Rabu, 22 Januari 2014

Kit Siang Mula Berfikir Tukar Tapak Kubur..!


Kit Sial yang mulanya merasakan bahawa Gelang Patah akan menjadi kubu DAPig yang menjadi pemangkin kepada kebangkitan battalion Komunis DAPig di Johor kini sudah tidak kenangan.

Dengan masaalah kepimpinan DAPig yang melanda di Johor ditambah dengan kesiapsagaan dan keberkesanan kerja berpasukan dibawah kepimpinan YAB Menteri Besar Johor pasti akan menyebabkan kerusi kerusi panas yang dimenangi oleh DAPig dengan majoriti kecil pada PRU yang lalu bakal kembali semula kepangkuan BN.

Ini dijelaskan lagi…

Umno Johor mengatur pelbagai strategi untuk mengekang usaha pakatan pembangkang terutamanya DAP yang mahu menjadikan negeri ini sebagai "medan peperangan utama" pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) nanti.
Setiausahanya yang baru dilantik Mohd Jais Sarday berkata ia merupakan suatu cabaran yang perlu ditangani oleh Umno dan komponen Barisan Nasional (BN) negeri.
"Kita mengambil perhatian terhadap apa yang diperkatakan oleh Pengerusi DAP Lim Kit Siang tentang usaha parti itu untuk menguasai Johor. Ia adalah cabaran untuk kita di Umno dan BN," katanya dalam temuramah dengan Bernama di sini, baru-baru ini.
Namun, Exco kanan kerajaan negeri itu yakin menerusi beberapa strategi yang telah dan bakal dilaksana, Johor akan terus kekal menjadi kubu kuat dan "simpanan tetap" kepada BN pada PRU14.
Pada PRU13 Mei tahun lepas, pembangkang memenangi 18 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN), dengan 13 daripada kerusi itu dimenangi oleh DAP, satu oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan empat oleh PAS. Pembangkang juga memenangi lima kerusi Parlimen.
Mohd Jais mengulas kenyataan Kit Siang baru-baru ini yang meletakkan Johor sebagai medan utama yang bakal menjadi penentu kepada usaha pembangkang untuk menguasai negara pada PRU14.
Pengerusi DAP itu berkata, selain mempertahankan lima kerusi Parlimen, pembangkang juga berhasrat untuk menguasai lapan lagi kerusi Parlimen pada PRU14 iaitu Pasir Gudang, Sekijang, Pulai, Ledang, Muar, Segamat, Labis dan Tebrau.
Mohd Jais percaya DAP akan berusaha memindahkan pengundi Cina ke kawasan-kawasan sasaran serta meningkatkan pendaftaran pengundi baharu.
Beliau bagaimanapun berpendapat pengundi Cina akan kembali kepada BN di atas beberapa faktor terkini termasuk pemulihan MCA daripada krisis kepimpinan.Sebagai parti teras orang Cina di dalam BN,
MCA tidak berada di dalam kedudukan terkuatnya di dalam menghadapi PRU13 berikutan krisis kepimpinan serius yang dihadapinya, kata beliau.
"Bagaimanapun dengan kepimpinan MCA yang baharu, parti itu akan menjadi lebih teguh, tersusun serta fokus untuk memenangi kembali hati masyarakat Cina," katanya sambil menambah, sejarah negara membuktikan MCA telah berjaya memperjuangkan kepentingan masyarakat Cina.
Mohd Jais mendakwa masyarakat yang diwakili DAP di Johor kini mulai sedar tentang ketidakmampuan mereka menyelesaikan masalah-masalah setempat yang dihadapi rakyat, berbanding ketika kawasan itu diwakili BN.
"Mereka (wakil rakyat DAP) tidak boleh berbuat apa-apa untuk membantu rakyat. Apa yang mereka tahu adalah mengambil gambar dan meletakkannya di dalam laman-laman sosial dan membuat pelbagai dakwaan untuk tujuan sensasi," katanya.
Kit Sial pasti akan bertukar selera dengan mencari kubur baru jauh dari Gelang Patah sekarang ni
Lu Fikir La Sendiri!!!

1 ulasan:

  1. apa2pun jgn PERCAYA dgn CinaBENG.....jgn perKECILkan Kit Siang

    belum apa2 lagi dah RASA YAKIN.....kalau mcm tu mmg akan buat kerja sambil lewa la jawabnya sbb dah CONFORM UMNO/BN akan menang......dlm politik PERSEPSI tu penting.....setakat ini kawalan persepsi UMNO/BN sgt KUNO, LEMAH, LONGLAI n terkeBELAKANG berbanding PR

    persepsi CinaBENG pd UMNO skrg adlh LEMAH, PONDAN, RASIS.....CinaBENG takkan ubah undi mrk pd MCA yg caca marba.....undi mrk TETAP pd biaDAPigs.....bila la UMNO nak bunag perangai mengendap2 KAIL yg CinaBENG bg?...masih TAK SEDAR lagi siapa yg beri undi terBESAR pd UMNO/BN???

    BalasPadam