Selasa, 21 Julai 2015

Ketua Bahagian Mana Yang Terbuka Menentang..!


Kata semua Ketua UMNO Bahagian menyokong Najib..! banner kat atas tu apa cerita? Dah ada yang baling batu sembunyi tangan ke?

Sedangkan Kadir Jasin kata...


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akan kekal berkuasa kerana mendapat sokongan daripada panglima perang dan penyokong parti Umno walaupun majoriti rakyat mendesaknya supaya berundur, kata Datuk A. Kadir Jasin hari ini.
Bekas ketua pengarang Kumpulan New Straits Times itu berkata, Najib yang kini diserang dengan isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan desakan supaya meletakkan jawatan, mungkin tidak memenangi suara rakyat tetapi akan terus memerintah negara melainkan ada pemberontakan dalaman Umno.
"Najib dan kelab penyokong eksklusifnya mungkin tidak akan memenangi pertempuran dalam pendapat awam tetapi mereka ada kuasa politik, sekurang-kurangnya bertahan sehingga pilihan raya akan datang.
"Beliau tidak perlukan sokongan yang mencurah-curah. Beliau hanya perlukan menteri, ketua bahagian Umno, media arus perdana dan penyokong yang setia kepadanya," katanya dalam blog sempena tulisan artikelnya ke-1,000, hari ini.
Kadir berkata, walaupun pelbagai kritikan terhadap Najib, termasuk kelantangan pendahulunya Tun Dr Mahathir Mohamad dibuat secara berterusan, perdana menteri itu akan terus kekal.
"Dr Mahathir, penulis blog, Sarawak Report, pembangkang, kumpulan perbualan melalui WhatsApp, pengguna Instagram dan Facebook boleh mengkritik dan bercakap, malah boleh menganggap mereka berjaya tetapi Najib akan kekal.
"Melainkan ada pemberontakan Umno seperti peristiwa Bestille oleh rakyat Perancis pada 1789 yang menyaksikan Raja Louis XVI dan isterinya yang tidak bertimbang rasa, Marie Antoinette dikenakan hukuman pancung, Najib akan terus kekal.
"Dengan kuasa yang ada padanya melalui 48% sokongan undi Barisan Nasional semasa pilihan raya umum 2013, beliau boleh terus memerintah, walau apa pun yang terjadi, sehingga pilihan raya akan datang. Ini realitinya sekarang," katanya.
Beliau juga merujuk Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek sebagai penyokong setia parti kerana berkhidmat untuk perdana menteri menyekat akses Malaysia kepada laman web pemberi maklumat Sarawak Report.
"Beliau mungkin lemah dan tidak berjaya, tetapi masih ada lagi orang - yang terbaru Shabery, yang satu ketika dulu seorang yang bijak - menjalankan khidmat kepadanya demi kuasa dan wang. Wang, menurut Najib, adalah raja," katanya.
Banner tu di bahagian mana? Siapa Ketua Bahagian nya..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

15 ulasan:

  1. Shabery Cheek berkhidmat bukan kerana wang, itu aku tak terima penulisan blog ini. Jangan kelirukan rakyat lagi, Shabery Cheek berkhidmat menyokong PM Najib kerana kepemimpinan PM Najib sedang di aniayakan oleh pengkhianat Negara. Beliau menuntut keadilan dalam kebenaran.

    BalasPadam
  2. Macam dalam PAS. Ramai yang menentang Hadi Awang dalam dan luar. Hakikatnya apabila dinbuka kepada perwakilan untuk memilih hanya 20% sahaja yang benar-benar menentang. Kumpulan ini adalah macai-macai DAP.

    Begitu jugalah dalam UMNO mereka yang menentang Najib adalah macai-macai Tun yang telah hilang tempat bergantung.

    Namun Najib masih mempercayai Mukriz mentadbir Kedah sebagai Menteri Besar. Sifat inilah yang tidak ada kepada orang seperti TUN. Najib bukan beralah tapi seorang yang berjiwa besar.

    Hanya orang yang berjiwa besar sahaja yang layak untuk mentadbir sebuah Kerajaan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju sangat..kalau zaman tun dulu....sah org macam mukhriz tu, anak org yg menentang dan nak menumbang secara kasar dan ganas, dah di buang dan di pijak pijak....

      macai macai tun ni dah sama dgn macai macai dap pkr ghb....dah satu kem...desperado with common interest and tamak haloba...

      Padam
    2. 6.12 najib ni rakyat marhaen amat sayang dengan najib...mana ada hutang negara bertingkat tingkat?

      Kalau bukan najib tak tau apa nak jadi ngan mesia ni, dulu paklah suka tidor, najib suka hutang alahai rakyat....ini sumeee fitnah!

      Padam
    3. 9.11 swtuju sangat apabila najib selalu tolong diri sendiri

      Timakasih bajib!!!

      Padam
  3. Jiwa Besar tapi hati kecik..

    Lembab nak mampos!!

    Negara dan PArti dah tahap Cronic di asak tapi action masih slow.

    Lebih bodoh lagi di mansuhkan ISA ini membuat pihak haram jadah pendatang kominis cina/keling bertambah lantang dan berani.

    Tapi tindakan masih bergerak saperti sipot atau pon memang benar apa yg mereka katakan.

    BalasPadam
  4. Era Tun tinggal nostalgia. Era projek terbengkalai di sebalik kejayaan besar memajukan Malaysia mengkayarayakan beberapa kroninya dan era OSA untuk menutup perjanjian berat sebelah seperti projek IPP.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Najib amat baik, kalau bukan najib tak mungkin barang naik.

      Terima kasih ahjib gorr

      Padam
  5. Ini semua Psywar....jgnlah syok sendiri dan jadi beruk pulak...

    Najib adalah mangsa pengkhianat negara..

    1 MBD disabotaj, ekonomi Malaysia disabotaj....

    Najib tak lembap. tapi dia tenang dan tak beremosi..

    ISA pun tak dimansuhkan lagi....baru cadangan. Memang Najib kata ISA akan diteruskan...Apa masalah anon 6.48pth...

    Kita kena sokong kerajaan melayu islam yg sedia ada..

    Dunia baratyg diterajui oleh yahudi dan DAP, sedang manggasak dan hendak menjatuhkan kerajaan ini...

    Mereka nak kerajaan yg dikontrol oleh DAP memimpin negara ini...

    Sedarlah wahai org melayu dan Islam di Malaysia...kita perlu bersatu..

    UMNO dan PAS perlu bekerjasama...insya Allah negara akan selamat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa kena ko nih? Ko dah makan ubat atau belum; atau dah tersalah makan ubat?

      Padam
    2. 7.29pm betul apa yang hang xakap tu....lihat apa yang najib telah lakukan untuk negara. Contoh 1mdb tu, seperti husni hanadzlah cakap mdb takde masalah.

      Terimakasih bajib

      Rakyat amat terhutang budi dengan pm ni

      Apalah sangat bayar hutang 1mdb $6 juta satu hari x 365 satu tahun.

      1 ♡♡♡♡♡ RM

      Padam
  6. Aku bukan cai Mahathir tp amat menyesali dgn perangai Najib... tuduh orang konspirasi dgn yahudi sedangkan dia sendiri bela berlambak yahudi sbg con-sultan... sdh lah dia sendiri bodoh nk mampus... ambik plk yahudi dan bukan melayu jd con-sultan... patut lah kena tipu melangit dgn puak2 con-sultan dia sendiri... dan jd la sepertimana yg kita hadapi skrg... mampus la Melayu di bumi sendiri...

    BalasPadam
    Balasan
    1. najib byk belajar dari tun....tun memang master...sifu besar dlm hal hal cakap lain buat lain....

      Padam
    2. 9.14pm jangan lupa kawan baik najib berbangsa cina apa namanya??? Jholoktaik???

      Terimakasih jib.....

      Padam
  7. Melayu Celik Hati21 Julai 2015 8:16 PTG

    Najib tak ada konsultan atau con-sultan.
    Yg ramai ada dikelilingnya adalah con-syaitan.
    Krn otak diasak oleh con-syaitan yg ramai ni, tindakan jadi lembab.
    Salah belum ditentukan lagi.
    Walau apapun yg berlaku adalah kehendak dan pilihannya sendiri.
    Biar dia sendiri yg selesaikan.
    Kalau dia buat kerja jerut leher sendiri, biarkan dia 'terjun dgn labu-labunya'.
    Pemimpin datang dan pergi ...
    Hanya WADAH PERJUANGAN ORANG MELAYU tetap SATU, tiada dua ...
    UMNO dulu kini dan selama-lamanya.

    BalasPadam