Ahad, 29 Januari 2012

Rumah, Mogok Lapar, Sivarasa & Pluto..!

Sebanyak 57 keluarga di Kampung Bunga Raya dekat sini melakukan mogok lapar pada Ahad, sebagai bantahan terhadap kerajaan Selangor yang gagal mengotakan janji pilihan raya umum lepas, untuk menyediakan rumah baru kepada mereka.

Memulakan mogok lapar pada 9 pagi, keluarga yang mengandungi lebih 100 anggota itu mendesak untuk bertemu pegawai kanan kerajaan negeri dan pusat bagi menyelesaikan isu yang berlarutan sejak hampir empat tahun tersebut.

Mereka memberitahu Bernama, Anggota Parlimen kawasan Subang dari Parti Keadilan Rakyat, R. Sivarasah telah menjanjikan setiap keluarga akan mendapat rumah baru di Jalan Pluto menjelang 2010.

"Kami diberitahu akan dapat menyambut Deepavali di rumah baru kami pada 2010, tapi itu tinggal mimpi...tiada apa yang dilakukan setakat ini. Itu cuma janji kosong Sivarasah.

"Projek perumahan yang bermula 2008 telah terbengkalai sehingga sekarang," kata Naib Presiden Pertubuhan Perikatan Prihatin Malaysia, R. Balan di sini.

Baca lanjut di mstar disini

Itukan kerja puak haramjadah! janji...janji...janji..!
janji tinggal janji!!!


Lu Fikir La Sendiri!!!

2 ulasan:

  1. Kalau lauyar cakap jgn percaya la...

    BalasPadam
  2. SIVA NAK PINDAHKAN DIORANG KT PLANET PLUTO NEK ROKET DEEAYYPIG LER BROO..DGR CKP SIVA BLEY, PECAYE JANGAN! KEHKEHKEHKEH

    BalasPadam