Rabu, 11 Januari 2012

Kenyataan Bapa Kepada Anak Yang Diliwat Anwar Ibrahim..!


KENYATAAN MEDIA BAPA SAIFUL BUKHARI!

1) Saya Azlan Mohd Lazim, bapa kepada mohd saiful berasa sangat kecewa dgn kenyataan bar council yang menyarankan agar pihak Peguam Negara tidak mengemukakan rayuan berhubung keputusan kes anak saya yang diputuskan mahkamah pada 9/1/2012.

2) Pada hemat saya, tindakan Majlis Peguam itu dilihat sebagai langkah untuk menidakkan hak seorang warganegara untuk diadili, dan didengar rayuannya sehingga ke peringkat yang tertinggi menurut Perlembagaan Malaysia.

3) Majlis Peguam seharusnya bersikap 'neutral' dalam melihat suatu proses keadilan berlangsung dan bukannya dengan menghalang proses keadilan berlangsung.

5) Adakah gesaan tersebut melambangkan pendirian semua peguam-peguam di Malaysia atau hanya pendirian tertentu individu-individu yang menduduki kerusi Majlis Peguam yang berkepentingan politik?

6) Mengapa Majlis Peguam selama ini pernah tidak bantah pihak tertuduh dalam perbicaraan kes ini yang ikut rekod telah membuat 36 kali rayuan? Ini baru kali pertama pihak kami mohon untuk buat rayuan sudah mahu dihalang. Mengapa ada 'double standard'? Adakah kerana anak saya hanya seorang insan kerdil, bukan seorang VIP, ahli politik, hak beliau dinafikan dengan begitu sahaja?

7) Demi anak saya, saya merayu agar pihak Peguam Negara tidak terpengaruh dengan desakan Majlis Peguam atau mana-mana pihak agar tidak mengemukan rayuan.

7) Sebagai bapa, Saya akan terus bersama anak saya dan berjuang untuk memastikan aduan anak saya ini mendapat pengadilan seadil-adilnya bagi mengembalikan nama, maruah beliau, juga seluruh keluarga saya.

AZLAN MOHD LAZIM
11 Januari 2012

LU FIKIR LA SENDIRI!!!

3 ulasan:

 1. MAJLIS PEGUAM PATUT BUBAR JEK. DH TAK RELEVAN DAH BROO. BYK KERABAT KUNYIT KT DLM TU KEHKEHKEHKEH

  BalasPadam
 2. Bar Council adalah gulungan yg dilaknat. Ada DIKALANGAN AHLINNYA menjadi alat tangan tangan gaib untuk menjatuhkan kerajaan Islam Malaysia.Cara mereka menguna tafsiran undang undang sebagai alat bukan membela demi keadilan tapi menjatuhkan kerajaan.Kita semua jangan teperangkap dengan kenyataan kenyataan yg dikeluarkan dan setiap kenyataan itu hendaklah dikaji sedalam dalamnya.Janganlah Bangsa Melayu Islam digigit ular dilubang yg sama.
  Kita harus sedar dan mereka lebih tahu tentang Umat Islam Bangsa Melayu yg akan diberi peranan di akahir zaman. Umat Islam di Malaysia wajib bersatu menentang mereka ini. Mereka adalah alat DAJJAL LAKNATULLAH pengkalan mereka diseberang tambak. Sedarlah .

  BalasPadam
 3. sentuhan dari seorang blogger yang masih belum merdeka jiwanya..

  BalasPadam