Ahad, 24 Mac 2013

PM MOHON MANDAT 5 TAHUN LAGI...!

PERDANA Menteri, Najib Tun Razak bersama Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob merasmikan kemuncak siri Jelajah Janji Ditepati (JJD) di Kuantan malam tadi. - BERNAMA
INSYAALLAH PM...KERAJAAN BN AKAN KEKAL DALAM PRU 13 YANG AKAN DATANG INI...


Program Jelajah Janji Ditepati berakhir malam tadi dengan Perdana Menteri menyatakan permohonan kepada rakyat agar memberi mandat kuasa lima tahun lagi kepada Barisan Nasional (BN) memerintah negara dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) nanti.

Menurut Datuk Seri Najib Tun Razak, permintaan kepada rakyat itu adalah berdasarkan janji-janji BN yang sudah pun ditepati oleh parti itu.

Pada masa yang sama, beliau berharap rakyat tidak tertipu dengan janji-janji pembangkang yang menawarkan bulan, bintang dan syurga kerana terbukti janji mereka itu tidak ditepati.

Perdana Menteri yakin, sekiranya rakyat sekali lagi memberi mandat kepada BN, masa depan Malaysia terus bersinar menjadi sebuah negara berjaya dan unggul.

Berucap pada siri terakhir JJD di sini malam tadi yang dihadiri kira-kira 80,000 orang di pekarangan Padang Majlis Perbandaran Kuantan 2 di sini, Najib berkata:

"Kalau kita dapat menyeberang jambatan melintas sebelah sana (menang PRU-13), saya yakin dengan mandat baru ini, kerajaan akan melakukan lebih baik lagi untuk lima tahun akan datang. Dalam tempoh empat tahun ini pun kita dapat lihat banyak kejayaan.

"Kerajaan pimpinan BN berjanji ke pada rakyat Malaysia, beri kita lima tahun yang akan datang, kita akan buat lebih hebat lagi. Kita akan bekerja bersungguh-sungguh." - UTUSAN ONLINE


KIRA-KIRA 80,000 orang ramai hadir pada program Jelajah Janji Ditepati edisi terakhir di pekarangan Padang Majlis Perbandaran Kuantan 2, Kuantan malam tadi. - UTUSAN/MAHATHIR ALI
LU FIKIR LA SENDIRI!!!

5 ulasan:

 1. BN ALWAYS DE BEST BROO HUHUHUHU

  BalasPadam
 2. Rapatkan barisan, kukuhkan perpaduan, musuh dah nyata..lawan habis-habisan..Punahkan Peliwat, Pengkhianat Negara!!

  BalasPadam
 3. Jangan bagi peluang Peliwat jadi PM kalau tidak negara akan turut diliwat. Kalau Negara diliwat alamatnya menderitalah rakyat.

  BalasPadam
 4. ALHAMDULILLAH, INSYAALLAH ALAH MEMBERI KEMENANGAN YANG LEBIH BESAR PADA BN DAN KEPADA DS NAJIB PADA PRU 13 NANTI,SEBAB DIA TUNAI APA YANG DIA CAKAP, CUMA YANG MENERIMA TUNAI TU ADA YANG TAK BERSYUKUR....TUNGGULAH BALA YANG ANDA AKAN TERIMA NANTI SEBAB ANDA AMBIL DUIT TU DAN BERI MAKAN KELUARGA,DALAM MASA YANG SAMA ANDA MENGUTUK,LANGSUNG TAK BERSYUKUR. AKU YANG TAK TERIMA APA APA CUMA DAPAT KENAIKAN GAJI YANG DIUMUMKAN OLEH DS NAJIB SANGAT BERSYUKUR DAN RASA SERONOK BILA LIHAT ORANG RAMAI PERGI AMBAIL GANJARAN YANG DIBERIKAN OLEH DS NAJIB.....( JANJI DITEPATI )BAIKNYA PM KU YANG SANGAT AKU SAYANGI. LIHAT LAH WAJAHNYA YANG SANGAT JERNIH, SENTIASA TERSENYUM WALAU DI KUTUK, DIHINA DAN DIFITNAH....NAUZUBILLAH...INI SEMUA KERJA SYAITAN. BANDINGKANLAH DENGAN WAJAH MANUSIA YANG PR SANJUNG-SANJUNG TU....YANG NAK DIJADIKAN PM SELEPAS PRU13(KALAU MENANG)...APA AKAN JADI PADA MALAYSIA?....MUSNAH DAN HANCUR, AKAN DITURUNKAN BALA SEPERTI SESETENGAH NEGARA ARAB YANG LAIN.MEREKA TIDAK PERNAH BERSYUKUR, NAK YANG LEBIH BAIK TAPI SEBALIKNYA YANG BERLAKU....HANCUR NEGARA ISLAM DENGAN BERBUNUHAN SESAMA SENDIRI TAK DAPAT DIBENDUNG LAGI HINGGA SEKARANG. MALAYSIA YANG DIIKTIRAF NEGARA ISLAM YANG TERBAIK DIDUNIA, SANGGUPKAH KITA NAK MENGHANCURKANNYA? PERCAYALAH SEKIRANYA KITA ORANG ISLAM HENDAK MENGHANCURKAN NEGARA SENDIRI,KEHANCURAN ITU AKAN KEKAL SELAMANYA ATAU MENGAMBIL MASA YANG PANJANG UNTUK MEMULIHNYA. BILA NEGARA KITA HANCUR,KESEMPATAN INI AKAN DIAMBIL OLEH NEGARA LUAR UNTUK MENTADBIRNYA. MEREKA YANG AKAN BERKUASA, BUKAN ORANG KITA LAGI. INGATLAH RAKYAT MALAYSIA, ISLAM TU TERLETAK DI HATI BUKAN DI PARTI. BILA ISLAM TU DILETAK DI PARTI....SEMUA KEBURUKAN TERJADI...KALAU ISLAM TU TERLETAK DI HATI...KEBAIKANNYA TERBUKTI, JANJI DITEPATI SEPERTI PM KITA SEKARANG.AKU BERDOA... " YA ALLAH, KAU BERIKANLAH KEMENANGAN KEPADA BN UNTUK MENTADBIR NEGARA MALAYSIA YANG TERCINTA INI. KAU LEMBUTKANLAH DAN KAU TERBUKAKANLAH HATI-HATI MEREKA YANG KERAS TU UNTUK KEMBALI MENYOKONG DS NAJIB DAN MEMBERI KEMENANGAN YANG PALING BESAR PADA PRU KE13 IN". ALHAMDULILLAH.....AMIN

  BalasPadam
 5. Salam 1 Malaysia..kalu nak mandat..cepat² la bubar parlimen..dah bosan tunggu..ceramah BN yang siar kat dalam tv pun selalu ulang benda yang sama..jangan risau sokongan majoriti..rakyat dah kenal pasti sapa yang nak diundi..

  BalasPadam