Jumaat, 22 Februari 2013

Nik Najis Yang Sebenarnya Binatang..!


Dah teruk sakit tua kutuk ni...mengikut kata bijak pandai orang yang menuduh orang lain maka tuduhannya akan kembali kepada yang ampunya diri..! Jadi kalau ikut teori tu...maka jelaslah yang haiwan, yang binatang, yang lembu, yang ayam...yang anjing ( gua tambah ) hehehe..ialah Nik Najis sendiri!!!

Lagi pulak kalau jadi binatang peliharaan..huhuhu..!

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kenyataan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik 
Abdul Aziz Nik Mat menyamakan penerima bantuan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dengan haiwan, sebagai menghina rakyat dan amat keterlaluan.

Beliau turut mempersoal kenyataan itu yang tidak konsisten memandangkan pakatan pembangkang terutamanya di Selangor turut menjanjikan beberapa perkara yang bersifat kewangan.

“Apa beza dengan janji dia (pakatan pembangkang) di Selangor. Elaun untuk ibu tunggal, bayaran elaun anak ke tadika, janji air percuma…itu kan pemberian kewangan juga? Apa beza dengan BR1M? Jadi takkanlah Nik Aziz nak kutuk bila kita buat dan bila pakatan buat dia tak kata apa-apa?.

“Itu pendirian tidak konsisten kalau itu (BR1M) dikira amalan tidak baik dan disama dengan haiwan…kenapa dia tak kata apa-apa bila pakatan janji…janji itu pula tidak ditunaikan,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri perjumpaan khas dengan pemimpin Barisan Nasional (BN) Sarawak dan Majlis Tertinggi komponen parti BN negeri di Kuching, Jumaat.

Najib mengulas kenyataan Mursyidul Am PAS itu yang menyamakan usaha murni kerajaan memberi pelbagai bantuan kepada rakyat seolah-olah memberi hampas kelapa, padi dan jerami kepada ayam dan lembu. Mengulas lanjut, Najib berkata amalan memberi bantuan kepada rakyat sudah lama dilaksanakan kerajaan secara subsidi tidak langsung, manakala BR1M bersifat lebih fokus kepada kumpulan sasaran.

“Setiap tahun kerajaan belanja lebih kurang RM30 bilion untuk subsidi, kita beri dalam bentuk subsidi secara tidak langsung …orang tak layak seperti orang kaya pun terima dan berlakunya ketirisan seperti penyeludupan serta penjualan diesel di luar sempadan dan sebagainya.

“Jadi kita pilih beri subsidi diesel secara lebih fokus lagi, dan cara lebih fokus ini termasuk BR1M dimana kita tentukan mereka betul-betul layak mengikut tafsiran Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), hanya mereka akan terima bantuan kewangan,” katanya.

Beliau berkata, kerajaan melihat BR1M bukan sahaja bantuan kepada rakyat, tetapi turut akan mempergiatkan kegiatan ekonomi di sesebuah kawasan.

“Bantuan kewangan ini akan cetus kegiatan ekonomi di kawasan tempatan, ia beri pekedai serta peruncit manfaat dan rakyat (penerima) sendiri punya kuasa untuk tentukan cara untuk belanjakan duit itu.

“Jadi ini tidak ada bezanya dengan amalan di sesetengah negara lain seperti Singapura dimana mereka kreditkan kepada akaun CPF untuk bantu rakyat, di Indonesia pun ada juga pemberian secara langsung kepada rakyat,” katanya.
- BERNAMA

LU FIKIR LA SENDIRI!!!


3 ulasan:

 1. WALLY SLIPOR KND INFECTION KUTU VAVI LER BROO KEHKEHKEH..AWASS BRO KANG LU KNE KUTOKAKAN BAPAK KAPIR BROO HUHUHU

  BalasPadam
 2. nik ajiz tu bukannya ulamak.. tapi dah tahap pukimak dah skrg nie..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Istifarlah banyak2. Kalau tuan seorang muslim insaflah jgn kerana poltik dosa pahala dah buang ketepi. Tuan akan disoal dipadang mahsyar nanti akan tulisan dan tindakan tuan ini. Begitu juga dengan penulis article nanti. Saya ini cuma nasihat saja. Fitnah itu keji. Orang yg tuan keji dan fitnah akan mendapat pahala. Sesekali berdampinglah dengan orang yang berilmu. Jgn ikut perasan sehingga mengenepi akhlak seorang muslim!

   Padam