Jumaat, 15 Februari 2013

Nik Najis Akan Bertanding Atas Tiket DAPig..!


Kali ini Hadi dan Nik Aziz checkmate..! fatwa demi fatwa sesat yang menjadi azimat kuda belang selama ini sudah tidak lagi dihadam dengan enak oleh mereka! kesesatan yang dibawa sudah jelas..! sudah terang..! kuda belang PAS yang beriman kepada perjuangan Isle terus menerus menolak Hadi dan Nik Aziz!

Nampaknya pahala dan ganjaran syurga Nik Najis sudah tidak lagi menjadi daya penarik syahwat dikalangan kuda belang..mereka tidak rela hamPAS dikuda dan di babu kan oleh Karpal dan Lim Kit Siang..! mereka tidak mahu hamPAS jadi kuli@hamba abdi DAPig..!


Sekumpulan anggota PAS dan badan bukan kerajaan (NGO), Jaringan Muslim Pulau Pinang (JMPP) pada Jumaat mengadakan perhimpunan bagi mendesak pemimpin pakatan pembangkang menarik semula keputusan membenarkan orang bukan Islam menggunakan kalimah Allah dalam Bible versi bahasa Melayu.


Bantahan secara aman itu berlangsung kira-kira 30 minit selepas solat Jumaat di hadapan Masjid Sheikh Eusoff di Jalan Datuk Keramat di sini.

Kumpulan berkenaan turut membakar akhbar keluaran kerajaan negeri, Buletin Mutiara sebagai simbolik menolak Lim Guan Eng sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang yang bertanggungjawab memulakan isu kontroversi itu.

Pengerusi Tetap PAS kawasan Tanjong, Zaidi Abu Bakar menyelar kepimpinan tertinggi PAS yang didakwa terus bersekongkol dengan DAP dan PKR yang terang-terangan tidak menghormati keputusan Majlis Syura Ulama PAS yang memutuskan kalimah Allah adalah hak eksklusif umat Islam.

"Mengapa Datuk Nik (Abdul) Aziz (Nik Mat) (Mursyidul Am PAS) pergi melawat Karpal (Singh)(Pengerusi DAP) baru-baru ini? Untuk berdakwah? Beliau menunjukkan contoh tidak baik kepada ahli PAS kerana dia (Karpal) secara jelas menghina perjuangan PAS dengan meminta majlis syura menukar pendirian mengenai isu itu," katanya kepada pemberita.

Sementara itu, di Kedah, lebih 300 anggota Persatuan Penawar 1Malaysia dan jemaah Masjid Jamek di Sik turut mengadakan protes serupa di hadapan masjid itu selepas solat Jumaat.

Mereka turut mengoyak poster lambang roket dan membakar gambar Lim.

Pengerusi Penawar 1Malaysia Daerah Sik, Ghazali Ahmad, 58, berkata masyarakatMelayu dan Islam di negara ini perlu bersatu dalam mempertahankan Islam dan kuasa politik Melayu daripada dirampas pihak yang mahu menghancurkan masa depanbangsa Melayu.

"Saya kesal kerana ada orang Melayu yang bergelar ulama sanggup dijadikan kuda tunggangan selama ini oleh pihak antiIslam dan Melayu," katanya kepada Bernama selepas bantahan aman selama 20 minit itu. - BERNAMA

LU FIKIR LA SENDIRI!!!

Tiada ulasan:

Catat Komen