Selasa, 9 September 2014

Minta Maaf Tapi Biadap..!


Anwar Aljub terpaksa menurut kata dan cara sekutu jahatnya komunis DAPig untuk meminta maaf dari Tuanku Sultan Selangor..! 

Bagi DAPig permohonan maaf hanya protokol biasa yang perlu dilakukan bagi mengaburi mata pengikut komunis dan rakyat jelata bahawa DAPig mengiktiraf dan mengakui Institusi Kesultanan dan Raja Raja...sedang hakikatnya TIDAK sama sekali..!!!

Namun DAPig tidak rugi apa apa..! tak minta maaf pun tak apa... minta maaf mungkin ada sedikit untung politik yang diharap darinya..!

Tapi bagi ANwar tentunya berbeza..! tak minta maaf setelah komunis mendahuluinya tentu mendatangkan bala dan kerugian bagi parti terutama dirinya..! Maka usaha memohon maaf terpaksa dilakukan namun mesti dengan kenyataan yang menunjukkan kebiadapan apabila enggan mengakui kesilapan...!

PETALING JAYA: Parti Keadilan Rakyat (PKR) akhirnya memohon maaf kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah kerana mencadangkan hanya satu nama calon untuk dipertimbangkan sebagai menteri besar baharu di negeri ini.

Tindakan itu dilakukan selepas rakan sekutunya, DAP melakukan perkara yang sama, pagi Selasa.
Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, PKR dan Pakatan Rakyat tegak di atas prinsip keluhuran Perlembagaan serta menjunjung sistem raja berpelembagaan dan demokrasi berparlimen.
"Merujuk kepada kenyataan media istana Selangor yang ditandatangani oleh Setiausaha Sulit kepada Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan semalam (Isnin), pihak kami akan terus merafak sembah dan memohon keampunan Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan seandainya keputusan kami mematuhi Undang-undang Tubuh Negeri Selangor dan amalan (“convention”) sejak 1957 menyebabkan terguris perasaan Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan.
"PKR mengulangi pendirian untuk menjunjung kedaulatan raja Melayu dan institusi raja berperlembagaan," katanya menerusi satu kenyataan media, Selasa.
Memohon maaf kerana mematuhi Undang Undang? jadi siapa yang tak patuh? Sultan??? kan ke biadap namanya..!
Dasar bangsat..!
Lu Fikir La Sendiri!!!

10 ulasan:

 1. Memang kurang ajar. Peliklah dia rasa macam dia hebat sangat pulak. Bila masa dia mematuhi Undang-undang Tubuh Negeri Selangor dan amalan (“convention”) sejak 1957 ? Cakap serupa orang bodoh. Ayat ni boleh guna kat Macai PKR, depa boleh tepuk tanganlah. Senang saja, dia tidak mematuhi titah sultan selangor, jadi tak payahlah nak tunjuk apa yang dibuat tidak disengajakan. Bangang punya puak.

  BalasPadam
 2. Tak payah nak ingat semua rakyat Malaysia tak bersekolah macam Macai PKR.

  BalasPadam
 3. Anwar?.... gila.

  BalasPadam
 4. Rasa budak tadika lagi pandai dari mamat ni.

  BalasPadam
 5. Sapa2 yg pecaya dia mlm ni, besok pagi mmg lencun la kena kencing

  BalasPadam
 6. Dalam ertikata lain contohnya "Maafkan saya kerana membalunkan kamu, tetapi lain kali janganlah salah menonggeng macam tadi kalau tak mau kena taler sekali lagi"

  BalasPadam
 7. Jgn. nak percaya KELENTONG si DAPBANGKAI/PKRSODOM - takut kena tangkap bawah Akta Hasutan lah tu?! Yg. kes PPS pula, tu kenapa senyap saja?! Takkanlah si guan eng/rayer-KANGKANG BABI dan beribu geng KONGSI GELAP DAPBANGKAI nak biaq terlepas?! Geram betul aku - kalau Islam/Melayu, AG-LIBERAL-yg. patut diPECAT takkan lepas!

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam
 8. mula saja buka mulut berbicara saja dh menipu.. mohon dijauhkan manusia seperti ini dari mukabumi ini.

  BalasPadam
 9. Mintak maaf sebab takut kena tindakkan Akta Hasutan

  Pihak berwajib mesti ambil tindakkan terhadap pemimpin DAP/PKR ni

  Atau pon Pihak Berwajib hanya berani bertondak terhadap orang2 bawahan saja??

  BalasPadam
 10. Anwar mngkin akan jd tk siuman lps ni
  Rafizi mmg dh tk siuman pn

  BalasPadam