Sabtu, 21 Januari 2023

Makna Madani Rupanya..!

Bukan main lagi para barua pengkhianat belajar mengingat dan berzikir dengan tema baru aljub madani. Dulu pun masa menjadi TPM zaman Madey, Aljub memang dah memperkenalkan masyarakat madani, baldatun taibbatun warabbul ghafur. Kalau ikut maksud tu memang baik, cuma tak sangka pulak masyarakat madani aljub ni termasuk jugak ponggong jantan dan tunggang amoi termasuk main tenis sambil Nala hantar betina, ini semua kira madani yang amerika ajar la..!

Madani yang baru ni pun mungkin sama ajer macam yang dulu tu cuma tambah lagi beberapa perkara baru seperti ni...


Jadi puak harami barua pengkhianat kena imani Aljub dan madaninya cepat cepat, baru dapat nikmat bernaung di bawah kelengkang Aljub dan sekutunya DAPig. Tapi nak dapat nikmat macam Zahid macam kat atas tu, kena tunggu lama la sikit, sebab Zahid punya makam anak burit dengan guru tentu tak sama dengan macai barua yang lain..

Tak gitu?

Lu Fikir La Sendiri..!


15 ulasan:

  1. Padan muka pembenci DSAI

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kepala BANGKAI babi DAP lu!

      Padam
    2. hehe.. Cai Tiap2 hari Koyak. Kesian..

      Padam
  2. BANGKAI2 rejim2 Diktator Anwar PARIAH homoh/Kapir2 BIAWAK Penjajah2 DAP-PKR - nak tangguh PRN hingga Mei @ Jun -disyaki supaya depa dpt. SIAPkan berjuta2 IC2 PALSU pd. PATI2 Kapir yg. baru diHALALkan @ yg. akan dibawa msk. oleh Menteri2 KDN PKR/DAP depa!

    https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2023/01/926169/dun-negeri-sembilan-jangka-bubar-mei-ini-mb

    @ Twit - MelayuKeris32

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah mula! Sewenang nak KERAKYATAN utk. anak2 PATI2 Nazi2 Hindu disyaki termsk. TERORIS2 Tamil Eelam Sri Lanka! Walau yg
      minta ni sikit skrg. - tapi ini MO dajal Nazi2 Hindu Penjajah2 DAP/PKR utk. nak KERAKYATAN bagi berJUTA2 Anak2 PATI2 Nazi Hindu nanti!

      https://mykmu.net/2023/01/20/anwar-dituntut-tunai-janji-selesai-masalah-kerakyatan-kaum-india-gesa-ngo/

      Padam
  3. Patutlah tubuh Sjaya Kanak2 begitu cepat! Sbb. HALALkan nanti berJUTA2 Anak2 PATI2 Kapir,termsk. Anak2 TERORIS Tamil Eelam Sri Lanka - yg. SENGAJA ditinggalkan SEMENTARA oleh Ibubapa PATI2 depa - utk. dpt. KERAKYATAN dgn. MUDAH - utk. undi PKR/DAP nanti!

    https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2023/01/1053543/kuasa-autonomi-mudahkan-pesuruhjaya-kanak-kanak-tangani-isu-kelompok

    @ Twit - MelayuKeris32

    BalasPadam
    Balasan
    1. S'jaya Kanak2 bwh. SUHAKAM Keparat rejim2 BANGKAI2 Mafia2 DIKTATOR Anwar PARIAH homoh/Kapir2 DAP-PKR ni juga - mungkin akan KUASAI Sek.2 TAHFIZ/AGAMA/ANAK2 YATIM kita - disyaki supaya dpt. diLIBERAL & diHOMOHkan! Bahkan makin bnyk. Rumah2 Anak2 Yatim/Tahfiz bwh. geng2 PKR/DAP ni!

      Padam
  4. Ha ha moga mereput dgn fitnah korang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha ha moga MEREPUT Bangkai2 Babi Kapir DAP/PKR ni!

      Padam
  5. Dolu Goreng Mamak Kerala sekarang Goreng China Doll..!! Serang UMNo makna kata serang barua Lee Kwan Yew. Itu pun kira Madani jugak kaa..

    Brother Anwar menegaskan beliau tidak akan bertolak ansur sekiranya budaya itu wujud dalam kerajaan pimpinannya.

    Projek Littoral Combat Ship (LCS) TLDM nih makin kompleks dramanya.... Lagi dikaji ... lagi diaudit... lagi jumpa macam-macam ... lagi payah...

    Makin terbongkar semua rahsia... Adoilah... Jangan goreng China Doll udah ler..!!

    Mana-mana menteri di dalam Kerajaan Minoriti yang didapati terlibat dengan budaya rasuah atau salah guna kuasa akan dipecat serta-merta, kata Perdana Menteri Brother Anwar Bin Ibrahim.

    “Brother sudah beritahu kepada rakan-rakan jemaah menteri yang brother pilih, yang pertama, untuk soal tata kelola maknanya tiada rasuah.

    Kok gitu di bilang sama Brother Anwar maka nampak gaya ramai juga yang akan lepak makan tido kat dalam penjara lepas nih...

    Huhuhu.... bangkai semuanya... dari LCS DCNS, Naval Group, BHIC dan banyak lagi bila Rafizi Formula nak bongkar sepenuhnya...Bole Brother bagi jaminan.?

    Saya (Brother Anwar) membuktikan bahawa ada orang Melayu, anak Melayu yang gunakan kuasa untuk menjaga dan membela nasib rakyat terbanyak.

    “Saya (Brother Anwar) nak buktikan bahawa orang yang percaya kepada Islam itu dihormati, diyakini kerana prinsip rahmah dan keadilan yang ditegakkan

    Kalau ada semasa pentadbiran Anwar sebagai perdana menteri kes seperti ini (rasuah), Anwar minta pecat mandat (sebagai menteri) serta merta..

    Apa UMNo boleh buat sekarang ini..!?

    https://www.malaysia-today.net/2022/09/07/sebab-apa-tindakan-tidak-diambil-terhadap-lebih-dari-350-penerima-duit-1mdb-yang-bukan-dari-umno/

    Bangsa Perasuah seronok tepok tangan ketawa terbahak bahak bila semua pemimpin Melayu mangsa rasuah mereka terus bercakaran sesama sendiri.

    Fitnah jijik dan si batu api ini sebenar pemilik kemenangan bagi barua barua Lee Kwan Yew dan proksi.

    Kemenangan fitnah jijik itu juga adalah milik Zety dan Taufik Ayman anak anak penyamunnya kerana berjaya mencuri RM700 juta duit AMLA

    Hebat yang 700 juta buat buat buta tidak didakwa yang 34 juta ditandatangai secara palsu dibongkar habis habisan..!!

    Dengan fitnah jijik juga mantan Perdana Menteri Najib boleh ditogelkan semua termasuk akaun bank tetapi Zety dan Taufiq Ayman Jho Low Nik Faisal pula sebaliknya.

    Kes rasuah Zahid nak campak ke mana..!? Jangan goreng China Doll udah ler..!!

    Jangan percaya goreng Brother ChinaDoll ini..!!?

    BalasPadam
  6. Akhirnya formula Rafizi hanya lah sekadar ' Tegur' sahaja.

    Rafizi kau dah jadi Mentri Penuh keluarkan lah segala formul formula yang hebat hebat supply and demand dan sebagainya.

    Takkan lah bila harga barang turun sepatutnya harga perkhidmatan kena turun. Sambil mengingatkan kuasa beli pengguna jangan beli barang pada peniaga yg tidak menurunkan harga barang tsb.

    Dalam bahasa halus 'kalau harga ayom naik jangan makan ayom'.. kikiki

    Pada Rafizi Bin Ramil kami nak formula formula yang kan gebangkan masa jadi pembangang dolu tu. Bukan nya bila 'harga ayom naik jangan makan ayom'.

    Sekarang harga kereta tak turun lagi, dolu kau kata kurangkan cukai import kereta bagai untuk kurangkan harga kereta spt Produa harga 40 ribu boleh diturun sekitar 24 ribu...

    https://www-wapcar-my.cdn.ampproject.org/v/s/www.wapcar.my/bm/58695/amp?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_tf=From%20%251%24s&aoh=16744305755432&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.wapcar.my%2Fbm%2Fformula-turunkan-harga-kereta-rafizi-ramli-boleh-jalan-rakyat-tunggu-menteri-ekonomi-walk-the-talk-58695

    Rakyat nak tengok bila rege kereta bole turun nihh..!!

    https://www.kosmo.com.my/2022/12/04/rakyat-tunggu-formula-myvi-rm25000-rafizi/

    Guano gebang Harga minyok 'Hari ini ke Putarjaya esok minyok turunnnn..!! Harga minyok tak turun sangat punnn.. RON 97 tak turun RON 95 ciput ciput turun naik..!?

    Gebang sampai Rafizi sampai walaun terkinja kinja stim keghairahan sambil seluar walaun terlondeh...!!

    #wooirafizimanaformulakau

    BalasPadam
  7. Perodi MP Hassan Karim Otai PKR

    Demi Daulah Ini Kau dah Kenapa Samdol..!?

    Atas nama kestabilan
    Jangan digoncang perahu ini oopss jangan goncang katil CinaDoll itu lagi

    Jangan, jangan
    Nanti karam semua ... karam keghairahan
    Ingat ya,
    Jambatan kamu jambatan kami
    Bukan Jambatan konkrit Jambatan LGBT

    Ingat itu.. haah silap Saya Ulangggg..
    Lalu, diam semua kamu macam kayu daa
    Sebaiknya
    Jangan lagi
    Jangan lagi bicara hal-hal geli geli rasuah ..

    Jangan, jangan
    Jangan diungkit-ungkit geli geli rakyat
    Ketirisan itu
    Kebocoran ini walaun akan terkinja lagi
    Jangan
    Jangan disebut lagi
    Kes itu, Kes ini
    Perkataan-perkataan kluster dan Mahkamah
    Semua itu, sensitif waktu kini.. kena sebut Formula.. formula.. formula..300x

    Membisulah kamu sebaiknya Saudara Rapiji

    Jangan
    Jangan bising-bising lagi.. Oops salah quote Saya Ulangg..

    Nanti karam perahu ini
    Nanti tercabut skrew-skrew lutut Cinadoll
    Jambatan bailey ini bukan baju Brioni
    Ini petua dariku Saudara
    Membisu itu baik di kala ini
    Ya, membisu itu Pilihan terbaik kini

    Jangan
    Jangan kamu terlalu idealis Saudara kok gitu
    Pragmatislah sedikit
    Opoligislah sedikit.. Demi barua LeeKwanYew@DAP

    Kita kan terpaksa segalanya
    Hidup lemas dalam dilemma ini?

    Ya, terimalah hakikat Saudara Kluster
    Timbulnya kamu
    Tenggelamnya aku
    Kan kita kembar LGBT?

    Jangan
    Jangan digoncang perahu ini .. kondo itu

    Nanti kita semua karam
    Lemas dan tenggelam

    Option kita Saudara guna password..
    Hanya Satu atau Dua saja
    Pekakkan telingamu
    Buat-buat tidak dengar
    Mereka memunggah harta Negara

    Jangan,
    Jangan Saudara
    Jangan buka matamu sambil 'Can I Fuck u'

    Buat-buat buta Saudara
    Pura-puralah tak kelihatan
    Mereka melarikan kekayaan ke Virgin Island

    Nah, ini saja Pilihan yang ada
    Untuk Selamat bernyawa
    Ayuh, matikan segera nuranimu
    Kita korbankan segalanya
    Demi kestabilan Daulah Minoriti ini

    Jumaat 20 Januari 2023
    Pasir Gudang

    BalasPadam
  8. Menteri Formula Rafizi Bin Ramli celah mana harga barang turun..!?

    Sekarang ni menteri formula Rafidi berkata harga bahan mentah turun ( sepatutnya Rafizi kena turun padang jumpa peniaga sambil beri formula pada peniaga) tapi pembekal yang kita ambil tidak menunjukkan sebarang penurunan harga, masih sama.

    Peniaga air di Ampang, Hyrul Ameer Mydin mempersoalkan kenyataan bahawa harga barang mentah sudah turun. Rafizi tidak turun padang setakat bercakap dipejabat beri formula harga masih sama saja..

    Yarni M Nasir yang menjual nasi campur selama belasan tahun di Ampang, katanya celah mana bahan mentah yang turun harga, sebaliknya harga ikan semakin mahal.

    “Celah mana Harga barang turun..?, Saya beli harga sama saja dari dulu sampai sekarang. Yang saya tahu ada peningkatan harga ikan, ikan jadi mahal. Jadi bila nak guna formula formula harga barang turun..!?

    Kumpulan peniaga gerai makanan dan restoran yang ditemui turut tidak bersetuju dengan teguran mentri formula Rafizi yang mendakwa sesetengah mereka sengaja enggan menurunkan harga makanan dan minuman.

    Menurut pemilik restoran Kak Som Tomyam Kg Bharu, Linda Sabri, dia tidak melihat ada sebarang penurunan harga bahan mentah lagi setakat ini.

    Sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dulu susu satu karton dijual pada harga RM105. Sekarang jadi RM145. Harga Milo untuk dua kilogram dulu RM33 sekarang dah RM39.50 manakala Nescafe dulu RM34 sekarang RM44.

    “Macam mana Rafizi kata macam itu, harga barang apa yang turun.. celah mana harga barang turun formua turun harga macam mana sekarang ni..!?,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jgn jadi org bodoh.

      Rafizi maksud yg jual mahal.


      Klau x tipu ... jgn sentap

      Padam
  9. Sonyap banyak hari...
    X de idea nak fitnah dah ke?

    Insaf le

    BalasPadam