Ahad, 21 Disember 2014

MH370 ~ Buktikan..!


Apabila tiada berita yang benar maka timbul la berita yang mahu dianggap benar..! Mana satu yang benar tetap belum lagi dapat dibuktikan..! 

Banyak dah dakwaan yang dikeluarkan..! namun tiada satu pun jawapan yang boleh dianggap sebagai satu kebenaran..!

Kebenarannya sehingga kini ialah MH370 masih HILANG..!!!

Lagi satu kenyataan..! Buktikan laa...!

MH370 A French magazine has published a new conspiracy theory that Malaysian Airlines MH370 could have been shot down by the US Air Force fearing another Sept 11-like attack.

However, Inspector-General of Police (IGP) Khalid Abu Bakar stressed that such claims must be substantiated with evidence.

In the absence of evidence, he said these allegations only serve to strain diplomatic ties and compound the anguish of the passengers' loved ones.

"We must be considerate to the families who are still without closure.

"The primary objective is to locate the plane and only then can we truly establish what had transpired.

"Until then it is a case of shooting in the dark," Khalid (right) told Malaysiakini in a text message today.

According to the Paris Match magazine, former airline boss and French author Marc Dugain suggested a possible cover-up and speculated that the modern Boeing 777 jet could have been remotely controlled and shot down by the US.

Dugain, who once helmed the now-defunct Proteus Airlines, said the US has always officially denied that MH370 came anywhere near Diego Garcia, a British island in the middle of the Indian Ocean.

However, when he travelled to neighbouring Maldives, residents there told that they saw the missing airliner fly in the direction of Diego Garcia.

"I saw a huge plane fly over us at low altitude. I saw red and blue stripes on a white background – the colours of Malaysian airlines," a fisherman on Kudahuvadhoo island had told Dugain, and he claimed that other witnesses confirmed the sighting as well.

'Soft' remote hijacking?

MH370 was on on its way to Beijing on March 8 when it made a turnback while at the South China Sea, and was said to have headed south.

The loss of the aircraft is touted as the greatest mystery in modern aviation history and a search is underway at the south of the Indian Ocean near Perth nine months after the plane was reported missing.

Meanwhile, Dugain suggested that the Boeing 777 aircraft could have been hijacked by a hacker.

"In 2006, Boeing patented a remote control system using a computer placed inside or outside the aircraft," he noted.

This technology lead Dugain to the idea of a "soft" remote hijacking.

The former airline boss also suggested that a fire could have led the crew to deactivate electrical devices, including transmission systems.

Dugain suspected that the plane then headed to Diego Garcia, where a number of scenarios might have been in play – including the US Air Force shooting it down for fear of another September 11-style attack.

Benar ke..!

Lu Fikir La Sendiri!!!

2 ulasan:

  1. Alang2 nak bercuti Kat u.s tu terus la tanya direct Kat Obama betul ke idak berita INI..biarlah kak mah shopping dgn anak2 tu...tak cukup duit shopping kami boleh buat tabung derma sumbangan orang ramai untuk anda sekeluarga!!!!

    BalasPadam
  2. Rujukan .... tanahpuchong.blogspot.com

    Salah satu cara nak selamatkan tanah reserve melayu ialah kerajaan atau ahli koperat/mereka yg berkemampuan/pelabur/pemaju membeli tanah reserve melayu yg nak dijual untuk dibangun dan dimajukan.

    Aku ada semak satu tanah reserved melayu yang hendak dijual di Puchong, dah berbulan tuan tanah nak cari pembeli, tapi tak ada dari kalangan bangsa Melayu ini yang ada kemampuan untuk ambil perhatian. Tuan tanah ada 2 lot iaitu 4 ekar kali 4 ekar, dia nak jual satu lot 4 ekar sahaja untuk sara hidup dan untuk penjagaan ibu mereka yang tua dan uzur. Tanah tersebut terletak lebih kurang 500 meter dari Taman Putra Perdana. Asalnyanya dulu tanah berbukit dengan tanaman getah, tetapi sekarang sudah rata dan kosong terbiar. Selang 2 lot ada 3 lot yg telah dipecah pecahkan untuk unit banglow dengan harga 600 ribu bagi 0.3 ekar dan 2 lot bersebelahan sudah diambil oleh syarikat pemaju (sudah tentu milik Cina) untuk didirikan rumah. Mereka minta juga tanah yg hendak dijual ini, tapi pemilik lebih berharap ada bangsa Melayu yg ambil alih tanah itu, namun sampai sekarang seolah olah pemilik tidak ada pilihan untuk menyerahkan tanah itu kepada bukan Melayu atas nama proksi. Mereka menjanjikan 20 unit rumah berharga 600 ribu setiap unit sebagai pulangan Joint Venture.

    Bagaikan tidak ada pemaju Melayu yg berkemampuan, ajensi kerajaan pun diam membisu, PRIMA atau SPNB pun buat tak tahu... berdegar degar dalam PAU... habuk pun tak ada !!!

    rujukan ... http://tanahpuchong.blogspot.com

    BalasPadam