dari mentransfer pinjaman saya ke rekening bank saya dan saya sangat senang dengan bisnis dan keluarga saya.

    Siapa pun yang menginginkan pemberi pinjaman menghubungi Rika Anderson. Saya berdoa agar Tuhan memberkati ibu karena perbuatan baik yang telah ia lakukan dalam hidup saya. Anda juga dapat menghubungi saya di email najwamohamedh@gmail.com

    BalasPadam
  23. Saya membawa kabar baik kepada Anda semua warga negara Indonesia di platform ini, Tuhan telah sepenuhnya setia kepada saya dan seluruh rumah saya telah bertahan sejak Mei 2019, kesaksian saya dan kabar baik saya berjalan seperti ini, Nama saya Kartin Kiba dari Jl.P .Biak 9 No. 230 Rt.007 Rw.018 Desa Arenjaya, Jakarta Timur, Kota Bekasi, Jawa Barat, saya adalah seorang pemasar di perusahaan tempat saya bekerja, Suami saya dan saya ingin menggunakan platform ini untuk menginformasikan semua ini. Platform ini membutuhkan dan mencari pinjaman yang tulus untuk berhati-hati karena internet dan blog penuh dengan perusahaan pinjaman palsu dan penipuan yang hanya ada di sini untuk merobek uang hasil jerih payah Anda.

    Suami saya dan saya memiliki hutang besar dan kami memutuskan untuk mencari pinjaman online untuk melunasi hutang kami dan kami menghubungi perusahaan pinjaman dari Singapura yang pada bulan Desember 2018, dan kami ditipu oleh pemilik perusahaan dengan meminta kami untuk membayar banyak biaya yang kami bayar dan pada akhirnya kami tidak mendapatkan pinjaman, kami kehilangan sekitar Rp7.500.000 untuk perusahaan pinjaman palsu di Singapura karena kami mengajukan pinjaman sebesar Rp450.000.000,00 dan dengan semua biaya yang kami bayarkan kami lakukan tidak mendapatkan pinjaman dan suami saya dan saya sangat Frustrasi dan saya dipecat dari pekerjaan saya di perusahaan tempat saya bekerja karena saya juga mengambil pinjaman dari perusahaan tempat saya bekerja dan kami bangkrut dan muak dengan kehidupan.

    Jadi Tuhan itu baik, kami berdoa dan Tuhan mengarahkan kami ke seorang pelayan dan pada hari yang setia ini 20 Mei 2019, saya menjelajah internet ketika saya bisa menemukan kesaksian seorang wanita Indonesia dengan nama Yohanes Hendra Who dari Kota Bandung, bagaimana Tuhan mengubah kehidupan keuangannya melalui perusahaan pinjaman. Dia meminta saya untuk menghubungi ibu Helen dan dia memperkenalkan saya kepada ibu Helen dan dia memberi saya keberanian dan saya mengajukan pinjaman dari ibu dan ibu Helen, Helen akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman. di perusahaan dan saya mendapat jumlah persis yang saya lamar dan saya sangat senang.

    Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk memberi tahu rekan-rekan saya bahwa jika Anda membutuhkan pinjaman asli yang asli dan ingin mendapatkan pinjaman cepat dengan tingkat bunga 2%, cukup mendaftar melalui Ny. Helen Wilson melalui email: (helenwilson719@gmail.com) atau melalui Whatsapp: + 1-585-326-2165. Anda juga dapat menghubungi saya melalui email ini, (kartinkiba72@gmail.com). untuk informasi lebih lanjut.
    ALLAH memberkati kalian semua! Terima kasih.

    BalasPadam