Sabtu, 16 Februari 2013

Kenapa Hidung Nik Najis Tak Berhenti Berdarah?


Nik Najis kena sumbat daun sireh kalau nak berhentikan darah di hidung..!

"Memang benar, tepat, beri undi kepada Pas adalah haram."

Demikian ditegaskan bekas Setiausaha Dewan Ulama Pas Kelantan, Wan Ismail Wan Ahmad, ketika mengulas laporan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di negeri ini yang mengisytiharkan memberi undi kepada Pas dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 adalah haram.

Wan Ismail berkata, beliau beranggapan sedemikian kerana Pas sepatutnya menentang DAP yang semakin berani menyentuh sensitiviti agama Islam terutama membabitkan perkara akidah dan bukannya terus bersekutu dengan parti tersebut.

"Walaupun dia (Pas) tidak buat perkara itu tetapi masih bersekutu, ini bererti dia telah bersubahat.

"Yang sangat jelas sekarang adalah isu penggunaan kalimah Allah. Ibarat memang kamu tidak mencuri, tapi yang kamu ikut sama pergi mencuri dengan kumpulan pencuri itu kenapa, bukankah itu maknanya kamu menyokongnya. Inilah subahat," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Sebelum ini beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang dianggotai para ulama, Tok Guru pondok, imam dan ustaz muda membuat pengisytiharan memberi undi kepada Pas dalam pilihan raya umum akan datang adalah haram.

Pertubuhan itu iaitu Minda Pondok, Ustaz Muda Membela Agama dan Tanah Air (Ummati), Ikatan Cendekiawan Islam Kelantan (ICIK) dan Pendita turut menegaskan perjuangan menentang Pas adalah jihad kerana mengundi parti itu bermaksud menyokong DAP yang merupakan parti cauvinis yang menolak Islam dan memperjuangkan sekularisme.

Mengulas lanjut pendirian NGO terbabit, Wan Ismail yang juga antara bekas pengasas penubuhan Pas di negeri ini berkata, tanggapan Pas bersubahat dalam isu yang menyentuh sensitiviti umat Islam tidak akan hilang selagi terus bersekutu dengan DAP.

Sehubungan itu, beliau menegaskan, umat Islam seharusnya peka terhadap tuntutan syarak dalam soal memilih kerajaan Islam kerana perkara tersebut tidak boleh dijual beli.

"Kita kena ingat, syurga neraka bukan hak kita. Tidak ada istilah undi Pas masuk syurga. Kemungkaran tetap kemungkaran," katanya.

LU FIKIR LA SENDIRI!!!

3 ulasan:

  1. Dap memang mahu supaya pas keluar pakatan dan bertanding bebas supaya undi melayu pecah dan pkr ambil kerusi pas dan ambil kerusi pkr. Bila melayu berpecah cina dap yg untung.

    BalasPadam
  2. PENGANUT PASRAEL DA LAMA JD KAFIR SEJAK WALLY SLIPAU MENCARUT KAFIRKAN UMAT ISLAM BROO..SKANG NIH RAMAI YG DH BUKAK MATE DAN KUAR PARTI SBB X NK BERSUBAHAT DGN DEEAYYPIG PPEEGAYAR..BALASAN CASH TU BROO KEHKEHKEHKEH

    BalasPadam
  3. Ape lah PAS ni, ckp bodoh marah, kalau nak sangat PUTRAJAYA tu, kan ada jln shotcut, join dgn UMNO lah dol!, kompom dpt, melayu kuat, Islam hebat, ha pastu kita tengok.. kalau x ngam baru cerita, org kawin pun boleh cerai, ini join kerjasama je, apelah. Yg kapir dipeluk, yg Islam dikutuk, apelah PAS ni.. jgn bnyk ckp lah, dgn DAP kau bisu 2 juta bahasa. ni lah masa nak ubah, kau jgn dengar ckp Nuar Jubur tu, cayalah.Dia penipu no wahid!

    BalasPadam