Khamis, 11 September 2014

PANAS > Saya Berhenti Jika Saya PM ~ Tun M..!!!


Tun M mengebom lagi..! Kali ini sekali lagi Tun tak minta Najib berhenti cuma Tun kata jika beliau masih lagi Perdana Menteri maka beliau akan meletakkan jawatan...!

Jangan angin satu badan..! terutama kepada para pengampu dan para punahsihat..! jangan takut kerana kenyataan Tun M ini hanya berada di MalayMail Online selama 2 jam sahaja sebelum ditarik balik petang semalam..!


Dr M: If I am the present prime minister, I would resign


The Malay Mail Online – 2 hours 36 minutes...

KUALA LUMPUR, Sept 10 — Tun Dr Mahathir Mohamad continued his offensive against Putrajaya today, saying he would step down were he the prime minister of the current administration.

The former prime minister accused Putrajaya of failing to provide strong leadership and put Malaysia on the right path to development.

“If I am the present prime minister, I would resign,” Dr Mahathir said when asked by the audience on what his successors had failed to achieve and what he would do if he was still head of the government today.

Before that, Dr Mahathir had criticised Putrajaya’s various transformation programmes, calling them populist measures to win approval rather than develop the nation.

He also lashed out at the government’s continuation of direct cash handouts in the form of the 1 Malaysia People’s Aid (BR1M), saying it was only promoting public dependency on government support.


Tentunya Utusan, rehat tido makan ( RTM ), TV3 dan lain lain media arus perdana tidak akan sesekali mengeluarkan kenyataan tersebut..! 

Jadi boleh lah berdepan dengan Najib dan mendabik dada bahawa anda telah bekerja dan berjaya mengekang isu tersebut...malah sedang berusaha untuk mempastikan Tun M tutup mulut dan datang memohon maaf kepada Najib macam DAPig dan Anwar Aljub buat tu..!

Tun M bercakap bagi pihak dirinya..! bukan diri Najib...! Yang menjawat jawatan sekarang ialah Najib bukan Tun M..takde kena mengena pun..! maka apa yang nak gundah gulana..!

Tun M pun bukan reti sindir, perli dan sinis..! kan Tun M terkenal dengan cakap lurus..cakap tegak tegak...! buat apa nak menyindir nyindir...!

Lu FIkir La Sendiri!!!

15 ulasan:

  1. Betul punya blurr tu, tokleh nak pikir, belum mumayyiz lg tu. Mumayyiz politik.

    BalasPadam
  2. Bijak sungguh... Pendapatan isi rumah rakyat naik RM5900.00...saya tambah BRIM tahun depan RM300.00...makin ramailah tak sokong BN...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salah guna kuasa
      X cerdik tahap biawak...

      Padam
  3. Aku rasa baiklah PM-LIBERAL kita ni dibawa BERUBAT kat Pusat Perubatan Islam, oleh org-org yg. boleh dipercayai saja - aku syak PM kita ni telah dikenakan ilmu hitam ni!

    Makcik Sambal Belacan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baik lagi antar dia gi rumah Anwar Ibrahim untuk di duburi kconfirmed cepat sembuh dan senang melepas.

      Padam
    2. betul tu...biasa manusia yang terkena nasi kangkang yang tak boleh berfikir secara logik dan tak nampak jalan sebenarnya

      Padam
  4. Suara nasihat seperti tun disembunyikan,cadangan pemansuhan pembangkang didengari digembar gembur.....adakah terdapat perbezaan antara pembngkng dengan kerajaan?kepariaan apakah ini najib?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biasanya fakta pedas....tapi kalu auta boleh diterima..itu lah PM Malaysia sekarang

      Padam
  5. Pemimpin pemimpin kita terlalu leka dibelai puak puak penghancor bangsa dan negara.

    Najib sebok ckp ingatkan UMNO jangan syok sendiri tetapi hakikatnya UMNO dan juga PAS semua syok sendiri. Golongan golongan liberal ni senantiasa mempertahankan rakan rakan perniagaan mereka sahaja dan bukannya rakyat yang memilih mereka. Kenapalah ahli ahli politik ni semua dilahirkan sebagai pukimak tegar akupun tak faham. Ini je cara diorang carik duit kot, marahkan kita suruh kerja kuat tapi diorang dok hadap burit burit cina DAP buatkan segala galanya untuk mereka. Takde telor dan takde maruah. Sial korang semua.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju sesangaattt!!!

      Padam
  6. sebenarnya tun m bimbang kalau ada pm yg lebih menyerlah dari beliau. sy fikir najib berada di landasan yg betul, cuma caranya lebih lembut sedikit. sebab tu, ketika pakatan sedang kecamuk, sepatutnya tun m bantu kuatkan kerajaan tapi tun memilih untuk menghentam kerajaan. sama mcm sblum pru13, tun bantai bn akibatnya keputusan pru kurang memihak kpd bn. sy rasa tun m bukan ikhlas sangat. tidak akan ada 2 tunku. tidak akan ada 2 tun razak. tidak akan ada 2 mahathir. setiap pemimpin ada cara sendiri. sy tak fikir keadaan sekarang makin buruk. sy penerima brim cuma setahun sekali, tidak terfikir untuk bergantung kpd brim untuk menyara hidup. sy masih perlu berusaha untuk cari rezeki lebih. brum tu hanya celah gigi. cuma cukup untuk bayar insuran dan road tax motor dan kereta buruk milik sendiri dan anak. bodohlah org yg beranggapan brim menyebabkan org malas berusaha. sbnarnya brim memberi semangat untuk penerimanya berusaha. dulu takut guna motor dan kereta buruk untuk pergi kerja sebab tak mampu beli insuran dan roadtax motor dan kereta, takut ditahan polis. lepas dpt brim, cpt2 beli rdtax dan insuran. lega sikit pergi balik kerja. tum m ada faham tu ? tak mungkin. sudahlah tun, duduk situ diam2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes Mr mae, kitaorang jeles giler pd PM kerana makan gaji dan memberi gaji beribu pada konSULTANt yg memberikan hanya lapOran yg baik pd PM, kami rakyat bawahan tersepit tanpa pembelaa.

      Padam
  7. Pecat semua consultant data yg tak ada merit bekerja.

    Wahid tu mmg bodoh..borong projek subsidi, br1m mmg tak baik untuk productivity Negara.

    Hasilkan industry, buat sesuatu produk anak tempatan.

    BalasPadam
  8. rocky the great brown flesh vibrator says: aku heran, dari mana duit Najib korek sampai tak habes2 buat projek sana sini & belanja itu ini (termasuk belanja bini) pada hal laporan ADB & WB terang2 cakap ratio tabungan/hutang dah tak seimbang malah deficit macam bukit batu caves lak? jelesnya aku kat Jho Low, Jaikishan & puak2 yang dok belai bulu jubo Rosmah...

    BalasPadam