Jumaat, 1 Februari 2013

Selera Seks Semakin Berkurang Bila Jawatan MB Kelantan Semakin Jauh Dari Nik Aziz..!


Perasaan tamak jika sudah menguasai anak Adam maka tidak akan ada perasaan cukup didalam dirinya, makanya kesyukuran pasti jauh untuk meniti di dibibir jauh sekali ianya bertapak di lubuk hatinya. Selain tamak makan, minum, harta dan anak pinak, tamakkan kuasa juga di lihat lebih berbahaya, kerana dengan kuasa akan menjadikan mereka alpa, lalai, lupa dan leka bukan sahaja tanggungjawab sesama manusia malah jauh dari itu perasaan dan keyakinan kepada Tuhan Maha Pencipta juga boleh hilang kerana tamak kan kuasa..!

Rakyat Kelantan yang bercadang mengundi calon Pas atau parti pembangkang lain pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti, secara tidak langsung menyokong lebih banyak lagi tanah milik kerajaan negeri terutama di Ulu Kelantan diserahkan kepada orang luar.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Dr. Awang Adek Hussin berkata, perkara ini sepatutnya sudah menjadi pengajaran kepada rakyat Kelantan.

"Jika mahu menghentikannya, mereka tidak perlu lagi mengundi calon pembangkang terutama Pas yang bertanggung jawab ke atas pemberian tanah itu," katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan dengan penduduk di Jelawat di sini hari ini.

Beliau yang juga Timbalan Menteri Kewangan berkata, kerajaan negeri tidak seharusnya berdolak-dalih mengenai pemberian tanah kepada orang luar Kelantan dan mereka mesti bertanggungjawab.

"Bagi saya tanah di Kelantan hak milik rakyat Kelantan sekali pun diberi kepada orang luar dengan alasan pembangunan Ladang Rakyat," katanya yang juga Ketua UMNO Bahagian Bachok.

Katanya, sepatutnya rakyat miskin di negeri ini diberi keutamaan untuk memiliki tanah tersebut untuk masa depan mereka yang lebih baik.

Awang Adek berkata, jika Pas ikhlas ingin membantu rakyat miskin tanpa mengira bangsa, lebih baik tanah itu dimajukan oleh agensi kerajaan negeri sendiri yang berfungsi seperti Felda dan Felcra yang terbukti berkesan dan diterima baik semua pihak.

Beliau berkata, jika perbuatan itu tidak dihentikan, kesannya terlalu besar terhadap masa depan rakyat Kelantan selain kekayaan bumi Kelantan dimonopoli orang luar manakala orang miskin akan terus terpinggir di bumi sendiri.

Menurutnya, sekiranya tidak mahu perbuatan itu berulang, rakyat Kelantan perlu mengundi calon Barisan Nasional yang terbukti berkemampuan menjaga kepentingan rakyat. - BERNAMA

Lu Fikir La Sendiri!!!

1 ulasan:

  1. tak apalah rezeki dia.akhirat nanti jawablah apa dia buat utk perpaduan islam dan pembangunan ekonomi org islam di tanah melayu ni.

    BalasPadam