Ahad, 5 Januari 2014

Hamba DAPig Bukan Main Marah Dengan Hamba Tuhan…!


Tiada jalan mudah bagi menegakkan kebenaran..! yang jelas kena tetap cekal dan istiqamah dalam menyatakan kebenaran itu la yang perlu dalam mendepani pelbagai kerosakan dan kesonsangan pemikiran serta kecelaruan pemahaman agama kini…!

Bagi hamPAS pulak..kalau berdepan dengan orang Islam bukan main garang lagi tapi bila berdepan dengan tuhan politik mereka DAPig dan Anwar Ibrahim maka tunduk layu la para ular dalam semak hamPAS..!

Sehinggakan kapir laknat menghina kalimah Tauhid pun puak hamPAS diam, kelu dan tak mampu berbuat apa apa..!


Kuala Lumpur: “Saya berkata yang benar, bukan mencari publisiti murahan dan tidak akan berganjak daripada pendirian,” tegas Mufti Perak, Tan Sri Dr Harussani Zakaria.


Sambil menegaskan tanggungjawabnya mengingatkan umat Islam, Harussani berkata, istilah ‘bughah’ tidak terhad hanya penentangan terhadap kerajaan yang adil, sebaliknya merangkumi kerajaan yang sah dipilih melalui sistem demokrasi berperlembagaan.


Beliau tidak gentar jika ada pihak yang mengecam kenyataanya itu, malah tetap istiqamah dalam pendiriannya meskipun berdepan kemarahan segelintir kelompok. 


“Jika ada yang hendak buat laporan polis, itu hak mereka. Apa yang dikatakan itu adalah fahaman saya terhadap Islam. Saya bukan hendak mencari publisiti.

Syukur masih ada ulama yang berani untuk berkata benar..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

Tiada ulasan:

Catat Komen