Selasa, 2 September 2014

4 cm Atau Lebih?


Agak agak ada 4 cm tak statement kusam ni? masing masing mesti faham kan..! itu yang bersungguh sungguh jadi macai tu..!

PETALING JAYA: Pembentukan kerajaan perpaduan PAS-Umno di Selangor 'bukan sahaja sukar tetapi mustahil', kata Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa.

"Bukan saja dari sudut bilangan tetapi juga pada prinsip, pelaksanaan dan kesan jangka masa pendek dan panjang serta kedinamikan semua parti yang terlibat," katanya dalam satu kenyataan.

Husam berkata, kerajaan perpaduan adalah 'bait' sebahagian daripada agenda parti lawan, Umno, dikenali sebagai pasukan 'Timbalan Perdana Menteri' yang mahu menguasai institusi tertentu di dalam PAS.

Hasrat utama pasukan itu, katanya, adalah mencapai dua pertiga di Parlimen apabila ia menguasai kasawan-kawasan PAS di seluruh negara.

Ini akan memihak kepada Umno dalam proses penyempadanan semula kawasan pilihan raya pada masa akan datang.

Umno dan parti komponen di dalam Barisan Nasional mempunyai 134 kerusi Parlimen dan PAS hanya memiliki 21 kerusi.

Dengan kerusi tambahan daripada PAS, BN akan memperolehi lebih daripada dua pertiga majoriti daripada 148 kerusi untuk memberi laluan kepada proses penyempadanan semula.

"Selangor adalah umpan terdekat mereka. Pelbagai helah dicari untuk memisahkan ikatan PR. Jika PAS sudah berpisah, fikir mereka, mudahlah Umno masuk meminang," katanya.

Demi tuhan politik..! mesti dipertahankan persundalan Anwar dan komunis..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

3 ulasan:

  1. yang panjang atau yang pendek?? yang pasti yang pendek itu akal Melayu!! masih degil tak mahu bergabung demi agama dan bangsa!!!

    BalasPadam
  2. Pas itu dah pasti musuh Islam. Tidak payah berseloroh dengan mereka lagi he..he..

    BalasPadam