Ahad, 9 Mac 2014

Usaha Mencari Masih Lagi Diteruskan..!SEPANG: Usaha mencari dan menyelamat pesawat Malaysia
Airlines MH370 yang dilaporkan hilang di sempadan Malaysia-Vietnam akan
diperluas hingga meliputi Selat Melaka mengikut prosedur operasi standard (SOP). 


Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam ( DCA ) Datuk Azaharuddin Abdul Rahman berkata jabatan itu mendapat kerjasama daripada pihak berkuasa Vietnam dan Singapura dalam usaha pencarian pesawat itu yang membawa 239 penumpang termasuk

12 anak kapal.\

"Ini adalah sebahagian daripada SOP dengan tumpuan usaha mencarinya di Laut
China Selatan dan diperluaskan ke Pantai Timur Semenanjung," katanya di sini,
hari ini.\

Ketika ditanya mengenai dua tumpahan minyak di perairan Vietnam, Azharuddin
berkata belum ada laporan yang mengesahkan tumpahan minyak itu dan DCA masih menunggu maklum balas daripada kerajaan Vietnam mengenainya.

Menurut laporan-laporan berita, tumpahan minyak itu dikesan di perairan selatan
Vietnam pada Sabtu dan masing-masing adalah sepanjang kira-kira enam dan
sembilan meter. - Bernama

Sama sama kita mendoakan kesejahteraan mereka..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

2 ulasan:

 1. Kem. Luar diharap jgn. membenarkan perisik Amerika/British mahupun S'pura menyiasat - kerana CIA-MI6 dan perisikan S'pura dikuasai Mossad-ZIONIS! Baik panggil Kedutaan Russia utk. membantu - yg. punya pakar terkemuka dan bukan pengampu Barat-Zionis!

  Saya syaki, kejahatan perampasan pesawat MAS kita ini, mungkin perbuatan CIA-Mossad, yg. berkaitan politik Geopolitik yg. paling dajal, dgn. tujuan (lihat juga di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013), seumpama “killing two birds with one stone” (mensasarkan Malaysia dan China dgn. sekali gus)

  1. Menghuru-harakan China dan menambah kebencian pd. Islam/umatnya, oleh rakyat China dan Bukan Islam di M'sia serta seluruh dunia, kerana 'PENGGANAS' akan dituduh dr. umat Islam Xinjiang kononnya. Tengoklah tuduhan si BETINABANGKAIBABIDAP!

  2. Maka, Malaysia dan China akan dipaksa utk. menerima kerjasama dari Barat-Zionis, terutamanya CIA dan MI6. dan inilah yg. dimahukan si PAP-DAPBANGKAI, yg. disyaki ditaja CIA-MI6-Mossad.

  3. UMNO dan k'jaan Islam/Melayu kita akan terus dipersalahkan. Bahkan rakyat Cina di China juga akan dihasut membenci BUMIPUTERA Islam/Melayu di Tanah Melayu ini.

  4. MAS akan dipaksa utk. bergabung dgn. syarikat Barat-Zionis - spt. sy. penerbangan Arab-Islam yg. telah di'Barat-Zionis'kan contohnya Emirate dan Etihad Airlines.

  Saya juga berharap mana-mana pegawai k'jaan terutamanya yg. Islam/Melayu jgn. bagi lagi maklumat terutamanya di WhatsApp dan Facebook tentang maklumat peribadi yg. menyeluruh atau awam, terutamanya tentang tugasan diplomatik di luar negara dan dlm. negara juga. Facebk dan WhatsApp dikuasai Mark Zuckerberg, yg. disyaki antara Zionis plg. licik tapi plg. mrbahaya - yg. disyaki agen CIA-Mossad.

  Semoga ALLAH SWT menyelamatkan penumpang MAS ini semua, INSYA-ALLAH, tapi memang sedih betul.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  BalasPadam
 2. ..arus di laut china selatan sgt kuat dan selalunya ke arah selatan menhala ke pengairan johor.. elok cuba tengok ke kawasan ini sebab peswat dilapurkan hilang jam 2 pagi..

  ..operasi search & recsue hanya dijalankan pada pukul 8 pagi.. tidak mustahil cebisan bangkai peswat telah hanyut jauh di bawa arus ke selatan tanahair..

  BalasPadam