Sabtu, 12 Januari 2019

PEMASYURAN SULTAN PAHANG

DAULAT TUANKU..!
Istiadat pemasyhuran Sultan Pahang yang baharu akan dilangsung 15 Jan 2019 - Tengku Abdul Rahman
Pemangku Raja Pahang Tengku Abdullah dilantik sebagai Sultan Pahang keenam menggantikan Sultan Ahmad Shah berkuatkuasa serta merta - Tengku Muda Pahang

19 ulasan:

 1. Semakin menikam kalbu bila mendengar lagu ....pelamin angan ku musnah.....

  BalasPadam
  Balasan
  1. Puaka2 DAParasit HOMO JIJIK ZIONIS dah TAKUT - kalau DYMM Sultan Abdullah Al-Haj Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah, terCINTA kita, yg. amat berJIWA rakyat dan sering memPERTAHANKan ISLAM/umatnya serta HAK, WARISAN, IDENTITI dan SEJARAH bangsa BUMIPUTERA kita - diLANTIK sbg. DYMM YDPA!!

   Maka, SERANGAN berTUBI2 ke atas KERAJAAN BN. terutamanya mantan PM/PRESIDEN UMNO Orang Asal ISLAM/MELAYU amat GEMILANG kita, YAB DS Najib terCINTA kita serta mantan WANITA PERTAMA Orang asal ISLAM/MELAYU amat GEMILANG kita, YAB DS Rosmah terCINTA kita (kerana YAB DS Najib adalah pemimpin Islam/Melayu dan UMNO yg. amat PENTING dr. PAHANG), terus diLANCARkan oleh rejim BANGKAI2 Parasit PENJAJAH/PEROMPAK/PERASUAH/PENGGANAS/PEMBUNUH Diktator madey anak beranak PARIA/anwaq HOMO-PariaKRhomo/DAPanjing KURAP HOMO JIJIK-KULI2 puaka2 ZIONIS HOMO Freemason CIA/MOSSAD-IS(IS)rael/SOROS - utk. terus MENSABOTAJ akan HAK dan KUASA DYMM Sultan Abdullah terCINTA kita agar GAGAL diTABALkan sbg. DYMM YDPA nanti atau terPAKSA TUNDUK kpd. segala KEMAHUAN rejim PHomo PARASIT JIJIK ni sekiranya diTABALkan sbg. DYMM YDPA kita!!

   Dan skrg. PENJAJAH2 PARIA BANGKAI PARASIT PN DAPengganas HOMO JIJIK Zionis/Kem. Sumber PENG-GANAS HINDRAFhomo-TAMIL EELAM Sri Lanka, menggunakan POL*S pula utk. terus membuat SERANGAN dan TUDUHAN2 PALSU ke atas KERAJAAN BN amat GEMILANG bawah YAB DS Najib terCINTA kita - juga utk. menSABOTAJ pertabalan DYMM Sultan Abdullah terCINTA kita sbg. DYMM YDPA kita atau menGERTAK baginda sekiranya diTABALkan sbg. DYMM YDPA di masa akan datang!!!

   Lihat di - https://www.justreadonline.com/2019/01/11/police-raid-hrdf-office/

   (Tok Terkedu)

   Padam
  2. Tolong lah Tok Kedudu ...

   Orang tua perlu tunjuk tauladan yang baik di sini .....

   Guna lah bahasa yang tak menyinggung perasaan sesiapa

   Padam
  3. Yg. puaka2 PENJAJAH/PENGGANAS/PEROMPAK/PERASUAH/PENIPU/PEMBUNUH DAPbangkai ANJING HOMO JIJIK Zioni, asyik mengHINA/mengGERTAK Islam/Umatnya dan bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kami, termsk. DYMM RAJA2 MELAYU kami dgn. amat JIJIK dan KEJI - sampai nak MEMBUNUH YAB DS Najib, dan aku dan KELUARGA aku, TAK pula lu TERLALAK aaahhh?!!! Lepas tu, si PENJAJAH2/PEMBUNUH2 PARIAnijing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis nak MENGARAHkan aku utk. berhemah pula dgn. depa; HARAM JADAH betul!!!!

   Maka, PI MAMPOS luHOMO 710 BANGKAI BABI PENYAMAQ DAPbangkai ANJING, dr. TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kami ni!! HAPUSkan habis2an, PARTI PENJAJAH/PENGGANAS buas PELAHAP BANGKAI BABI HOMO JIJIK Zionis FREEMASON -

   D uboq
   A njing
   P eliwat!!!!

   (Tok Terkedu)

   Padam
 2. Bagus. Semua orang kata Tengku Mahkota memang baik pekerti nya. Amat sesuai memegang jawatan Sultan Pahang, justry, YDP Agong.

  Syukur Alhamdulillah.

  Sekarang aku nak nengok surat terbuka Khairuddin kpd TMJ itu keluar selalu. Tak boleh nak fikirkan mcm mana keadaan nya bila dia jadi Agong nanti.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Setuju. DYMM Sultan Abdullah tidak ada kontroversi, takda sesiapa komplen pasal dia di masa dia Tengku Mahkota.

   Dia mesra dengan rakyat, takda sebut pasal "Bangsa Pahang" atau sebegai nya.

   Padam
  2. Pribahasa baru yg sdg tular: Jangan angkoh mcm YMJ nanti kesipuan mcm Sultan Johor.

   Padam
  3. CELAKA lu minahHOMO BANGKAI ANJING HOMO GILA BABI keturunan PELACUR SUNDAL tepi LONGKANG HANYIR yg. lahir dr. LUBANG JAMBAN DAPelahap BANGKAI ANJING HOMO JIJIK Zionis paling KEPARAT!!!

   Tok Terkedu.

   Padam
  4. Cerah masa depan negara dengan Tuanku Sultan Pahang menaikki takhta YDP Agong.

   Dia dilihat sebagai orang yang telah menerima asuhan yang baik dari ayahenda dan bonda nya. Tahu tempat nya dan memainkan peranan yang diharapkan sebagai Tengku Mahkota.

   Kata2 nya sentiasa terjaga dan sesuai dengan keadaan nya. Bila di tanya pihak media sebelom mula nya mesyuarat Majlis Di Raja Pahang berkenaan penggantian ayahnda nya, dia ha nya berkata, "Assalamualaikum. Fikirkan lah yang baik sahaja."

   Di masa selesai mesyuarat itu, dia di tanya lagi, dia ha nya mengata "No comment", walau pun keputusan sudah di buat bahawa dia akan menjadi Sultan Pahang. Amat tepat sekali jawapan nya. Sebab bukan bagi nya menjawab atau memaklom kan rakyat perkara itu. Itu tugas Kerajaan Negeri Pahang yang kemudian nya telah membuat kenyataan.

   Padam
  5. Amat menyenangkan hati kita mendapat Sultan Pahang bahru menjadi YDP Agong.

   Tidak lagi ada yang ambil cuti sakit dua bulan tapi kahwin rakyat asing.

   Di masa memegang jawatan Tengku Mahkota, dia tidak pernah mengeluarkan kata kata yang membayangkan dia mahu melibatkan diri nya di dalam politik negara. Tidak ada di kritik sesiapa.

   All's well that ends well di dalam episod Tengku Mahkota Pahang menaikki takhta Sultan Negeri Pahang dan, berikut nya, takhta YDP Agong ini. Memang sudah giliran Sultan Pahang kali ini.

   Mari lah kita doakan negara akan maju jaya, rakyat terjaga, aman dan makmur walau pun ada beragai cabaran akibat pemerintahan yang lalu.

   Allah lanjutkan usia Sultan Pahang dan YDP Agong bahru !

   Padam
 3. Nyata Tun Mahathir tak perlu fikirkan pinda kata2 dia bahawa rakyat China yang beli kediaman2 di Forest City Johor Bahru itu tidak boleh di beri taraf penduduk tetap di negara ini.

  700,000 unit mahal yang di tujukan kpd depa x 4 sefamili = 2.8 juta rakyat Cina diam tetap di negara ini, selepas 10 tahun, layak memohon kerakyatan. Mana boleh.

  Amat bodoh Najib membenarkn itu di zaman pemerintahan nya dulu.

  Sekarang depa boleh masuk dengan visa pelawat saja, untuk aturkan sewa menyewa unti2 itu dsb nya.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yg. DAPbangkai BABI asyik MENGGUBAH WANG HARAM dan diRASUAH berBILLION oleh IS(IS)rael - TAK pula lu MELALAK, si BANGKAI ANJING HOMO PENYAMAQ DAPeliwat ZIONIS aaahhhh?!!!

   Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si BANGKAI ANJING Parasit PENJAJAH/PEROMPAK/PERASUAH/PENGGANAS/PEMBUNUH DAPanjing KURAP HOMO JIJIK-KULI puaka2 ZIONIS HOMO Freemason CIA/MOSSAD-IS(IS)rael/SOROS ni yg. boleh dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPjuboq BABI yg. diKETUAI si tony puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM Penadtang Cina spt. TONGGENG eng HOMO boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Tebrau, Selat Melaka dan Laut China Selatan; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM IS(IS)rael/NATO (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan industri MINYAK/GAS laut dalam yg. berBILLION (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

   Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

   DAP Terima Latihan Dari Mossad?

   January 4, 2016 By WakeUp Malaya

   Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman mene-gaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

   Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
   —–
   Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

   Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

   Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

   Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya.....

   (Tok Terkedu)

   Nota: Dan TAK juga si TERORIS PENJAJAH PARASIT/PEROMPAK DAPjuboq BABI ni nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT! Liaht di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Padam
 4. Amat baik keputusan bagi Pemangku Raja Pahang Tengku Abdullah dilantik sebagai Sultan Pahang keenam berkuatkuasa serta merta.

  Dengan itu selesai lah spekulasi Sultan Johor menjadi Agong kali ini. Gilliran dia ada lah selepas ini, ishaAllah akan berlaku.

  BalasPadam
 5. Waah meriahlah Bintang Palace seminggu dua ni. Daulat Tuanku!!!!

  BalasPadam
 6. PI MAMPOS lu TOK TERKEDU HOMO PENYAMAQ UMNO bangkai ANJING, dr. TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kami ni!!TUMBANGkan habis2an, UMNO PARTI PENJAJAH/PENGGANAS buas BANGKAI BABI HOMO JIJIK Zionis FREEMASON -najib BAGI kedaulatan negara pada SINGAPORK tak pula kamu BISING TOK TERKEDU ANAK haramjaddah!!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yg. lu HOMO si PENGGANAS BANGKAI BABI PENAKUT 12 Januari 2019 9:56 PTG, nak MENYAMAQ sbg. NEK TEMPOYAK-si penyokong UMNO, dan COPY-PASTE dan PALSUkan komen Nek Tempoyak yg. SEBENAQnya ANTI-DAP BANGKAI ANJING punya komen, apahal si BANGKAI ANJING KURAP oi?!!!!!

   CELAKA lu HOMO BANGKAI ANJING HOMO SUNDAL keturunan PELACUR BANGKAI BABI tepi LONGKANG HANYIR yg. lahir dr. LUBANG JAMBAN DAPelahap BANGKAI ANJING HOMO JIJIK Zionis paling KEPARAT!!!

   HAPUSkan habis2an, PARTI PENJAJAH/PENGGANAS buas PELAHAP BANGKAI BABI HOMO JIJIK Zionis FREEMASON -

   D uboq
   A njing
   P eliwat!!!!

   (Tok Terkedu)

   Padam
  2. Tok Terkedu ini tidak sihat pmikiran. Ramai yang tidak mempedulikan nya.

   Tapi, masa menunggu azan

   Padam
  3. Tapi, masa menunggu azan Subuh ini, boleh lah melayan dia sedikit.

   Dengan tujuan:

   1. Kot boleh membikin dia sedar perlu nya pergi jumpa doktor pakar, dapatkan ubat, makan ubat seperti di arah doktor dan, dengan itu, kurang lah dia mengganggu ketenteraman kita membaca dan menyertai blog ini.

   2. Mendapat sedikit hiburan. Memang tidak baik mengetawakan atau making fun sesiapa yang tidak waras pemikiran. Tetapi, ada masa masa nya dia nampak siuman. Jadi, di harap ada masa nya dia membaca komen komen di atas nya itu dengan fikiran yang waras. Dengan itu, berfaedah kpd dia dan dapat hiburan dan kepuasan hati kpd kita.

   Padam
 7. sokong tok terkedu..

  teruskan tok terkedu

  biar terkedu mamak kutty mamak tongggkan and the gang

  BalasPadam